Vlaga v kopalnici: kako se znebiti za vedno

Vlaga v kopalnici: kako se znebiti za vedno

"Moja hiša je moja trdnjava" - že dolgo smo se navadili, da to mislimo in zato storimo vse, kar je mogoče, da zaščitimo naše domove pred vdori vsiljivcev. V skoraj vsakem stanovanju so železna vrata in interfoni, vendar se mnogi lastniki ne ustavijo tam, opremljajo hišo z alarmom in CCTV kamerami. Vendar pa so proti nekaterim nepovabljenim gostom teh previdnostnih ukrepov nemočni. Naši domovi prodrejo skozi najmanjše razpoke v stenah, vodovodnih ceveh in prezračevalnih rešetkih. Ne posegajo v našo lastnino ali zdravje, a so medtem sposobni zastrupiti naš obstoj s svojo prisotnostjo.

Torej, danes bomo govorili o mochritsu. Morda ste že srečali ta "očarljiva" bitja. Kdo so in kako se srečati z njimi ostanejo le spomin, se boste naučili iz tega članka.

Opis

Komarji so členonožci, ki spadajo v razred višjih oblik raka. Njihov naravni habitat je enak kot pri drugih vrstah rakov in rakov: raje se naselijo na bregovih vodnih teles. Moistice najdejo vlažno in senčno mesto, na primer pod kamnitimi ali visečimi drevesi, in tam čakajo na dan in s sončnim zahodom se ozdravijo pri iskanju hrane.

Z razvojem mest so se strmini iz obalnih grebenov postopoma preselili v naše apartmaje. Tam so našli mesto, ki v celoti izpolnjuje njihove zahteve: temo in vlažnost. Dejansko se najpogosteje nahajajo uši v kopalnici.

Mokritsa v kopalnici

Pogosto je to edino mesto v hiši, kjer sonce ne pride. Zato, ko so v mestnem stanovanju, uši spremenijo svoj naravni način življenja - začnejo aktivno življenjsko dejavnost prikazovati ne le ponoči, temveč tudi čez dan.

Drugi obvezni pogoj za udobno življenje teh členonožcev je voda, ker dihajo s pomočjo škrg. Vse je jasno tukaj, voda v kopalnici je vedno in redko, ko lahko popolnoma zaščitite tla in stene pred brizganjem.

Za iskanje hrane mochrica ne pušča nujno kopalnice, ker je vse, kar potrebuje. Pri jedenju so ušesa neprepustna: hranijo se na organskih ostankov. V vaši kopalnici je njihova vsakodnevna prehrana sestavljena iz kosov usnja, tart na strešniku, kosov toaletnega papirja in tako naprej.

Kopalnica - najbolj plodno okolje za stanovanje woodlice. Ne veljajo za druge prostore v hiši. Da bi ušesa lahko zasedla celotno stanovanje, je treba to pripeljati do resnično žalovitega stanja: za več dni ne smete umakniti smeti, ne da bi zračili in prelili z vodo. Zato, da se trajno znebite neprijetne soseske, je dovolj, da uredite samo eno sobo v hiši.

Čiščenje v kopalnici

Torej, če v kopalnici nekoč najdete bitje velikost ščurka, z dolgim ​​belokranjim telesom, anteni in sedmimi pari nog, ne smete panike. Preprosto preberite članek in poskusite slediti nasvetom, ki je v njem.

So uši v kopalnici nevarne?

Kljub neverjetnemu videzu so ušesa popolnoma varna bitja.

Najbolj neprijetna posledica srečanja z njimi so kriki in skači, ki jih povzroča presenečenje, kot pa agresivno vedenje tega neškodljivega členonožca.

Mokritsy ne ugriz, ne žali, in na splošno poskušajo izogniti stiku z ljudmi. Če se poskušate dotakniti hrošča ali ga obrnite na hrbet, se bo najverjetneje zvijal in ne bo dal nobenih znakov življenja, dokler nevarnost ne mine.

Moistice niso nosilci nobene bolezni, škodljivih bakterij ali mikroorganizmov, zato so s sanitarnega in higienskega vidika tudi popolnoma neškodljivi. Poleg tega ne bodo pokvarili pohištva, sten in zaključkov (samo, če jih ne gnita). Tvoja hrana je tudi varna, saj najverjetneje ne bo upal, da bo plazil v kuhinjo iz temne, udobne kopalnice.

Slabo osvetlitev kopalnice

Kljub temu, prosojna noge bitje plazil na vaš čisto tla ploščice, ki ste ga uporabili hoditi bos - ni prijeten pogled, tako da po prvem srečanju z woodlice najboljšo storiti vse, da se ta srečanja ne ponovi.

Preprečevanje

Kot je bilo že omenjeno, je visoka vlažnost nujni pogoj za obstoj drvenastih dreves. Zato, da bi preživeli sosedje členonožcev, morate najprej "sušiti" kopalnico. Vsakič po uporabi vodnih posegov praviloma prezračite sobo. Če je to težko (na primer, če imate veliko družino ali sosednjo kopalnico), pustite kopalnico odprto za noč. Ne bojte se, uši ne bodo razpršili po vsem stanovanju - za njih je preveč suho. Poskusite enkrat na dan, da posušite vse površine v kopalnici.

Obrišite površino v kopalnici

Izvedite temeljito čiščenje celotne kopalnice, poglejte v vsa težko dosegljiva mesta, preverite, ali obstajajo kopičenja vode in umazanije v njih. Posebno pozornost posvetite prostorom pod kopalnico, umivalnikom, straniščem in pralnim strojem. Obravnavajte vse skrite vogale s čistilnim sredstvom. Vsak dan ni treba izvajati takšnega čiščenja, vendar poskusite ponoviti to vsaj enkrat mesečno. Nato morate skrbeti za hidroizolacijo. Preverite vse vodovodne in vodovodne cevi in ​​jih popravite.

Ogrevana brisača v kopalnici

Suh zrak v kopalnici bo pomagal brisačo toplejše. Če toplota ni dovolj, namestite grelec in jo vključite nekaj ur na dan. Ne bo odveč, če bi imeli kapuco za kopalnico.

Prisilno prezračevanje v kopalnici

Če zaradi žetve niste našli ničesar, kar bi lahko pritegnilo pozornost gozdov in jih trajno naselili v kopalnici, verjetno vas bodo obiskali s sosednjimi stanovanji.

V tem primeru preverite vse prezračevalne luknje - ali obstajajo luknje v mrežah? Prav tako je vredno ogledati tla in stene - morda boste našli razpoke med ploščicami ali v stenah. Če jih najdejo, jih zapirajo in blokirajo mokritsam dostop do vašega stanovanja, ne bo težko.

Folk metode

V nekdanjem času je bilo najprimernejše mesto stanovanja za ušesa kopališče. To je res, kjer je res temno in vlažno! Bilo je od takrat, ko smo prišli do starodavnega ljudskega zdravilnega sredstva, da bi se znebili teh bitij.

To je zelo humana metoda, ki vam omogoča, da izveste, in ne povzročite škode. Da bi izstrelili členonožce iz svojega stanovanja, boste potrebovali več brezno vejic. Za noč, namočite metle in jih uredite v vlažnih in najtemnejših krajih kopalnice. Olajšajte zbiranje metel in jih vzemite iz stanovanja. Za večjo zanesljivost je bolje, da jih opečete, če pa ste prepričani, da se uši ne bodo vrnile k vam, jih preprosto vrzite v smeti.

Brezno

Tukaj je še en, sodobnejši recept: morate vzeti ščepec rdeče paprike, sode in tobaka ter nalijte litr tople vode. Nato temeljito premešajte in mešajte mešanico nad tlemi in stropom za noč, in zjutraj umijte vse.

Lahko poskusite tudi druge ljudske recepte. Na primer, posoditi dvomljive kraje v kopalnici s soljo in pusti jo tam nekaj dni. Or razredčite suhi kvas v vreli vodi v razmerju 1: 5 in obdelamo nastalo raztopino z vsemi površinami v prostoru. Pomembno je omeniti, da bodo te metode delovale le, če popolnoma si zagotovil kopalnico pred ponovitvijo lubja (to je, dokončati vse postavke iz prejšnjega razdelka). V nasprotnem primeru vrnitev vaših sosednjih sosedov ne bo trajalo dolgo.

Kemikalije

Če vam ni všeč ljudje recepti, potem lahko uporabite bolj radikalne sodobne metode. Tukaj vam bo pomagal kemija.

Najbolj poceni sredstva - to je običajno belilo. Če niste uspeli najti v svoji čisti obliki, bo naredil vse čiščenje dezinfekcijskih sredstev, ki vsebujejo veliko klora. Nalijte ali prelijte izdelek v vse vogale v kopalnici in ga pustite čez noč. Zjutraj obvezno sperite z vodo vsa mesta, ki ste jih obdelali, ker je klor zelo nevaren za ljudi in živali. Treba se je izogibati vstopu v dihalni trakt, v oči in še posebej v želodec.

Kopalnica po čiščenju

Še ena dokazana metoda odstranjevanja ušes v kopalnici je urediti kemični napad z živo. Potrebno ga je napolniti z majhno posodo in pustiti v kopalnici vsaj tri dni. V tem času je dala v uporabo, v vsakem primeru pa je nemogoče, zato je bolje, da odloži poskus tako dolgo, kot ste s svojo družino, ne bo mogel dobiti počitek za nekaj dney.Suschestvuyut in orodja, razvita posebej za boj proti woodlice. Lahko jih preprosto najdeš v gospodarskem oddelku katerega koli hipermarketa. Tu so nekatere od najbolj priljubljenih sredstev "diklorvosa Varan», «Tarax», «Get», «Tetriex», «Schabengel", "The Mole."

Upoštevajte navodila za uporabo, saj ti izdelki vsebujejo strupene snovi, ki lahko škodujejo osebi.

Kaj naj storim, če nič ne pomaga?

Če ste že poskusili vse ljudske in sodobne načine, vendar niste prinesli nobenih rezultatov, boste morali uporabiti pomoč strokovnjakov. Storitve, ki se ukvarjajo z jedkanjem različnih žuželk iz stanovanj, v katerem koli mestu je ogromna količina. Najlažji način za iskanje takšne storitve je, da pozorno preučite oglase, prilepene v bližini vhodnih vrat. Če ne najdete ničesar, vam bodo pomagali časopisi, mesta in drugi mediji.

Profesionalni dezinfekcijski pripomočki uporabljajo močna orodja in profesionalno opremo, ki bo skoraj zagotovo prisilila lesar, da zapusti vaš dom.

Profesionalni razkuževalci

Nazadnje, če se opravi sanitacijsko zdravljenje, vendar se ušesa še naprej prosto gibljejo po kopalnici, mogoče je, da je razlog v sosedih. V tem primeru je smiselno združiti prizadevanja prebivalcev več apartmajev in organizirati skupno vojno z mochritsami. Seveda se ne bo mogoče strinjati z vsemi sosedami. Poskusite prepričati tudi lastnike stanovanj od zgoraj in spodaj. Če začnete "vojaško akcijo" hkrati, potem je verjetno, da se s skupnimi prizadevanji trajno znebite členonožcev v kopalnicah.

Glavna stvar, se spomniš tega čistost in suhost v kopalnici - obljuba, da se lesene koče nikoli ne vrnejo v vašo hišo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − 76 =