Beregning av takets vinkel

Husets tak skal være pålitelig og vakkert, og det er mulig hvis det er riktig bestemt sin hellingsvinkel for denne typen takmateriale. Hvordan beregne vinkelen på taket - i artikkelen. 

Tildeling av under taket plass

Før du beregner takets takvinkel, er det nødvendig å bestemme hvordan loftet skal brukes. Hvis du planlegger å gjøre boligen, må hellingen bli større - for å gjøre rommet mer romslig og takene høyere. Den andre måten er å lage et ødelagt tak. Ofte er et slikt tak laget av en gavl, men det kan også ha fire ramper. Bare i den andre versjonen er veldig mye komplisert blir truss system og uten en erfaren designer rett og slett ikke kan gjøre, og de fleste foretrekker å gjøre alt på egen hånd, med sine egne hender.

Jo høyere skøyten er, desto større er det nyttige området på under taket. Men samtidig, området av taket

Jo høyere skøyten er, desto større er det nyttige området på under taket. Men samtidig, området av taket

Når du øker takhellingens vinkel, er det verdt å huske noen ting:

 • Vesentlig øke kostnaden av takmaterialer - øker området skøyter.
 • På de større bakkene er vindbelastningen sterkere. Hvis vi sammenligner lasten på samme hus med en vinkel på 11 ° og 45 °, vil det i andre tilfelle være mer enn nesten 5 ganger. Til taket tåler slike laster, styrker systemet seg - legg bjelker og sperre med større tverrsnitt med en mindre tonehøyde. Og dette er en økning i verdien.
 • Hvis rampens hellingsvinkel er større enn 60 °, blir ikke snølastene tatt i betraktning - nedbøringen rulles opp og drømmer ikke. Men med konstruksjonen av en ødelagt takskyskraper blir det tatt hensyn til snølast ved beregning av den øvre delen av det - der flyene har en skråning på mindre enn 60 °.
 • Ikke alle takmaterialer kan brukes på bratte bakker, så følg nøye med den maksimale hellingsvinkelen som takdataene kan brukes til.

  Hellingsvinkelen vises gjennom forholdet mellom høyden på åsen og halve bredden av bygningen

  Hellingsvinkelen vises gjennom forholdet mellom høyden på åsen og halve bredden av bygningen

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  7 + 3 =