Где да ставим прашак у машину за прање веша?

Где да ставим прашак у машину за прање веша?

Где да учитавате детерџенте у машини за прање веша? Ово питање остаје релевантно, јер ће компетентно попуњавање дозатора помоћи свакој домаћиници уштедјети новац и учинити квалитету прања.

Лоцатион оф Траи

Вертикално пуњење машине за прање веша. У машини за веш са лопатицом на врху, посуда за прашак је причвршћена са унутрашње стране поклопца. Таква ладица је обично велика (бар више од прашкасте посуде са технологијом предњег утоваривања). Ова поставка фиока за прашину се није показала врло згодним, тако да су произвођачи стила напокон напустили ову идеју.

Машине за прање са предњим утоваром такав послужавник је у горњем левом углу и налази се увлачићи у праху малих димензија са одвојеним одељцима. Постоје знакови насупрот сваком одјелу диспенсер-а. Најважније је знати како се они дешифрирају:

  • ИИ или "У"- тако произвођачи означавају највећа преграда од прашкасте посуде машина за прање веша. Користи се део за утовар конвенционалног праха, који се користи у главном начину прања. Ова ћелија треба користити за друге модове.
  • * или Софтенер, или слика цвета - Налепнице се налазе насупрот најмањих ћелија. Ови одељци диспенсер су дизајнирани за кондензатор, а уобичајени детерџент се не може сипати у овај одељак.
  • Ја или "- симболи који се налазе насупрот најскужем одељку посуде за прашину машине за прање веша. Симболи указују на одељак за предпрање. Због тога, ако изаберете "Превасх" мод, морате користити ову ћелију и попунити је с малом количином праха. Узгред, За овај део дозатора користи се само суви прах.

посуда за прашину у вертикалном утоварном механизму

прах у машини за предњи утовар

Машина за прање веша

Прво треба да нађете диспенсер. Уобичајено је да су машине за прање вертикалног прашка за прање смештене на врху шипке стилалки. Али у хоризонталним утоваривачима, посебан одељак налази се унутар пуњења за утовар.

колектор праха

Машина за прање рубља полуаутоматска

Ако се користи полуаутоматска машина, једноставно нема засебне посуде за прах за прах. У таквим полуаутоматским машинама обично се прљају прсти и прашак у бубањ. За ову опцију, боље је користити само уобичајени сухи прах, као у полуаутоматским машинама, детерџенти се не пјеном јако пенасте.

полуаутоматска машина

Зашто има више одељака, иу којем праху?

Понекад након дуготрајне употребе машине за прање веша, неки симболи на посуди за прашину могу се избрисати. Овде можете експериментисати и сазнати у којем одјелу прашак треба сипати. Изаберите нормалан режим прања (тј., Без предпрања, исперите); затим отворите посебан одељак за прах, а одмах ћете видети где се тачно води вода. Одвајање прашкачког колектора у који се испоручује вода намењено је за детерџент.

пуњење праха у машину за прање веша

Карактеристике преграде у машинама различитих брендова.

1. Марка Босцх. Немачки произвођач је направио једноставан пријемник праха. Састоји се од одвојених одељака намењених течним детерџентима и скробу, као и преградама за прелиминарни / основни режим прања.

2. Бренд Индесит. Добра и јефтина техника поросхкоприемником има четири секције - уклониви део, намењен за избељивање, посебне кутије за ароматичних / омекшивача, као и одељак за основни / прелиминарне прање наравно.

3. бренд компаније Самсунг. Колектор праха подељен је на три одвојена одељка, где се леви део користи за сув прах. Сви остали детерџенти треба додати у контејнер (диспензер) и ставити их унутар бубња машине за прање веша.

4. ЛГ бренд. Машине за прање веша са три одвојена дела Кожух прва два фиока намењен пре / главном моду прање и трећи део одвојен посебним третманом - подсиниватели, агенси за ароматизовање, уређаји.

5. Бренд Горења. Контејнер за прашину овог произвођача такође је подељен у одељке. Два од њих су додељена за прах потребан за главни / прелиминарни режим прања. Трећи одељак је намијењен за климатизацију, посебне избјеглице и друге агенсе одговорне за посебну прераду.

одељци за детерџенте

разни детерџенти за прање

одељци од прашкасте посуде

Могу ли заспати у бубњу?

Већина хостеса препоручује додавање праха у бубањ машине за прање веша, овај метод омогућава вам да смањите потрошњу детерџента. Сазнајте да ли је ово стварно тако лако. Одмах након завршетка прања, потребно је отворити посуду: ако је пријемник праха чист и празан, онда једноставно нема смисла у таквом кретању.

Ако машина за веш није нова и више не чисти прашак из дозатора, детерџенти се могу безбедно слати на бубањ.

учитава детерџента директно у машину за бубањ

Нестандардни детерџенти

Овде се говори о популарним новитетима, који се производе у облику компримованих коцки / капсула. Обично се ови необични детерџенти у одговарајућем одељку не растварају, па је боље да их пошаљете у бубањ.

Капсуле за прање

попуњавање посуда за прашину

Савети

Количина праха која се пуни за прање је важна за компетентно мерење. Ако Стиралка не може самостално измерити праву количину праха по килограму прљавих веша, морате научити сами да то учините. Препоруке за расподелу количине праха могу се наћи на било којој амбалажи. Иначе, неке домаћице стављају мање праха него што им је потребно како би уштедели новац. То је само погрешна доза утјецала на квалитет прања, јер недовољна количина праха може направити веш након прања тврда и сива.

дозирање детерџента

квалитетно прање веша

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − = 52