Mat anti-getaran untuk mesin basuh

Mat anti-getaran untuk mesin basuh

Mesin basuh moden adalah selesa, menjimatkan, mencuci kualiti dan merosakkan benda-benda, tetapi ada satu "tetapi". Sering kali ketika mencuci dan meremas mesin itu bergetar, sehingga sehingga di apartemen berikutnya anda dapat mendengar bagaimana dia berjalan. Walaupun pengilang dan menjamin bahawa mesin basuhnya hampir tidak sembuh, amalan menunjukkan sebaliknya. Salah satu cara yang paling mudah untuk menghapuskan getaran ialah meletakkan tikar anti-getaran di bawah mesin basuh.

Punca getaran dan kaedah penghapusan

Penyebab getaran yang paling biasa apabila mencuci dan merosakkan adalah pemasangan mesin cuci yang salah.

Peraturan penting pemasangan adalah penggunaan tahap semasa pemasangan. Tetapi walaupun pemasangan adalah tahap, masalah getaran boleh timbul. Ia berlaku di pangsapuri di mana lantai diletakkan tidak sekata. Sebuah kemegahan lantai yang sempurna di dalam rumah tidak boleh semua orang. Ia tidak mampu untuk menyusun semula lantai, dan proses ini memerlukan masa dan tenaga. Untuk cuba menyelesaikan masalah ini, anda boleh menyesuaikan diri dengan kaki yang tinggi.

Melaraskan kaki mengikut ketinggian mesin basuh

Proses ini mudah dan anda hanya perlu sepana untuk ini. Mesin basuh moden mempunyai kaki mereka disesuaikan secara berasingan, jadi, sebahagiannya, masalah lantai yang tidak rata akan diselesaikan. Kaki tinggi boleh laras ditetapkan dengan kacang khas. Untuk mengetahui dengan tepat mesin basuh dipasang, ia cukup untuk menggoncangnya. Jika kereta berdiri teguh dan tidak terhuyung-huyung, maka ia dilakukan dengan betul. Tetapi dengan melaraskan ketinggian kaki, ada kemungkinan bahawa sesaat masalah itu akan kembali, kerana kaki mesin basuh mempunyai harta melonggarkan.

Membengkokkan kaki mesin basuh dengan sepana

Setelah semua kaki diselaraskan, kencangkan kacang ke badan mesin

Punca getaran lain adalah ketidakseimbangan pengedaran pakaian di atas dram. Ini berlaku apabila fabrik atau linen berbeza dipadam. Selimut selimut dan sarung bantal sentiasa disumbat sesuatu. Akibatnya, dari mesin anda akan mendapat satu benjolan besar, yang perlu dibongkar. Untuk mengelakkan ini, anda mesti cuba membasuh pakaian dari kain yang serupa. Selimut duvet dan kes bantal hendaklah dilipat supaya linen lain tidak boleh masuk ke bukaan mereka.

mesin basuh dengan linen

Pembahagian dobi yang tidak rata di atas dram boleh menyebabkan getaran mesin basuh

Jika, walaupun semua langkah yang diambil, masalah getaran sebenarnya, beli tikar anti-getaran yang sesuai di bawah mesin basuh. Kami menarik perhatian anda kepada hakikat bahawa ia hanya bernilai membeli selepas memeriksa ketepatan pemasangan peralatan.

Tujuan

Mat anti getaran diperbuat daripada getah dan digunakan terutamanya untuk memasang mesin basuh. Ia sesuai dengan baik ke lantai dan membuat semua penyelewengan lebih lancar.

Mat anti getaran - sifat

Disebabkan ini, mesin dipasang pada permukaan yang lebih rata. Rugs juga melembutkan getaran, yang boleh memanjangkan hayat mesin basuh.

Mat anti getaran di bawah mesin basuh

Mat anti getaran adalah lebih baik untuk meletakkan segera apabila memasang mesin basuh

Mat anti-getaran

Anda boleh mengambil tikar anti-getaran untuk sebarang lebar mesin basuh

Sesetengah model yang dijual mempunyai lapisan penahan bunyi. Pelbagai tikar anti getaran moden sangat luas sehingga boleh memilih aksesori ini untuk hampir semua saiz mesin basuh. Tikar yang dijual di kedai-kedai tidak semestinya tidak berbahaya dan boleh digunakan di premis kediaman pada suhu dari -40 C hingga +120 C.

Bilakah saya perlu memasang?

Beli dan mula menggunakan tikar yang lebih baik apabila membeli mesin basuh. Lantai yang licin boleh didapati jarang, jadi tikar itu tidak diperlukan. Dan setelah memasangnya dari hari-hari pertama menggunakan mesin, anda dapat mencegah kerosakan pada bahagian-bahagian akibat getaran.

Mat anti getaran di bawah mesin basuh

Harga dan di mana hendak beli?

Anda boleh melalui aksesori ke mesin basuh di kedai yang sama di mana anda membelinya. Kedai peralatan rumah tangga dan perkakas kebersihan - di situlah anda perlu mencari karpet antivibrasi. Jika anda tidak memahami apa jenis karpet yang anda perlukan untuk mesin basuh anda, kedai yang baik akan sentiasa membantu perunding yang baik. Mereka akan membantu anda memilih karpet dengan mempertimbangkan ciri-ciri mesin basuh anda, berat dan dimensi.

Untuk membeli karpet, anda perlu mengukur mesin basuh. Permaidani mesti sepadan dengan panjang dan lebar.

Harga untuk tikar anti getaran bervariasi dari purata dari 1 ribu Rubles dan lebih. Walaupun anda boleh membeli permaidani yang paling mudah, kosnya akan menjadi sekitar 600 Rubel. Kos bergantung kepada saiz, kehadiran lapisan penahan bunyi dan redaman tambahan.

Mat anti-getaran untuk mesin basuh

Ulasan

Di Internet, anda boleh menemui banyak ulasan mengenai tikar anti getaran. Seseorang melihat kesan penggunaannya, dan seseorang percaya bahawa dia menyia-nyiakan wang. Maklum balas negatif dikaitkan, sebagai peraturan, dengan pemasangan mesin basuh yang salah pada mulanya. Walaupun adanya ulasan negatif, kelebihan tikar antivibrasi dihargai oleh pengguna. Walaupun untuk sesetengah orang, kos salutan anti-getaran cukup besar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2