Vanndreneringssystemer for taktekking

For å sikre at vannet fra taket ikke vasker bort, gjør stiftelsen vannavfallssystemet. Det er de fra forskjellige materialer mer eller mindre kostbare, men som helhet blir utgiftene solide. Det er mulig å spare litt hvis du samler dreneringen av deg selv. På funksjonene og rekkefølgen av installasjonen og vil gå videre. 

Typer av vannavhending systemer

De mest kjente og vanlige stengene på taket er galvanisert metall. La dem ikke være så attraktive, som mer moderne varianter, men er pålitelige og rimelige. Og dette er viktig. Hva annet er bra - hvis du har ferdighet med en tinsmith, bare ved å ha "rette" hender, kan du tømme selv ved å galvanisere deg selv.

Generell utsikt over avløp (regnvann, takdreneringssystem)

Generell utsikt over avløp (regnvann, takdreneringssystem)

Hvis vi snakker om andre metallsystemer, hører to av dem til kategorien elite - kobber og legeringen av sink og titan. De er absolutt holdbare, men prisen er veldig høy. Det er et mer demokratisk alternativ - metalldreneringssystemer med polymerspraying. Til en pris er de ganske tilgjengelige, i utseende - du vil ikke beskylde, på holdbarhet - avhenger av produsenten. Med overholdelse av teknologien blir de mange år gamle.

Det er en annen type drenering fra taket - fra polymerer. De tolererer normalt ultrafiolett lys, frost og varme, er svært slitesterke, ser bra ut. Ulempen kan betraktes som en ganske høy pris, spesielt for europeiske produsenter. Likevel er det gode alternativer i kategorien lavprissystemer.

Sammensetningen av dreneringssystemer

Under takets overheng er takrenner. De er festet til spesielle braketter som holder systemet. Siden livnevka ligger rundt takets omkrets, er det hjørner - internt og eksternt. Alle disse elementene må være forseglet, for det er koblinger til rennen med gummitetninger. Disse elementene anses ofte overflødig. Deretter legges rennene overlappende med en innstilling på minst 30 cm, forbundet med selvskruende skruer.

Hvilke elementer er inkludert i utslippet

Hvilke elementer er inkludert i utslippet

For å drenere vann i troghullene blir det laget, hvor treglene er satt inn. Til traktene er festede avløpsrør. Hvis takoverhenget er stort, er det nødvendig å gjøre røret buet. For dette er det lønninger eller universelle ringer (for noen produsenter). Avløpsrøret er festet til husets vegg med spesielle klemmer, som har samme farge som hele systemet.

Av alle disse elementene er et system med nødvendig konfigurasjon samlet. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe ferdige varer, og deretter samle avløpet av deg selv, er den beste løsningen å ha en plan med et hus med dimensjoner på hendene. På det vil du raskt bestemme sammensetningen av systemet og beregne det nødvendige antall elementer.

Monteringsfunksjoner

De fleste spørsmålene oppstår ved å fikse brakettene for avløp. På en gang er det nødvendig å fortelle at de er etablert under hensyntagen til at takrenner bør ha en liten tilbøyelighet til trakter. Den minimale anbefalte hellingen er 3 mm. Hvis du vil at vannet skal renne raskere, kan du gjøre det mer - opp til 10 mm.

Hvis lengden på gaveltaket er mindre enn 10 meter, er skråningen laget på den ene siden. Hvis det er mer, eller sett i midten av en ekstra trakt (og avløpsrør) og til det dannes en drenering, eller klyngen i midten av pedimentet har høyeste punkt og hellingen går fra midten til begge sider.

Organisering av skråningen av dreneringen

Organisering av skråningen av dreneringen

Montering av avløp med egne hender, gjør de vanligvis dette: spik braketten på høyeste punkt. Deretter spiker den laveste - hensyntatt planlagt bias. Mellom dem strukket tvilling, som er festet til resten. En anbefaling - før du danner en skråning, kontrollerer du horisontaliteten til linjen du målretter mot. Vanligvis er det enten en front (vind) bord. Dessverre er det ikke alltid satt perfekt i nivået. Så sjekk opp loddrett, og det er ønskelig et hydro nivå eller et nivå, i et ekstremt tilfelle boblen, men den store lengden - ikke mindre enn meter vil også nærme seg. For kortere lengder, orienterer du deg ikke.

Antall braketter og hvordan du fikser dem

Antall braketter for montering av rennen er enkelt: Avstanden mellom de to tilgrensende skal være 50-60 cm. Veggenes totale lengde er delt med denne avstanden. Til det resulterende tallet, legg til en (den ytre braketten) og få den nødvendige mengden for en vegg. På samme måte beregnes alle de andre. Hvis bygningen har en ikke-lineær form, er det nødvendig å telle en etter en - hjørneelementene må støttes fra to sider.

Måter å feste brakettene for avløp fra taket

Måter å feste brakettene for avløp fra taket

Nå er det direkte om måtene å fikse brakettene på. Det er tre muligheter: