Nastavitev in nastavitev plinskega kolone

Nastavitev in nastavitev plinskega kolone

Za popravilo plinske opreme je pomembno upoštevati posebna varnostna pravila, zato je bolje, da takšne strokovnjake naročite za takšno delo. Vendar pa lahko s pravilno nastavitvijo plinskih stebrov upravljate sami.

Nastavljanje plinskega kolone

Po porabi malo časa, ki prilagaja način delovanja take opreme, lahko uporabite stolpec z največjo učinkovitostjo.

Moderni zvočniki se prodajajo v širokem razponu, vendar so značilnosti njihovih nastavitev podobne različnim modelom. Upoštevali bomo nastavitev kolone z električnim vžigom, na plošči katere boste videli dve lestvici in dva ročaja. Eno lestvico z razdelki in enim od ročic se uporablja za nastavitev oskrbe z vodo, druga lestvica in drugi ročaj za oskrbo s plinom.

Gasni stolpec

Kdaj je potrebno prilagajanje?

Konfiguracija dela stolpca je potrebna po nakupu in namestitvi opreme, tako da je učinkovitost naprave in poraba plina za ogrevanje vode optimalna za določen model. Poleg tega se prilagoditev izvede v primerih, ko se predhodno nastavljene nastavitve zrušijo, na primer, če je bila oprema obdelana netočno.

Nadzorna plošča plinskega kolone

Prilagajanje pretoka

Začeti delo na prilagajanje plinskega stebra mora biti natančno z regulacijo vnosa vode. Imenska glava, ki jo je treba doseči, je navedena v podatkovnem listu za stolpec. Če ste izgubili takšno dokumentacijo, si lahko ogledate potrebne podatke na spletni strani proizvajalca.

Na primer, v stolpcu, ki ste ga kupili, mora biti kapaciteta 11 litrov na minuto. Če želite nastaviti to vrednost, morate odpreti eno vročo vodo, nato ročico postaviti na telo naprave v želenem položaju in nato zaprite pipo.

Nastavitvena plošča plinskega kolone

Ureditev oskrbe s plinom

Za pripravo plinske poti za delo nastavite plinski regulator na telo stroja na najmanjšo oznako. S priključitvijo opreme na omrežje ali z vstavljanjem baterij v stolpec lahko odprete ventil na plinski cevi. Nato se bo po odprtju pipe z vročo vodo stroj samodejno vklopil in začel segrevati vodo.

Za nadaljevanje nastavitve vzemite orodja, ki lahko merijo temperaturo vode. Vaš cilj je, da ročico regulatorja plina namestite v položaj, kjer je temperatura vroče vode, ki teče iz pipe, 25 ° C višja od temperature vode, ki vstopa v vodovod. Hkrati pa ne pozabite, da plinska oprema takoj ne ogreva vodo, zato počakajte, da se temperatura vode, ki jo je treba počakati malo.

Potem lahko temperaturo vroče vode, ki prihaja iz pipe, spremenite samo z ročajem, ki spreminja tlak vode. S padajočim pritiskom se voda počasi premika v kolono, zato se močneje segreje.

Panel za nastavitev plinskega kolone

Pri prilagajanju ne pozabite upoštevati najvišje temperature ogrevanja vode, navedene v navodilu, ki ga ne smete preseči.

V naslednjem videu lahko vidite in poslušate nekaj zanimivih dejstev o nastavitvah in nastavitvah plinskih stolpcev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 16