Век трајања машине за прање веша

Век трајања машине за прање веша

За сваког потрошача, од велике је важности колико је трајна машина за прање веша коју је набавио. Наравно, животни век који произвођач обећава зависиће од толико индикатора.

Ако верујете у статистику просјечног живота машине-машине - 7 - 10 година. Али шта кажу стандарди о томе и који су захтеви за ову категорију производа?

Машина за прање веша

Услови према ГОСТ-у

Са овим питањем прелазимо на државни стандард 8051-83. То наводи просечна машина за прање веша у домаћинству ће радити од 12 до 15 година. Често се преживљавање машине мјери у сатима да је у могућности да ради. У ГОСТ-у та бројка је 700.

Машина за прање веша

Службени век се сам израчунава током неколико тестова на неколико машина, а затим је просјечни индикатор прописан у техничком пасошу производа.

Подаци произвођача

Често, бескрупулозни произвођачи посебно указују потцењена услуга живота, тако да људи барем једном у 5-6 година променио своје машине за веш, што је добро за њихову прихода. На животни век машине директно утиче квалитет компоненти, а не одакле је ишло.

У сваком случају, сви произвођачи и продавнице опреме слажу се да је животни век одређен часом рада машине. Компанија Миеле обећава 10.000 радних сати својим производима, што је много веће од захтева гостију.

Веш машина Миеле

Шта се дешава у пракси?

Постоји мишљење да живот машине за веш директно зависи од произвођача. Може се расправљати о овој теми, али у пракси, циљ остаје мишљење стручњака - оправку, односно оних који су директно укључени у поправку.

Они могу да открију које су их марке најмање запазиле у свом раду. На основу њихових речи, саставља се оцена трајности машина за прање веша:

 • Прво мјесто рангира немачки произвођачи. Век трајања са правилним начином рада достиже 30 година. На пример, фирма Миеле. Наравно, трошак таквих јединица за већину је једноставно неподношљив, али проценат позива на сервис је изузетно низак.
 • Машине шведске и аустријске скупштине нису биле далеко иза. Елецтролук и АЕГ. Они могу да трају 20 година.
 • Корејски и италијански специјалисти заузимају частно треће мјесто. Њихови брендови Самсунг, ЛГ, Индесит, Ардо раде 8 година.
 • А на крају листе су кинески, руски и турски произвођачи. Веш машине Беко, Самсунг, Цанди, Занусси, Вестел раде до 5 година и то под условима оригиналне опреме.

Машина за прање веша Цанди

Васхер Самсунг

Веш машина Елецтролук

Веш машина Миеле

Који фактори утичу на животни век?

Наравно, услови рада у којима се машина користи имају велики утицај на животни век.

 • Прекомерна тврдоћа воде онемогућава грејач.
 • Чини се да мале ствари које сте заборавили да изађете из џепова улазе у бубањ јединице. Ово неизбежно доводи до поправке. И, наравно, смањује вријеме употребе.
 • Оптерећење напона је још један разлог за отказивање подметача. Ако игноришете инсталацију заштите од таквих изненађења или једноставно не инсталирате тло, онда не смијете рачунати на вријеме рада према ГОСТ-у.

Средства за заштиту машине за прање веша

Филтер за уклањање каменца за веш машине

Превенција

Како би се осигурало да животни век вашег уређаја није смањен због спољашњих фактора, потребно је извршити једноставне акције:

 • Немојте преоптерећивати машину за прање веша и не дозволити непрекидно прање. Узми паузу.
 • Изаберите квалитетан детерџент.
 • Не заборавите да проверите садржај џепова ствари које сте преузели.
 • Поставите филтере на воду да бисте обезбедили неопходну ригидност.
 • Контролишите тежину оптерећеног терета.
 • Периодично, потребно је очистити бубањ и ТЕН од скалирања. Како то учинити сами код куће, можете видети у следећем украјинском програму "Све ће бити добро".

Филтер омекшивач воде се може подесити као систем водоснабдијевања и машину за прање веша. Добро решење је да инсталирате Полипхоспхате филтер који обавија со, чиме омекшавање воде и штите машину од скали. У видеу испод можете научити више о Полипхоспхате филтер и како да га инсталирате.

Уз ова једноставна правила, можете чак продужити живот машине за прање веша. Изаберите више писмене и брините!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =