Филтер за пречишћавање воде за веш машине

Филтер за пречишћавање воде за веш машине

Унутрашњи делови машине за прање веша су стално у контакту са водом из чесме. С једне стране, то се не може избећи, јер иначе је прање немогуће, али са друге стране, ефекат тврде хлорисане воде утиче на стање крхких уређаја. Као резултат депозита кречњака, рђе и других супстанци може доћи до разградње било којег механизма. Нарочито од овог пролазе грејни елемент, систем за одводњавање и лежајеви бубња.

Последице чврсте воде за машину за прање веша

Све модерне машине за прање веша имају филтере који су дизајнирани да спрече уласке ситних остатака у уређај, али због лоше воде из чесме, они често не успевају. За информације о томе како да заштитите уређај од кварова због лошег квалитета воде, прочитајте у наставку.

Шта је ово?

Многе породице користе филтере који прочишћавају воду из воде. Постоји много варијанти таквих уређаја - од уређаја који су инсталирани на цеви, до прикључака на славину и специјалних врха. Све ово је измишљено тако да можемо пити воду из воде без бриге о нашем здрављу.

Међутим, не само нашим телима потребна је заштита, већ и апарати за домаћинство, који су често изложени агресивном дејству тврде воде. Да би продужили живот машине за прање и перилице посуђа, додатни уграђени филтери су дизајнирани да омекшавају воду из славине.

Водени филтер за омекшавање воде који улази у машину за прање веша

Да ли вода омекшава смањењем тврдоће воде?

Верује се да је омекшана вода, из које се уклањају калцијум и магнезијум соли, безопасна за металне и пластичне елементе машине за прање веша. Шум је формиран управо због тврдих соли који се формирају на унутрашњим деловима агрегата, чинећи тврду премаз.

Филтери за чишћење не само да спречавају изглед скале, већ и сакупљају честице песка, честице рђе и друге ситне остатке који се могу наћи у водоводним цевима. Према томе, пролазећи кроз филтер, вода постаје чистија и мекша, што смањује могућност оштећења.

Нови и коришћени филтери за воду

Како је вода прочишћена?

Најчешће се користи филтери кућних апарата који механички пречишћавају воду. Механичко чишћење је пренос воде кроз "сито" који се састоји од неколико слојева различитих материјала и супстанци. Типично, вода пролази кроз неколико фаза пречишћавања, при чему се свака од честица различитих величина решава, зависно од пречника отвора у сито. Као пунило за механички филтер, обично се користе адсорбенти (на примјер, грануле активног огља).

Врсте

Постоји неколико врста филтера који ефикасно пречишћавају воду из воде која улази у машину за прање:

  • Трункинг Да ли је широкопојасни филтер дизајниран да прочисти сву воду која улази у стан; уграђен је директно на цијеви, тако да машина за веш узима већ филтрирану воду.
  • Дубинско чишћење - филтер који се користи директно за прање и машине за прање посуђа; уграђен је испред црева за пуњење; верује се да ова врста филтера добро очисти, али практично не омекшава воду.
  • Полифосфат - Такви филтери се стварају управо ради елиминисања тврдоће воде; као средство за омекшавање се користи натријумполифосфат - прозирни кристали, слични на зрну соли.
  • Магнетиц - савремени уређај који, према произвођачима, омекшава воду, утиче на њега магнетним пољем; уграђен је преко црева за пуњење; да ли такав филтер стварно помаже - контроверзно питање, тако да стручњаци не саветују куповину.

Филтер за трпезарију за веш машину са тврдом водом

Филтер за дубинско чишћење машине за прање веша са тврдом водом

Полифосфатни филтер за веш машину са тврдом водом

Магнетни филтер за веш машину са тврду воду

Инсталација

Тип филтера

Како инсталирати?

Трункинг

Да бисте инсталирали такав филтер, прво морате зауставити цеви за воду. Затим у подручју након мерача и запорног вентила, треба да исечете мали комад цеви на месту чега ћете монтирати филтер.

Дубинско чишћење

Овај филтер треба инсталирати приликом повезивања машине за прање са доводом воде. Из цеви треба закључити за стилалку са засебном славином. На прикључак је прикључен филтер, а на њега је причвршћено црево за пуњење.

Полифосфат

Инсталира се на исти начин као и дубоки филтер.

Магнетиц

Овај уређај је врло једноставно инсталиран. Према упутству, треба га поставити на црево за пуњење помоћу посебних причврсних елемента који долазе у комплету.

Погледајте мали видео туторијал приликом инсталирања филтера, директно, на цреву за прање веша.

Савети за избор

  • Ако одлучите да купите главни филтер, обратите пажњу на модел "Геисер 1П". Добио је пуно добрих рецензија, јер савршено штити кућне апарате од корозије изазване лошом водом. Кертриџ је израђен од полипропилена пенастог материјала.
  • Префилтер назван "Акуапхор Стирон" је довољан за око три стотине прања. Произвођач тврди да овај уређај омогућава коришћење мање детерџента и одбацивање средстава против скале.
  • Полифосфатни филтери такође заслужују пажњу. Повјерење купаца освојили су омекшивачи воде од произвођача Гејзир и Атлантика.
  • Према експертима, оптимално (иако најскупље) решење биће инсталација два филтера одједном, од којих је једна намењена за пречишћавање воде, а друга за његово омекшавање.

Филтер за пречишћавање воде Акуапхор за машину за прање веша

Два филтера за чишћење и омекшавање воде за машину за прање веша

Филтер Гејзир са тврдом водом за веш машину

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 60