Välja den bästa duschen för badrummet

Välja den bästa duschen för badrummet

Förmodligen kommer alla att hålla med om att badrummet behövs inte bara för att vi ska tvätta oss och ta vår kropp i ordning. Medan vi tar behagliga vattenprocedurer svävar våra tankar någonstans långt borta. Någon tänker på sina egna angelägenheter, någon drömmar ... Detta är platsen där du äntligen kan gå i pension och glömma för ett ögonblick om oro och dagliga rutin. Traditionellt installerades badrum i husen, men senare ersattes de av en dusch, praktisk och liten. På morgonen, när sinnet fortfarande sover, hjälper det hela kroppen att vakna. Hur inte gå vilse i det stora valet och välja den bästa duschen på badrummet?

Dusch i badrummet

fördelar

Duschen har många fördelar:

 • Sparar tid. Att ta en dusch är ofta tillräckligt i 10-15 minuter, medan badrummet kan fylla från 30 minuter till 1 timme.
 • Sparar vatten I genomsnitt, för att fylla badet, behöver du cirka 200 liter vatten. Duschen, till skillnad från badrummet, kan minska förbrukningen med hälften.
 • Rymdbesparing. Denna lösning är lämplig för små badrum som inte tillåter dig att installera ett skrymmande badkar.
 • Bekvämlighet. Du kan ta en dusch när som helst.

cons

Bland själens brister bör det noteras att det är omöjligt att genomföra särskilda förfaranden.

Här pratar vi om terapeutiska växtbaserade eller barrbadekar samt anti-aging eller anti-cellulite bad. Och hur trevligt att koppla av i badet med stearinljus efter en hård dag!

Själlsorter

Dusch - Hål

typer

För närvarande erbjuder tillverkare ett stort utbud av sanitetsprodukter baserat på dina behov och ekonomiska möjligheter.

Vad består duschutrustningen av? Duschapparaten består av en vattenburk (munstycke), en dusch och en mixer. Munstycken kommer i olika former.

Duschmunstycken är väldigt populära nu, eftersom de ofta kombinerar badrum och dusch. När det gäller arten finns det ett antal duschaggregat som har olika egenskaper och är utrustade med ytterligare hydromassagefunktioner.

Det finns munstycken med filter som förbättrar vattenkvaliteten tack vare ett speciellt filtreringssystem.

Hydromassage duschkablar är mycket användbara:

 • Återställ immunitet
 • Eliminera stress, hjälp hantera depression och lindra kronisk trötthetssyndrom.
 • Återställ en hälsosam sömn.
 • Eliminera venös insufficiens, dålig cirkulation och hjälp att klara av gastrointestinala störningar.
 • Återställ metabolismen.

Hydromassage Duschhuvuden

Duschkolumn

Detta är fallet som är fäst vid väggen. I slutet är ett duschhuvud med ett standardmunstycke. Munstyckena är inte begränsade, men i regel har munstycket en tillräckligt stor storlek. Sensoriska duschkolumner är ganska populära.

Vacker dusch kolonn

Duschkolumn

Duschkabin med dusch

bar

Det ser ut som den vanligaste duschen. Den består av ett metallrör och munstycke, som kan installeras som en bekvämlighet för speciell krok och användas för hand. Det är vanligtvis utrustat med ett skyddssystem mot de eroderade avlagren.

Duschstav

roterande

Denna vy representeras av en massiv propellformad fastsättning som är monterad på tak eller vägg. På bladen är små hål genom vilka vatten strömmar. Tanken är att vattentrycket, genomträngande genom dessa hål, försvinner propellern, bildar strålar och band. Detta ger en hydromassageeffekt.

Rotarydusch är inte särskilt lämplig för grundläggande vattenprocedurer, eftersom det i grunden har en massageffekt.

Rotary shower propeller

stationär

Du kan enkelt ändra både strålarnas intensitet och riktning. Det kan inte flyttas till ett annat ställe på grund av vad det kallas stationärt.

Stationär dusch

läkning

Med hydromassage är vår hud aktivt mättad med syre. Det finns olika typer av själ, som ger en mängd olika effekter.

De mest populära själarna känns igen som läkande: Charcot dusch, cirkulär dusch, Vichy dusch, Alexeyevs dusch, skotska (kontrast), ånga och fläkt duschar. Alla hjälper till att hitta en tunn figur, öka hudens ton och elasticitet och lugna nervsystemet.

Charcot's Dusch

Vichy Healing Shower

Cirkulär dusch

Det finns naturligtvis speciella själar som används för vissa sjukdomar. Så, en stigande dusch hjälper till med gynekologiska sjukdomar.

Cascade (tropisk dusch)

En sådan dusch är bara en dröm. Det gör att du kan ändra lägena enligt dina behov och har också en LED-bakgrundsbelysning som ändrar färg. Typer av lägen: regn, jet eller vattenfall. Sådant nöje är inte billigt, men nöjet från en sådan själ kan inte jämföras med någonting.

Naturligtvis kan du inte ringa en sådan dusch ekonomisk, för med vattenfallsläget förbrukas mycket vatten.

Dh-kaskad (tropisk)

ljuskrona

Denna dusch är ett konstverk.

Kan tillverkas även från Murano glas. Visuellt liknar en riktig ljuskrona.

Dusch ljuskrona

Dusch-golvlampa

Dusch som kristallkrona

horisontell

En sådan dusch består av flera duschar, som ligger på en rak linje i förhållande till varandra. Flera liknande serier är möjliga.

Ta en dusch bör vara i vertikal position. Det ser väldigt imponerande ut och används främst som hydromassage. Det uppfriskar och masserar kroppen.

Horisontell dusch

Dusch istället för badkar eller fortfarande bad med dusch

Alla väljer vad han gillar. Det är därför det inte finns någon enda lösning här.

Duschen kan spara utrymme i badrummet, vilket kan vara aktuellt för badrum med liten yta.

Om det finns tillräckligt med utrymme, kommer ett badrum med dusch att vara ett kompromissalternativ. Det här låter dig välja vad du behöver en gång till. Därför lockas de flesta människor till det här alternativet.

Standardversion: dusch på badrummet

Många löser problemet genom att placera en dusch över badrummet. Detta gör att du kan få 2 i 1: dusch och ett badrum.

Dusch i badrummet

Dusch i badrummet

Dusch - gardinstång med gardiner

I detta fall är det nödvändigt, först och främst tänka på hur man skyddar golvet från stänk, som fukt negativt påverkar tillståndet i golvet, och kan också leda till tillväxt av bakterier och svampar som manifesteras i form av mögel och dålig lukt.

Därför har vi flera alternativ:

 • Duschhölje installation
 • Montering av stången med blind

Stången kan vara både massiv (gjord av rostfritt stål) och lätt vikning (gjord av plast). Detta är det enklaste och vanligaste skyddsalternativet från stänk.

Duschkabin

Installationen av en duschkabin ger ditt badrum en elegans. En sådan stuga är oftast gjord av glas.

Om du föredrar en inglasade dusch, råder vi dig att välja frostat glas, eftersom det inte är så märkbara fläckar och fingeravtryck.

Duschkabin på badrummet

Frostat glas - dusch

Duschkabin på badrummet

Duschkabiner finns i olika former: halvcirkelformad, fyrkantig, med skjutdörrar eller svängbara dörrar. Valet är ditt.

Duschkabinerna är fastsatta på väggen, så när du köper en sådan produkt måste du se till att satsen är fastsatt.

Dusch och badrum i ett rum

Det finns också möjlighet att separat bad och dusch. Detta alternativ är endast lämpligt för dem som har rymliga lägenheter. Samtidigt kan du köpa både en dusch och ett bad med specialfunktioner. Till exempel kan en hydromassage i badrummet göras i viloläget och i duschen - i vertikal.

Om du vill fokusera på badrummet kan du ordna det på en sorts podium.

zonindelning

Zoning hjälper dig att funktionellt dela ut rymden på badrummet, visuellt separera området från badrummet från området med dusch och gör designen ännu mer intressant.

Detta kan lätt uppnås med golv. På laminatet kan du placera ett bad, och på brickan kan du duscha.

Kakel kan också med fördel framhäva det område du behöver.

Zoning bad och dusch - plattor

Zonering bad och dusch - golv

Zonering - bad på podiet

Kontrastspelet hjälper dig enkelt att lösa problemet med zonering.

Men den mest effektiva zoning kommer att göra olika partitioner. Så du kan enkelt skilja duschen från badet.

Zonering - partitioner

Zonering bad och dusch - skiljeväggar i badrummet

Zonering bad och dusch - kontrast zoner

Om du har ett privat hem, tänk på hur man gör fönster i badrummet. Så du kan koppla av så mycket som möjligt, känna harmoni med naturen. Hängande ett ljus som inte hindrar ljus, du kan stänga fönstret när som helst. Således kommer det att vara möjligt att reglera atmosfären i badrummet beroende på ditt humör. I själva verket ibland skulle det vara önskvärt, inte lätt, och romantisk semidarkness med ljus.

Fönster i badrummet

Duschrum

Om vi ​​pratar om små lägenheter där det är omöjligt att ordna bad, är duschen ett perfekt alternativ. Det är med andra ord samma duschkabin i en förenklad form. Ett sådant system är fäst vid väggen.

Det finns ett duschhjärta från pall och dörrar. Sådana pallar är oftast gjorda av akryl (såväl som keramik eller stål, täckt med emalj) och kan inte användas som ett alternativ till badrummet, eftersom de är initialt grunda.

Formerna av pallar är olika: rund, kvadratisk, lockig. Du kan dock göra utan en pall. För att göra detta, gör helt enkelt ett hål för dränering.

Duschhörna

Duschrum med badkar

Ett utmärkt alternativ för familjer med olika preferenser, när du kan ta ett bad och duscha.

fördelar sådan förening:

 • små dimensioner
 • stil
 • uppsättning inställningar
 • bekvämlighet
Duschrum med badkar

Duschsystem

En variant för dem som älskar mångfald är duschsystemen. Denna typ av installation har många olika inställningar. Dess fördel är att det är lätt att installera istället för en mixer.

Sådana anordningar utför rengöringsfunktioner och en termostat. Termostaten håller inställd vattentemperatur. De består av en topp- och handdusch samt en mixer. Dessutom kan man installera massagedysor, sidostugor, växlar, speglar, hyllor, belysning och jämn kommunikationsutrustning eller radio.

Munstycken med olika funktioner är vanligtvis utrustade med självrengöring och ett skärmfilter.

En mängd olika jetslägen gör att du kan ändra vattenförsörjningen:

 • hydromassage,
 • strömmande mjukstråle,
 • regn,
 • för långt hår,
 • berikad med syre.

För alla humör kan du hitta ett lämpligt läge.

Det finns sådana duschsystem som är anslutna till den gamla mixern.

Duschsystem skiljer sig från varandra i följande egenskaper:

 • tryck och vattentryck;
 • storlek och antal strålar.
Duschsystem

Duschsystem i badrummet

Duschsystem med termostat

Duschuppsättningar

De är en handdusch komplett med en skivstång, vars längd varierar från 70 till 100 cm. Ett klämma är fastsatt på det, så du kan enkelt justera höjden där vattnet kan ligga. I detta fall installeras vattentanken under någon lutning.

Duschapparater har termostater som håller den förinställda vattentemperaturen vid antagandet av vattenprocedurer, vilket är särskilt lämpligt för familjer med småbarn.

Duschuppsättningar

Inhemska och importerade noder har olika trådar, på grund av vilka deras sammanfogning är omöjligt. För att få anslutningen, få en specialadapter.

En mycket bekväm dusch med justerbar vinkel och höjd är designduschens Zucchetti Closer. Det uppfanns av Diego Grandi, som bestämde sig för att göra en dusch i form av en bordslampa, belägen på en bar med en motvikt.

Munstycket i form av en tak kan enkelt justeras i höjd och ändrar vridningsvinkeln. Vattenflödet är lätt att hantera.

Alla själens oändliga positioner är stabila, de hanteras enkelt även av barnet.

Dusch, justerbar i höjd och vänd

Diego Grandi's Dusch

Dusch Zucchetti närmare

Duschhörna

Mycket liknande duschkabiner. Billiga staket är dörrar och väggar av glas. Dess syfte är att skilja själens utrymme.

Duschhöljen kan installeras på ett skidfack. I det här fallet, från duschen, kommer det bara att skilja sig om det saknas tak.

Även duschgaller är perfekta för en dusch med en plommon i golvet. När det finns väggar på sidorna och bakom, exekveras de i form av skjutdörrar.

Duschhörna i form av en skjutdörr

Duschhörna

Duschhörna i badrummet

Och i form av en stuga, när de bara rör en vägg.

Staket med händerna

Om du vill göra ett staket för en dusch i badrummet med sina händer, så jag föreslår att du gör så här:

 1. Planera storleken på den framtida partitionen.
 2. Gör en ram (ramar) från en aluminiumprofil. Den kommer att bestå av två vertikaler och en övre och nedre styrning.
 3. Säkra de vertikala stolparna till väggen.
 4. Bottenskena för fastsättning av badet fälgen och toppen - på ett avstånd av ca 130 cm.
 5. Försegla sedan alla leder. Idealiskt är en silikon tätningsmedel lämplig.
 6. I mitten sätter du in skjutdörrar i ramen och de stationära på sidorna.
Badrum fäktning i badrummet

installation

Så nu när vi har bestämt oss för vår själs själ kan du köpa en dusch som du gillar och starta installationen.

Man bör komma ihåg att duschen innan man köper bör kontrolleras. Satsen ska innehålla nödvändiga packningar, muttrar och skruvar.

Byggarna rekommenderas att inte ändra placeringen av själen och sanitet, som i detta fall, finns det en risk för översvämning. Om du fortfarande vill flytta duschen är det bäst att kontakta en kvalificerad tekniker.

Hur väljer man höjden?

Duschen bör placeras så att det är lätt att nå ut till munstycket med handen. Samtidigt borde han inte röra huvudet på en vuxen person.

Val av duschhöjd

Om familjen har barn är det bättre att köpa en dusch med möjlighet att justera för höjden.

Stegor av duschinstallation

 • Först installerar vi en mixer, en slang och ett munstycke. Om duschdesignen ger en krok eller en bar placerar vi dem på väggen.
 • Sedan sätter vi baren med gardinen eller dörren.

Innan du installerar, se till att dörren eller blinden skyddar utrymmet i badrummet från stänk.

Jag hoppas att du hittade vår råd användbar.

Framgångsrika experiment!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =