Kateri grelnik vode je bolje izbrati?

Kateri grelnik vode je bolje izbrati?

Če izberete najbolj optimalen model vašega družinskega grelnika za shranjevanje vode, morate upoštevati različne dejavnike, med katerimi je eden od pomembnih imen blagovne znamke proizvajalca grelca vode.

Skladiščni bojler znane blagovne znamke

Najpogosteje kupci nagibajo k nakupu izdelkov iz dobro uveljavljenih blagovnih znamk, branju mnenj potrošnikov, ki so že kupili in namestili kotle doma. Zato mora vsakdo, ki načrtuje nakup kotla, vedeti več o najbolj priljubljenih proizvajalcih takšne opreme.

Kotli različnih proizvajalcev

Brskanje Brands

Electrolux

Ta znamka že več let proizvaja opremo za ogrevanje vode, ki je priljubljena v Evropi in drugih državah. Podjetje ponuja modele s kapaciteto 30-200 litrov. Notranji premaz shranjevalnih naprav Electrolux je visokokakovosten. Tudi prednosti izdelkov te blagovne znamke vključujejo priročno upravljanje in privlačen dizajn.

Grelnik z elektrolizo

Slabosti kotlov Electrolux lahko imenujemo kratkoročno delo električnih grelnikov in relativno visoki stroški opreme.

Grelnik z elektrolizo

Ariston

Ta znamka predstavlja visoko kakovostne kotle v naši državi po dostopni ceni. V območju kotlov iz Aristona boste videli grelnike z zmogljivostjo 30 litrov, 50 litrov in 80 litrov ter 100 litrov. Notranja površina rezervoarjev izdelkov tega podjetja je prekrita z emajlom ali titanom, za nekatere modele pa se uporablja posebna prevleka AG +, ki vsebuje srebro. Prednosti naprav iz Aristona so imele enostavno kontrolo in prisotnost dobre zaščite.

Kotli Ariston

Thermex

Izdelki te italijanske blagovne znamke so eden od najbolj priljubljenih v naši državi. To so trajni kotli z visoko kakovostjo gradnje in precej varčnim delom. Večina naprav je klasična okrogla oblika in kompaktne dimenzije. Takšni kotli imajo regulator moči in v nekaterih modelih je na voljo možnost pospešenega ogrevanja.

Proizvajalec grelnikov vode Thermex

Kapaciteta grelnikov za shranjevanje iz Termoxa je od 50 litrov.

Kotli iz keramike

Bosch

Kakovost naprav za shranjevanje te nemške znamke je znana v mnogih državah. Kotli iz Bocha se razlikujejo glede na njihovo namestitev in različne kapacitete. Znotraj so takšne naprave prekrite z emajlom, navzven pa je njihov dizajn zelo privlačen. Modele tega proizvajalca označujejo številne pozitivne ocene. Udobno prilagajajo temperaturo in dovolj moči.

Kotli Bosch

Takšni kotli služijo brez potrebe po popravilu za dolgo časa.

Vodni grelec Bosch

AEG

Grelci tega znane proizvajalke pritegnejo kupce z majhno velikostjo in enostavnostjo uporabe. To so zanesljive naprave, ki jih je mogoče enostavno upravljati s pomočjo gumbov na sprednji plošči. Rezervoarji teh kotlov so izdelani iz udarnega materiala, vsi notranji deli pa so zaščiteni proti koroziji in podaljšujejo njihovo življenjsko dobo.

Kotel AEG v apartmaju

Slabosti bojlerjev AEG vključujejo njihovo visoko ceno in visoko porabo električne energije.

Kotel AEG

Gorenje

Ta znamka iz Slovenije proizvaja zanesljive in visokokakovostne kotle, prekrite z notranjostjo iz nerjavečega jekla ali emajla. Linijo grelnih naprav iz Gorenja predstavljajo naprave z volumnom od 10 do 200 litrov. TEN v takih napravah je tako "mokra", zaporniki pa v zapečateni steklenici, stroški instrumentov tega proizvajalca pa so na voljo našim rojakom.

Grelnik vode Gorenje

Stiebel Eltron

Ta nemški proizvajalec proizvaja grelnike vode, električne naprave, ogrevalne in prezračevalne naprave. Vsi izdelki iz podjetja Stiebel Eltron se odlikujejo z vzorčno kakovostjo, sodobnim dizajnom in široko paleto izdelkov. Grelniki te blagovne znamke so začeli prodajati v Rusiji od leta 2007. Predstavljajo jih linije naprav z zmogljivostjo od 5 do 1000 litrov.

Grelnik Stiebel Eltron v uporabi

Prednosti te tehnike se imenujejo dobra prilagoditev domačim obratovalnim pogojem, enostavnost namestitve in trajnost uporabe.

Grelnik vode Stiebel Eltron

TIMBERK

Grelniki za shranjevanje iz te skandinavske blagovne znamke se odlikujejo s takšnimi prednostmi, kot so visoka produktivnost, majhne dimenzije, zanesljivo delovanje, ekskluzivna oblika in večstopenjska zaščita. V liniji instrumentov iz Timberka obstajata navpični modeli in horizontalno nameščeni aparati. Podjetje uporablja inovativne tehnologije, ki pomagajo zmanjšati porabo električne energije med obratovanjem opreme za ogrevanje vode.

Grelnik vode TIMBERK

OSO HOTWATER

Ta proizvajalec iz Norveške proizvaja grelnike vode več kot 80 let, ponujajo na stotine modelov naprav za Norvežance, prebivalce ZDA, Evrope in Rusije. Tehnika OSO, odvisno od zmogljivosti, je nameščena v zasebnih stanovanjih, v medicinskih centrih in pri različnih podjetjih. Za domačo uporabo podjetje proizvaja instrumente z zmogljivostjo rezervoarja od 30 do 150 litrov.

Norveški proizvajalec grelnikov vode OSO HOTWATER

V seriji Express se voda z dvema električnima enotama segreva v pospešenem načinu, v seriji Kombi pa se neposredno ogrevanje kombinira s posrednim ogrevanjem. Med predlogi OSO so naprave, ki delujejo na sončno energijo.

Kotel OSO HOTWATER

Atlantik

Ta francoski proizvajalec je že dolgo znan po zanesljivosti in visoki kakovosti svojih izdelkov. Pri proizvodnji bojlerjev družba uporablja inovativne rešitve, na primer, s stenami rezervoarja premaz z emajlom z cirkonijem, da podaljša življenjsko dobo naprave in visoko odpornost na korozijo. V območju od Atlantika so vertikalni kotli in horizontalne naprave. TEN v različnih modelih se lahko potopi v vodo ali "suho".

Bojler Atlantik

Zmogljivost te blagovne znamke je od 30 do 200 litrov.

Na katere tehnične značilnosti je treba posvetiti pozornost?

Ob opredelitvi znamke, bodite pozorni na:

  1. Mere naprave in njena masa. Ti parametri so pomembni pri izbiri lokacije, kjer bo nameščen kotel.
  2. Vrsta pritrditve. Večina kotlov je nameščena na steno, na tleh pa je mogoče namestiti enote, večje od 150 litrov. Tudi nekatere naprave je mogoče skriti.
  3. Zmogljivost naprave. Na njeno izbiro mora vplivati ​​način uporabe naprave, pa tudi število prebivalcev. Izračun potrebne zmogljivosti temelji na povprečni ceni vroče vode ene osebe.
  4. Material rezervoarja in toplotne izolacije. Najboljša različica rezervoarja je izdelek iz nerjavečega jekla, za zaščito jeklenih sten pa uporabite različne možnosti premazov, na primer emajl, titan ali steklokeramika. Od debeline toplotne izolacijske plasti, ki je nameščena med stenami notranjega rezervoarja in telesa kotla, je odvisna od zmožnosti naprave, da ohrani temperaturo ogrevane vode.
Kotli različnih proizvajalcev v prodaji

Električni grelec. Lahko se spreminja od 1 do 6 kW in vpliva na hitrost segrevanja zbrane vode v kotlu, pa tudi porabo električne energije aparata.

Nasveti za izbiro

  • Izbira najprimernejšega grelec za vaš dom, vikend ali stanovanje, upoštevati namen in pogostost njihove uporabe. Nekateri ljudje si za naprave, ki lahko za ogrevanje vode v obdobju off tople vode v poletnih mesecih, drugi pa želijo zagotoviti kočo z vročo vodo, vendar ne potrebujejo veliko zmogljivost stroja, in drugi zainteresirani za opremo, ki lahko za ogrevanje vode za več družin, ki živijo v zasebnem stanovanju. V vsakem od teh primerov bo optimalni model kotla lasten.
  • Določite mesto namestitve naprave z merjenjem stene in zagotovite, da lahko vzdrži težo grelnika skupaj z vodo v njej. Če potrebujete kompaktni grelec, si oglejte vodoravne modele ali ploščate kotle.
Kotli različnih volumnov

Pri izbiri moči grelne naprave ocenite stanje ožičenja v hiši ali stanovanju. Pomembno je tudi pri nakupu grelnika, da od proizvajalca zahteva garancijske obveznosti in razpoložljivost popravila kupljenega modela.

Modeli kotlov različnih proizvajalcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2