Грејач воде за туширање у викендици

Грејач воде за туширање у викендици

Чак и посјећујући локацију виле с времена на вријеме, жели да има приступ топле воде, након свега, добро је радио у земљи, тако је лијепо стајати под топлим тушем. Ако се породица преселила у летњу резиденцију током летњег периода, проблем постојања топлих вода у тушу постаје још хитнији. Организовати присуство топле воде у приградском подручју није тако тешко ако изаберете прави бојлер.

Бојлери различитих запремина за викендице

Прос

 • Присуство гријача омогућава вам да се туширате топлом водом у било које време.
 • Избором одговарајућег модела, грејач може бити инсталиран у било којој области.
 • Уређаји за кућице врло економично троше енергетске ресурсе, пошто велики волумен воде није потребан.
 • Вода се врло брзо загрева до оптималне температуре.
 • Грејац за воду се може инсталирати чак и ако на дацхи нема централног гаса или водовода.

Бојлер. инсталиран у земљи

Котао је инсталиран у викендици

Инсталација система грејања је довољно једноставна. Свако ко има идеју о водоводној опреми ће се носити са овим.

Различити бојлери за викендице

Врсте

У зависности од извора енергије, који се користи за загревање воде, све туш јединице на дацхи су подељене у следеће типове.

Елецтриц

Електрични грејачи воде су најчешће потребни за приградске просторе, јер имају ниску снагу, тако да нема проблема са повезивањем на електричну мрежу (већина дацха је повезана на електричне линије). Поред тога, имају приступачну цену и прилично једноставну инсталацију. Најчешћи грејачи за складиштење овог типа. Такви уређаји функционишу по истом принципу: хладна вода која улази у резервоар загрева ТЕН, подиже уређај и излази кроз излазну цев када корисник укључи туш. Постоје и модели протока, али њихова снага је прилично висока, тако да ови уређаји нису погодни за многе приградске области.

Електрични бојлер

Електрични бојлер

Гас

Гасни грејачи су заинтересовани за присуство гасне мреже на дацха или поред њега. Такође постоје уређаји који раде из гасног цилиндра, али њихова употреба је скупља. Најчешће за летњу резиденцију бирају пролазне грејалице. Принцип њиховог рада је грејање воде током протока кроз измјењивач топлоте, на коју утиче топлота из плинског горионика. Предности плинских грејача су економичан рад и брзо загревање воде. Постојећи уређаји за складиштење који се користе на гас су веома велики по величини, тако да се ријетко селектују за уградњу у летњу резиденцију.

Гас бојлер

Гас бојлер

Спаљивање дрвета

Данас се дрвене грејалице воде за туш воде мање и мање користе. Прихватају се у одсуству гаса на локацији, као и код проблема са електричном енергијом. Њихов дизајн укључује пећ изнад којих је инсталиран водокотлић воде. Вода се загрева топлотом из пећи и са зидова димњака.

Грејац за грејање на дрва

Грејац за грејање на дрва

Има ли преносиву верзију?

За туширање даха можете купити проточни електрични бојлер мале запремине, чији дизајн већ има напојну посуду. Његова предност је једноставна инсталација и брзо снабдевање топле воде, међутим, није могуће инсталирати такав уређај на свакој локацији. Прво, уверите се да ће приградска мрежа моћи да издржи оптерећење од таквог грејача.

Проточни бојлер са заливањем конзерва

Друга опција биће опсег модела који ради из мреже. Такав бојлер се често бира у одсуству централизованог водоснабдевања на локацији. Ставите овај уређај на поткровље или на посебан простор. Капацитет гријача за пуњење ретко прелази 20 литара. Сипајте воду у њега користећи пумпу (извлачиће воду из бунара или бунара) или једноставно канту.

Бојлер за викендице

Савети за избор

 • Пре свега, одредити извор енергије за загријавање воде, јер за плинске грејаче, захтјеви ће бити један, а за електричне грејаче - још неколико. Узмите у обзир присуство електричне енергије у земљи и карактеристике других комуникација, као и могућност њиховог повезивања.
 • Затим изаберите жељени капацитет уређаја. Приближни волумен воде за туширање једне особе назива се 15-40 литара. Планирајте мали залиха, јер ћете такође опрати посуде и прање, па је просјечна потреба за топлом водом 40-50 литара за једну особу. Помножите се бројем људи који живе на дацха и добијете неопходну количину бојлера.

Бојлер за летњу резиденцију

 • Размислите о томе колико ћете бити спремни да чекате да се вода загреје. Код малих грејача температура воде ће се брже повећавати, али ова вода ће се врло брзо завршити. Уређаји за проток омогућавају загревање одмах након укључивања. Ако је капацитет уређаја за складиштење велик, онда морате дуго чекати или користити моћни извор напајања.
 • Размотрите и нијансе предстојеће уградње одабраног гријача. Неко одлучи да уради све своје руке, а некоме је лакше повјерити такав посао запосленим професионалцима.

Грејач воде за туширање у викендици

Повезивање и инсталирање

 • Ако сте одабрали котлов за чување на тлу у земљи, онда то можете урадити сами. Висећи уређај на изабраној локацији, прикључује цеви за снабдијевање хладном водом, саставља се сигурносна група, а затим се врши електрична веза и уземљење. У таквом котлу вода може доћи из бунара или бунара (неопходна је инсталација пумпе) или гравитација (потребно је поставити спремник са водом изнад грејача).

Дијаграм ожичења грејача воде за складиштење

 • У случају коришћења прекомерног гријача или машине за пуњење за инсталацију, потребно је само припремити потребне дијелове и алате. Након тога, уређај је инсталиран на одабраној локацији, вода се испоручује и грејач је повезан на мрежу.

Спајање бојлера

Ако желите инсталирати гаса за проточни гас на дацха, боље је да се обратите стручњацима који не само да проводе исправну инсталацију колоне већ и да га региструју. Својим снагама дозвољено је само да виси апарат и доведе до ње воде.

Препоруке за употребу

Да је грејалица за туширање на сајту редовно радила дуго времена, важно је размотрити такав савет:

 • Не остављајте машину напуњену водом на ниским температурама (испод нуле).
 • Користите туш, искључите електрични грејач из мреже.
 • Пре укључивања туша, спустите црево мало испод гријача како бисте омогућили излазак ваздуха.

Редовно очистити и одржавати бојлер - у електричној инсталацији аноде треба периодично мењати, а грејач је уклоњен са ваге, ау гасу је потребно очистити измјењивач топлоте и горионик.

Грејач воде за туширање у викендици

Дацха бојлер за туширање може да се уради сам, ако постоји жеља. Аутор следећег видеа поставио је грејач воде из старе машине за прање веша. У свом видео-снимку, он говори и показује како се то може учинити с примером.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − 64 =