Vægindretning i badeværelset: designmuligheder og praktiske tips

Vægindretning i badeværelset: designmuligheder og praktiske tips

Er du blevet ejer af en ny lejlighed eller ville du bare opdatere dit badeværelseindretning? Vil du ikke overbetale penge og beslutte at gøre det selv? Mister du et stort udvalg af materialer?

Oplysningerne i denne artikel hjælper dig med at navigere.

Sådan vælges materialet til vægdekoration

Badeværelse - et rum, der har sine egne specifikke egenskaber, som simpelthen ikke kan ignoreres i fremstillingen af ​​reparationsarbejde. De vigtigste af dem er tilstedeværelsen af ​​fugt i rummet, manglen på god ventilation og virkningen af ​​forskellige aggressive rengørings- og rengøringsprodukter.

badeværelse dekoration indstilling

I tilfælde af høj luftfugtighed, svampe og bakterier føler sig også behagelige, hvilket vil være en fornøjelse at gøre dig til et kvarter. Derudover er badeværelserne generelt små i størrelse, så det er meget vigtigt at bruge stærke materialer til efterbehandling for at forhindre utilsigtet beskadigelse af genstande (bækken, spande mv.). Således skal de materialer, der skal anvendes til afslutning af badeværelset, have følgende egenskaber:

 • fugt modstand
 • modstand mod kemiske angreb
 • fravær af næringsmedium til svampe og bakterier
 • styrke
 • holdbarhed
 • let pleje
 • dekorative.

Forbereder vægge til dekoration

Før fremstilling af reparationsarbejde er det nødvendigt at overveje følgende faktorer:

 • Tilstanden af ​​væggene i rummet. De skal have en flad overflade. Hvor ideelt dette skal gøres, afhænger af det materiale, du planlægger at afslutte. Hvis der anvendes glatte rulle materialer eller farvning, skal der ikke være de mindste pletter på væggen. Hvis det er fliser eller vægpaneler, forhindrer små uregelmæssigheder her ikke kvalitative reparationer.
 • Tilstedeværelse af gamle møbler. Så hvis væggene allerede er dækket med fliser, så er det nødvendigt at fjerne det, og den resterende lim til flislægning skal omhyggeligt afskales fra overfladen. Dette er en meget lang og tidskrævende proces. Hvis væggene er malet, kan malingen efterlades, men det kan være nødvendigt at bruge en primer afhængigt af de nye materialer på væggene.
 • På oliemaling holder kitt og fliser f.eks. Ikke godt, gips på glat beton, og når der anvendes jorden, opstår der en ru, slidstærkt film og god vedhæftning af materialer. Dette er den hurtigste måde at forberede væggene på efterfølgende efterbehandling, da det ikke giver mulighed for en fuldstændig rengøring af overfladen fra den gamle belægning.

Forberedte vægge i badeværelset

Se den følgende video.

For at beskytte væggene på badeværelset fra svampen anbefales det også at behandle dem med et antiseptisk middel. Det bliver meget billigere og forsøger at slippe af med det. Nogle gange er det simpelthen umuligt.

Udvælgelse af materialer til efterbehandling

For at dekorere badeværelset er valg af materialer simpelthen stort, så skriv dem bare op:

 • male
 • Keramiske fliser
 • mosaik
 • Porcelæn fliser
 • tapet
 • Plastpaneler
 • Dekorative gips
 • Spejlfliser
 • agglomerat
 • marmor
 • træ

Herefter skal du overveje hver af de færdige detaljer.

Keramiske fliser

Badeværelse fliser med keramiske fliser

Lægning af fliser på badeværelse væggen - dette er den mest almindelige type reparation, er en klassisk mulighed. Valget af fliser i farve, størrelse, tekstur er simpelthen enorm. Der er forskellige indsatser, decors, grænser, paneler, som hjælper med at give individualitet af badeværelset. Det er også ret nemt at passe på hende.

Til ulemper Denne slags materiale kan omfatte store penge- og lønomkostninger, og mærkeligt nok holdbarhed.

Keramiske fliser i badeværelse indretning

Hvert år fliser i badeværelset at lægge der er få mennesker, der ønsker, så hun valg skal tages alvorligt. Er du sikker på, at den lyse animalistiske print på væggen stadig vil give dig glæde i to år eller om fem år? Så er det umagen værd at dvæle på mere rolige, klassiske farver og tegninger. Farverne af beige, blå, grøn gå aldrig ud af mode.

Læs mere i vores artikel om design af badeværelsesfliser.

Porcelæn fliser

Keramisk granit er en moderne konkurrent af keramiske fliser. Han er meget stærkere og mere holdbar end hende. Fra dette materiale opnås den bedste efterligning af natursten, hvilket er vigtigt for originale designløsninger.

Til ulemper porcelæn stentøj kan kun henføres til en højere pris end konventionelle keramiske fliser.

Porcelæn fliser - Det er et miljøvenligt materiale, der i sine præstationsegenskaber er bedre end natursten. Mikroorganismer lever ikke på den.

Badeværelse efterbehandling med keramisk granit

Plastpaneler

Et egnet materiale til badeværelser er plastik. Han er ikke bange for vand og temperaturændringer, falmer ikke, kan modstå store belastninger. Derfor er PVC paneler meget populære. Deres fordele omfatter bekvemmelighed, enkelhed og hastighed på installationen, samt næsten fuldstændig mangel på snavs under reparation.

Med en dækker af vægge af plastpaneler vil enhver nybegynder mester klare sig. Med deres hjælp kan du nemt oprette et originalt interiør.

Badeværelse interiør dekoreret med plastpaneler

For eksempel skiftevis flere farver får du en stribet indretning. De kan sikres ikke kun vandret, men også lodret og endog diagonalt. De negative sider af plastpaneler indbefatter dannelsen af ​​kondensat på den og deres ustabilitet for mekaniske skader, såvel som behovet for at samle kassen, inden de installeres.

Plastpaneler foret med striber

Læs mere i vores artikel om plastikpaneler.

Maling vægge - nem og praktisk

Maling af væggene i badeværelset - dette er den ældste, men ikke tabt relevans, reparationsmetode. Det vigtigste er at vælge den passende maling, som ikke er bange for vand. Latex eller vanddispergerende akrylmaling er bedst til dette.

Malede vægge i badeværelset

Kunstnerisk maleri i badeværelset

Malede vægge i badeværelset

Maling skal ske i 2-3 lag.

Originalvægge ser malet i forskellige farver.

Og hvis du har evnen til at tegne, så kan du prøve at tegne din egen historie. Hvis ikke - du kan købe færdige stencils.

Den største ulempe ved maleriet er en lang og grundig forberedelse - Det er nødvendigt at perfektere overfladen af ​​væggene. Men det er nemt og enkelt at passe på malede overflader.

Badeværelsesbaggrunde - originale, men kortvarige

Ja, det er rigtigt! Baggrund selv i badeværelser. Dette er selvfølgelig ikke almindeligt papir tapet, men fugt resistent. For eksempel vinyl, akryl eller glasfiber.

På ruller med sådan tapet findes der et særskilt tegn i form af tre bølger, hvilket betyder at de kan bruges i våde rum.

Valget af sådanne tapeter er imponerende, pleje de kræver minimal, lim hurtigt, men de har en svag forbindelse - leddene. De får ofte fugt, så livet af sådanne reparationer kan ikke tælles.

Baggrunde på badeværelset

Gipsvæg - let, billigt, men trangt

For nylig, til færdiggørelse af vægge i badeværelserne brug en særlig gipsvæg - fugt resistent. Fra det sædvanlige er det kendetegnet ved en grøn farve. Brug af gipsvæg kræver ikke speciel forberedelse af vægge, det er let og hurtigt installeret, har god lyd og varmeisolering, billig. Det synes at være den ideelle mulighed, men han er ikke uden fejl.

Vandtæt gipsplader

Til installation af gipsvæg er det nødvendigt at fastsætte profilerne på væggene, og dette reducerer størrelsen af ​​rummet, hvilket er afgørende for små standard badeværelser i vores land. Derudover er gipsvæggen selv uæstetisk og kræver yderligere omkostninger til belægning af andre materialer.

Dekorative gips - design af vægge

Hvis du ikke ønsker at være som alle andre, men som en individuel tilgang, så er det værd at være opmærksom på sådan designindretning af vægge som dekorative gips. Tidligere blev den kun brugt i stuer, men nu er det passende i badeværelset. Gipsets egenskaber er sådan, at det ikke er bange for fugt og har en høj absorptionsevne. Vanddampen vil ikke længere hænge i luften, og spejle og møbler udgør ikke kondens. Dekorativt gips kan være glat eller struktureret, har ingen sømme, attraktive og unikke.

Dekorative gips

Naturlige materialer i udsmykning

Forbindere af naturlighed ved dekoration af mure vil være opmærksomme på sådanne naturmaterialer som træ, marmor og natursten. Brug af træflader minder dig om en sauna eller et landsbybad. Træet er dog rottet, så det varer længe, ​​det skal behandles med antiseptisk imprægnering eller vandafvisende.

Dekorerer et badeværelse med et træ

Udsmykningen af ​​væggene med marmor og natursten vil give badeværelset en farve af en primitiv bolig eller et romersk bad, men dette materiale er lunefuldt og kræver omhyggelig pasning af sig selv. Det er blandt andet meget dyrt.

Badeværelse dekoration med marmor og sten

Alternative materialer til udsmykning af vægge

Et af de nye materialer i udsmykningen af ​​lokaler var agglomerering - kunststen. Den består af både naturlige (marmor, kvarts, spar) og fra kunstige komponenter (plast, harpiks). Ved opvarmning over 600 ° C bliver dette materiale ens i egenskaber til plasticin, og det er nemt for dem at afslutte overfladerne af nogen af ​​de mest komplekse konfigurationer. Til minuserne af dette materiale kan kun tilskrives høj pris.

Agglomeratet har høj styrke, modstandsdygtighed mod skader, smuk tekstur og meget let at passe på.

Badeværelse dekoration med agglomerat

Et usædvanligt og smukt materiale til efterbehandling af badeværelser er en mosaik. Det er ikke kun sten eller keramik, men også metal eller glas, så det er et af de foretrukne materialer af dekoratører. Ifølge din skitse på computeren vil samle en tegning af enhver art og størrelse. Af manglerne - høj pris og en lang, tidskrævende proces. Men dit badeværelse bliver et rigtigt mesterværk.

Udsmykning af badeværelser med mosaik

Spejle er også et yndlingsmateriale af designere. De gør rummet større, lettere og luftige.

For at afslutte badeværelserne brug enten en spejl klud eller en flise. De er lavet af vandtæt glas med en tykkelse på ca. 5 mm og har forskellige former og størrelser. Af manglerne er dette materiale krævende af pleje.

Spejlfliser på badeværelset

Et andet usædvanligt materiale i badeværelset var en selvklæbende film. Dette er en meget billig belægning, men det er ikke let at klæbe det kvalitativt, det er ofte svulmet med bobler og har et upræcist udseende.

Selvklæbende film

Læs mere i vores artikel om selvklæbende film og badeværelse klistermærker.

Hvordan man korrekt kombinerer materialer - ideer fra designere

For at give individualitet til badeværelset, prøv at indse de originale ideer fra designere. For eksempel kombinere i interiøret flere materialer efterbehandling:

Mulighed 1. Væggene i rummet er dækket af maling, og keramiske fliser lægges på rummet omkring karret og vask. Formen af ​​lægning kan være forskellige: trappet, firkantet, rektangulært.

Badeværelse design alternativ

Mulighed 2. Den nederste del af badeværelset er dækket af plastpaneler, og den øverste del er malet eller tapet er klistret på dem. Paneler er også fastgjort til overfladen af ​​væggene nær badet.

Plastpaneler og tapet i badeværelset

Mulighed 3. På væggene, hvor der er en vask og et bad, er mosaikfliserne lavet, tapet på en tørvæg.

Mosaic fliser og tør gips på badeværelset

Mulighed 4. Zoning af plads ved at bruge forskellige i farve og størrelse fliser fra en samling.

For andre zoneindstillinger, se vores artikel om design af et kombineret badeværelse.

Flise dekoration fra en samling

Mulighed 5. Væggene er dekoreret med keramiske fliser med spejlindsatser.

Badeværelse design med spejlede paneler

Alle variationer kan ikke beskrives, da flyvningen af ​​menneskelig fantasi ikke kan stoppes. Eksperiment, drøm, implementer! Og så bliver badeværelset din stolthed og genstand for beundring for gæsterne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 15 = 20