Тип активатора машине за прање веша

Тип активатора машине за прање веша

Иако се аутоматска машина сада може назвати најчешћа верзија машине за прање веша, још увек постоје људи који због једног или другог разлога не могу да инсталирају такве уређаје код куће. Спашени су модели типа активатора.

Прос

 • Активациона машина је често много јефтинија од машине.
 • Уређај не мора бити прикључен на централизовани водовод.
 • Уређај штеди електричну енергију, поготово ако је то једноставна машина која одмах излази са топлом водом.
 • У таквој машини се могу користити детерџенти за прање руку, што штеди новац.

средства за прање руку

 • Због једноставног дизајна, распад такве машине је реткост.
 • Возило типа активатора је погодно за употребу у земљи.
 • У таквој машини, можете такође уштедети воду ако переш прву бијелу одјећу, а затим у истој води водите мраку тамних ствари.
 • У сваком тренутку зауставите прање на сличној машини.
 • Када радите, машине за активацију скоро не вибрирају и бришу прилично тихо.

тип активатора машине за прање

Цонс

 • Током прања на таквој машини троши више воде и више детерџената.
 • Да бисте извадили воду у апарат, а такође и да га исцедите из машине, потребно је ручно. Међутим, такви недостаци су лишени модерних модела.
 • Након што се пере на многим машинама, веш треба посебно испирати, тако да газдарица мора уложити више напора.
 • Класа прања у активаторима је знатно нижа него код аутоматских машина.
 • Понекад у писаћој машини типа активатора, перионица се пере због пенетрације ткива под активатором.
 • Машина за активацију не може се уградити, јер је напуњена постељама одозго.

грешке машине за прање активатора

Разлике од аутоматских машина

Активатор машина у поређењу са аутоматским:

 • Има мање функционалности. У таквој машини за пиће можете само да перете веш, а грејање и центрифугирање су доступне само на неким моделима.
 • Ерасе брже. У просеку, циклус једног перила траје око 10 минута.
 • То је много јефтиније.
 • Бољ поузданији и мање вјероватно да ће се разбити.
 • Не дозволити испирање одјеће и користити клима уређаје.
 • Не дозвољава контролу температуре воде и брзине центрифугирања.
 • Није потребно прикључити на водовод, као и на канализацију.

упоређивање активатор машине и аутоматске машине

Уређај

Стандардне машине које су типа активатора су прилично једноставне. У свом дизајну постоје четири главне делове - резервоар од метала или пластике, допуњен електричним мотором, тајмером и активатором. Ово друго представља пластични круг који има избочине (ребра), што доводи до кретања воде унутар резервоара.

активирање машине

После пуњења резервоара за прање веша и активирања тајмера, активатор делује на воду, због чега се, заједно са одећом, почне окретати у одређеном правцу. Када се перило заврши, веш се уклања и одлаже одвојено или у чишћење улијева чисту воду и опет укључи веш. У машинама са центрифугом, веш се ставља у њега и врши центрифугирање.

Веш машина Фаири са центрифугом

Сорте

Међу активаторским машинама су:

1. Најједноставнији модели, опис који је био већи. Може да их присуствује ручним зглобом, представљеним са два ваљка (влажна веш је уметнута између њих и скројена).

веш машина са ручним пресовањем

2. Модели са пресовањем (полуаутоматске машине). Главни плус ових активационих машина је могућност уклањања веша.

веш машина са центрифугом

3. Модели са грејањем. Када користите такве уређаје, није потребно посебно загревати воду, јер је уграђени грејач у стању да се носи са овим. Прање ових машина је темељније него у уређајима без грејања.

различите врсте машина за прање активатора

4. Модели са минималним димензијама. Такве машине називају се Баби за њихову малу величину. Капацитет таквих машина је до 2 килограма веша. Због лакоће превоза, погодни су за употребу у земљи.

баби цар

5. Машине за активирање балона. Ово су најсавременији модели такве технологије, који пружају различите начине рада, укључујући прање вуне и деликатних тканина. Вода у овим машинама се регрутује, загрева и исушује, а испирање у таквим уређајима представља процес ваздушног балона.

буббле мацхине

ваздушни мехурићи

Више информација о машинама за мехурчке врсте активатора можете пронаћи тако што ћете гледати овај видео:

Са вртењем

Код неких типова машина врсте активатора постоји продужетак њихове функционалности, као што је предење. То је центрифуга, која се често налази поред каде за прање у једном кућишту. У таквим активаторским машинама обришите на следећи начин:

 1. Постељина се ставља у резервоар са активатором, где се одвија главно прање.
 2. Постељина се испере у засебном контејнеру, на пример, у купатилу са водом, базеном или под водоводном водом из славине.
 3. Веш се учитава у центрифугу за предење.

Иако овај процес прања укључује ручни рад, присуство спина сматра се плусом, пошто је готово немогуће одвртати веш рукама, а центрифуга то добро ради.

сушење веша

Типичан представник машине за прање активатора типа спин је уређај Сатурн СТ-ВК7618, чије су могућности приказане на следећем видео снимку.

Прегледајте популарне моделе

Један од најчешћих модела активационих машина је Фаири. То је полуаутоматска машина у којој постоји центрифуга. Асортиман Фаири машина представља прилично велики избор (најмање 12 модела). Разлика између њих је препоручена количина оптерећења, величина машине, снага рада током прања и предење, присуство пумпе за одвод, боја боје. У таквим машинама можете опрати 2-3 кг веша, а бројна брзина центрифугирања је 1320 обртаја.

Такође, потрошачи могу користити аутоматске машине за виле (МЦМА-19ГП и МЦМА-21Г), који омогућавају да перите 1,2-2,2 кг перила. У таквим машинама постоји 4-6 начина прања, а центрифугирање се врши брзином од 850 обртаја. Контрола у овим уређајима је механичка.

Тхе Фаири Мацхине

Други популарни уређаји типа активатора су:

 • Беба. Њене главне предности су мале величине и мала тежина. У таквој машини је згодно брзо испирати мало загађену одећу. Често је купљена за давање. У резервоару Малиутка се пере 1-2 кг веша. Апарат има црево које помаже одводити отпадну воду. У већини случајева у Малиутки нема стискања.
 • Ренова ВС 50. Представник полуаутоматских машина за активацију, у којој постоји центрифуга. У таквој машини можете одједном прање до 5 кг перила. Одећа се истискује брзином од 1350 револуција. У комплету су цријева за регенерацију воде, као и за одводњавање. Контрола у овом апарату је механичка.
 • Ока-100. Друга полуаутоматска машина, у којој постоји центрифуга. Уређај нуди прање у два начина - обичног и нежног. Такође, у моделу је присутан присилни одвод.
 • Снов Вхите КСПБ30-2000С. Повољан модел са механичком контролом, у којем можете опрати 3 кг веша.
 • Ассол КСПБ30-148С. У таквој машини без стискања, можете се опрати у времену до 3 кг одеће. Трајање једног прања је 15 минута. Таква машина тежи 7 кг, па је лако транспортовати.
 • ЕВОХО. Машине типа активатора овог произвођача су представљене аутоматским моделима различите количине оптерећења - од 3,2 до 7 кг. У моделима са просечним оптерећењем (5,5 кг) постоји функција фуззи логике која штеди електричну енергију и воду. Главне предности ЕВОХО машина су једноставно руковање и добар квалитет прања.
 • Вхирлпоол Вантаге. Аутоматска машина, предности које су контрола додира, широка функционалност и висок квалитет прања.
активатор аутомобила у земљи

Приближне цене

Трошкови машина типа активатора су много нижи од многих апарата са бубњем. Најјефтинији актуатори су модели Малиутка. Могу се купити за 1500-3000 рубаља. Машине Фаири коштају мало више, њихова просечна цена је 3500-4800 рубаља. Најскупље међу активаторима су аутоматске моделе. Њихова цена може премашити 100 хиљада рубаља.

трошкови машина за прање активатора

Коментари

Машине за активирање нису толико вентилатори, али власници таквих уређаја су често задовољни куповином, узимајући у обзир ниске трошкове, поузданост машине, брзо и прилично квалитетно прање. Посебну предност се зове мале димензије и тежина активационих модела, које су ценили власници летњих колиба. Међу минусима, многи примећују потребу да се пере воде и ручно стисне веш. Постоје и примедбе о оштећењу деликатних ткива када су изложени активатору.

господарица активатора

Поправке

Због једноставности дизајна, распад машине за прање активатора обично се повезује са тајмером или електричним мотором. Изузетно је ретка у апарату са пластичним резервоаром појавом пукотина у резервоару. Пошто у таквим уређајима нема електронике, мање је вероватно да ће такве машине пропасти.

поправак машина за прање активатора

Коме то одговара?

У потрази за активним аутомобилима:

 • Уз ниске приходе, не дозвољавајући вам да инсталирате кућну машину.
 • Власници апартмана и кућа у којима нема воде и санитарије.
 • За употребу у земљи.
 • Младе породице које живе у изнајмљеном стану.
 • Имајте младе родитеље који желе брзо прање бебе.
млади родитељи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − 49 =