Zakaj plinska kolona ne ogreva vode in kaj naj storim?

Zakaj plinska kolona ne ogreva vode in kaj naj storim?

Plinski steber je naprava, katere glavni namen je zagotoviti neprekinjeno segrevanje vodovodne vode. Pod ugodnimi pogoji ta način ogrevanja postane učinkovitejši in proračunski od centraliziranega. Vendar se pogosto zgodi, da se plinski stolpec zelo spoprijema s svojo nalogo.

Če kljub nastavljeni temperaturi vodovodna voda teče precej hladnejša, kot je potrebno, morate poiskati vzrok težave. Ni vedno povezan z napravo samega, lahko gre pri vodovodih, neupoštevanju pravil delovanja ali drugih dejavnikov.

O tem, zakaj plinski stolpec ne ogreva vode in morebitne načine za odpravo povezanih napak, preberite v našem današnjem članku.

Gasni stolpec v kopalnici

Vzroki pomanjkanja ogrevanja vode

  • Blato na zunanji strani toplotnega izmenjevalca. Toplotni izmenjevalec je nekakšen kovinski rezervoar, v katerem se voda segreva. Ker je v stiku s produkti zgorevanja, lahko na zunanjih stenah tvori debelo plast saj, ki preprečuje segrevanje vode na želeno temperaturo.
  • Plamen ni dovolj močan v gorilniku. Ogrevalne kapacitete včasih niso dovolj za zagotovitev, da voda v izmenjevalniku toplote doseže vnaprej določeno temperaturo. Če je plamen v gorilniku nenehno šibek, to kaže na okvaro membrane, kar ima za posledico nezadosten pritisk stebla na plinski ventil.
  • Izmenjevalnik toplote se nenehno pregreje. To je najverjetneje posledica industrijskega zakona. Če v toplotnem izmenjevalniku ni nadzora nad temperaturo, se na njenih stenah poravna debela plast lestvice, ki preprečuje njegovo normalno delovanje.
  • Nizek tlak v plinovodih. Ta problem ni povezan z delovanjem grelnika vode, saj so krivi zunanji dejavniki. Če menite, da je tlak v plinovodu nezadosten, se obrnite na plinsko oskrbo.
  • Zavrnitev preprečevanja in vzdrževanja. V odsotnosti primerne nege in pravočasnega popravila delovanje plinske opreme neizogibno povzroči napake. Če je plinski stolpec v slabem tehničnem stanju, ne bo mogel zagotoviti dobre glave in potrebne temperature vode.

Šag na toplotnem izmenjevalniku

Čisti toplotni izmenjevalec

Plamen v plinskem koloni

Odpravljanje težav

Razlog

Kaj naj storim?

Surovine na izmenjevalniku toplote

Težavo rešimo s preprostim čiščenjem izmenjevalnika toplote. Odstranite sloj saj s trdo krtačo, pazljivo nadaljujte tako, da ne poškodujete kovinske površine.

Nizek plamen v gorilniku

Potrebno je opraviti vizualni pregled vodne enote, ki je predhodno odklopil svojo plinsko napravo. Če je membrana nedotaknjena, preverite stanje palice - ne sme biti kontaminirana, gibi morajo biti gladki in enakomerni.

Luknja v membrani

Če membrana kaže znake poškodb na vodni enoti, jo je treba zamenjati z novim (strokovnjaki priporočajo silikonske membrane, saj je njihova življenjska doba daljša).

Lestvica v izmenjevalniku toplote

Lestvice, če niso povzročile notranje poškodbe naprave, se zlahka odstranijo z improviziranimi sredstvi, na primer citronsko kislino. Če pride do resnih poškodb izmenjevalca toplote, ga je bolj primerno zamenjati.

Kako ravnati s čajem v toplotnem izmenjevalcu, glejte video kanal Youtube "TVorim".

Kaj še lahko storim?

  • Če želite zvišati temperaturo vode, ki teče iz pipe, lahko naredite naslednje: obrnite regulator vse do desne, nato pa odprite pipo z vodo le do polovice. Ker se gibanje vode upočasni, se bo ogrevalo bolje.
  • Ni čudno preverjati tlaka v plinskih ceveh ali cilindru. Toda ne storite sami - najbolje je poiskati pomoč strokovnjakov.
  • Voda se lahko ohladi, če mešalnik doda hladno vodo že segretem. Primerjajte (na dotik) temperaturo vodovodne vode s temperaturo izstopne cevi. Če je voda hladnejša, potem je problem v mešalniku.
  • Če temperatura svežine vode "skoči" ves čas in se plinski stolpec samodejno izklopi, je lahko mešalnik ali filter zamašen. Vse te elemente, kot tudi glava tuša, je treba občasno preverjati za apno in rjo.

Če plinski stebri ne segrejejo vode, se ne vžgejo in se ne vklopijo, vendar je kontakt zasvetil, glejte videoposnetek kanala Youtube "Popravilo plinske opreme". Najverjetneje bo to pomagalo rešiti problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − = 79