Hvordan lage et tak av metall

Valget av takmateriale er ikke en enkel oppgave. Det er nødvendig at taket var pålitelig, vakker, holdbar, dessuten er det ønskelig, - billig. Alle disse forespørslene møter taket av metall. Til plussene bør det legges til, ikke den vanskeligste installasjonen, som til og med en person kan mestre uten praktisk erfaring med takarbeid. 

Tak av metall - vakkert, pålitelig, holdbart og rimelig

Tak av metall - vakkert, pålitelig, holdbart og rimelig

Typer av metall

Metallfliser er dannet av metallplater med en tykkelse på 0,35-0,7 mm, på hvilken beskyttende og dekorative forbindelser påføres. Det viser seg en flerlags paj. Grunnlaget for dette byggematerialet er oftest stål, men det finnes varianter av kobber og aluminium. Siden aluminium og kobber er mye dyrere enn stål, så har produkter fra dem en høy pris. Av denne grunn forekommer kobber- eller aluminiummetallfliser praktisk talt ikke, men om ønskelig kan den leveres på bestilling.

Er på salg som en metall flis av import produksjon, og innenlands. Den europeiske versjonen er strengt laget av stål 0,5 mm tykk - dette er stavet ut i standarden. I vår GOST er tillatt fra 0,45 til 0,5 mm.

Sammensetning av metallfliser

Sammensetning av metallfliser

I tillegg til forskjellige basismaterialer påføres et annet beskyttende belegg. Først av alt er det to typer stålbeskyttelse mot oksidasjon - sink og aluminozink. Det andre alternativet virket ikke så lenge siden, men det gir bedre beskyttelse, selv om denne behandlingen koster litt mer.

Flere forskjellige komposisjoner er for finishet, da, som sammen med værbeskyttelse gir materialet denne eller den fargen.

Typer av beskyttende og dekorative ytre belegg

Det ytre belegg av metallflisen utfører to funksjoner samtidig. Det beskytter grunnmetallet mot korrosjon, og gir materialet et attraktivt utseende. Det finnes følgende typer av dette belegg:

 1. Den vanligste taktekking av metalltak har en glanset polyester (PE) sprøyting - ca 70% av det totale antallet tak som er dekket av denne typen materiale. Alt fordi det har en gjennomsnittlig pris og gode egenskaper. Lagets tykkelse er 25-30 μm, levetiden er 5-10 år. Dette belegget er motstandsdyktig mot ultrafiolett og korrosjon, men det er lett skadet mekanisk - riper vises selv når store mengder snø faller. Fordi polyestermetall ikke anbefales å brukes i områder med tungt snøfall. På andre områder, for å forhindre massetap av snø, er det ønskelig å installere et snøretensjonssystem. Hvis du dekker taket med slikt materiale, må du være forsiktig når du installerer.

  Tak laget av metall med polyesterbelegg (PE)

  Tak laget av metall med polyesterbelegg (PE)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  26 − = 18