Glidende gardiner til et bad – Moderne og stilfuld beskyttelse mod stænk

Glidende gardiner til et bad - Moderne og stilfuld beskyttelse mod stænk

Det moderne VVS-marked opdateres løbende med nye produkter. En af dem er et glidende gardin til badeværelset. De bruges til at beskytte værelset mod stænk og tilføjelser til interiøret. På kort tid blev de meget populære.

Forbrugerne er tiltrukket deres udseende, æstetik, miljøvenlighed, holdbarhed, funktionalitet og mulighed for en-hånd tur i badeværelset bruser og de passer perfekt ind i ethvert badeværelse interiør.

Todelt skydedæppe til bad

Fremstillingsmaterialer

Til fremstilling af glidende skodder anvendes forskellige materialer: polystyren (plast), glas (glas), plexiglas.

plast

fordele:

 • se smukke og stilfulde;
 • billig;
 • er sikre
 • oprindelige farve
 • let pleje.

Ulemper er kort levetid: ikke mere end 3-4 år.

Gardiner til badeværelse

glas

fordele:

 • er funktionelle
 • smuk;
 • holdbar;
 • er lavet af hærdet glas, så det er sikkert.

Til ulemper kan kun tilskrives en højere pris sammenlignet med plastik.

Specialister rådes til at vælge glas gardiner, som kan være tonede eller uigennemsigtige. I styrke er hærdet glas lignet bilglas. Selv hvis du en eller anden måde formår at bryde det, ville det bryde i stykker tilstrækkeligt glatte, som ikke kan skade dig.

Glas gardiner til badeværelset

Desuden kræver sådant materiale ikke kompleks vedligeholdelse. Det er tilstrækkeligt at bruge en gummibamp og en lille mængde af et stof beregnet til vask af glasoverflader. I produktionen på overfladen af ​​et sådant glas påføres antibakteriel belægning, så efter at have taget et brusebad, vil der ikke være skilsmisse. På anmodning fra kunden kan ethvert mønster eller ornament påføres glasset. Derfor kan en sådan skærm til et bad være en glimrende mulighed for at dekorere rummet.

Glas gardiner med guld ornament

Plastgardin til badeværelset

Gardiner til hjørnebad

Der er også budget muligheder for badeværelse gardiner, der er lavet af plast. Men de har deres mangler. Så med tiden kan plast blive overskyet, og på overfladen bliver der dannet pletter. Derudover er det ikke så holdbart som hærdet glas og som følge af den virkning det kan knække.

Kvalitetsgardiner skal være vandtætte. For at kontrollere dette, skal du straks efter installation åbne hanen og hælde vand på alle sømme og vandkryds. Kvalitetsgardiner tillader ikke vand at passere igennem.

Godbidder

Hvad angår fordelene ved glidende gardiner? Først og fremmest er det:

 • attraktivt, moderne udseende
 • enkelhed og bekvemmelighed
 • styrke af materiale, lang levetid og pålidelig beskyttelse af rummet fra vand og stænk;
 • kompakthed;
 • nem installation;
 • muligheden for at vende det sædvanlige badeværelse ind i en brusebad uden for meget indsats, mens de er meget billigere end et stationært bad.

Bruseniche på badeværelset

ulemper

Dette design har imidlertid ulemper:

 • med regelmæssig brug på fastgørelsesmidlet og tætningsmidlet kan danne skimmel;
 • Ved defekt rullemekanisme kan levetiden reduceres. Derfor er det meget vigtigt at være opmærksom på dem, når de køber.
 • Når du vælger gardiner fra uigennemtrængeligt materiale, skal du gøre yderligere belysning.

Gardin persienner af børstet bølgepap

typer

Afhængigt af enhedens gardiner kan de opdeles i flere typer:

 • stationære;
 • foldning, lavet på accordeonprincippet;
 • Hængslet - ligner almindelige døre;
 • Glidende, fungere på princippet om et klædeskab.

Enkeltblad gardin til badeværelse

Baseret på antallet af segmenter kan gardinerne opdeles betingelsesmæssigt i de bestående af:

 • et afsnit
 • to eller tre sektioner. Denne mulighed er ideel til et rektangulært bad;
 • fire sektioner. Til hjørne bade;
 • fem og seks sektioner - vil nærme enhver bad.

Glidende gardiner til hjørnebad

Til gengæld kan todelte gardiner opdeles i:

 • Foldedøre - Når begge dele er foldet, skal du flytte til væggen. Denne type er anerkendt som den mest kompakte og praktiske i drift.
 • Poluskladnoy flap - når en del permanent fastgjort til væggen og er fikseret, og den anden - mobile og om nødvendigt det simpelthen fjernes. En sådan model kan venstrehåndet eller højre, afhængigt af placeringen af ​​badet.
 • Swing døre - bruges i rummelige badeværelser. Denne indstilling er nem at bruge og er den nemmeste at installere.
Persienner til bad med svingdøre

Tre sektion modeller af gardiner kommer i flere former:

 • Glidende, hvor mobile og faste komponenter veksler. Takket være skyderen er det bekvemt at komme ind på badeværelset fra begge sider.
 • Sammenfoldelig accordeon - en ret kompakt version, som om nødvendigt kan foldes helt.
Sammenfoldeligt gardin til badeværelse

Gardiner fire sektioner nemt omdanne badeværelset til en brusebad. For det meste bruges de til et hjørnebad. I dette tilfælde viser det sig helt indhegnet. Med hensyn til designfunktioner kan de være helt rammeløse eller have en aluminiumsramme. For deres produktion kan bruges let, billig men kortlivet plast eller hærdet glas, som har en beskyttende belægning.

Gardiner fra glas til bad

Tips til valg

Før du går til et køb, skal du bestemme, hvor mange sektioner der skal være gardiner.

De mest almindelige er tre-snitmodeller, hvor en eller to elementer vil være mobile. Parametre som konfiguration og antal sektioner bestemmes ud fra badets form og dimensioner.

Det første vi holder opmærksom på er produktets udseende. I dette tilfælde afhænger det hele af badeværelset og dine personlige præferencer. I dette tilfælde kan materialet, som gardinerne fremstilles til, være monofoniske, med mønstre, matt eller gennemsigtig.

Beslutter at købe gardiner af plast, anbefaler vi at vælge modeller, der er dekoreret med farvede mønstre. De vil bringe animation til det mest almindelige og koncise interiør.

Plastik persienner til badeværelse

For at flytte gardinens elementer anvendes det samme princip, som fungerer i skabet. Derfor er det meget vigtigt at træffe et valg, være opmærksom på armaturerne, hvilket skal sikre langsigtet drift og lydløs bevægelse af alle elementer. Vær særlig opmærksom på rullerne - denne del mislykkes ofte.

Ruller til glidende konstruktioner

Generelt koncept for interiør

Hvis dit badeværelse har en beskeden størrelse, så vil gardinerne til badet være en rigtig udsmykning. Især hvis du kan lide at tage et brusebad, og der er ikke plads til en separat brusekabine. Dette problem løses simpelthen ved blot at indstille gardinerne. Derudover vil det beskytte gulvet eller tæppet mod unødvendige stænk. Og hvis i din lejlighed er et badeværelse kombineret, vil installationen af ​​gardiner være dobbelt begrundet. I dette tilfælde behøver du ikke vente på din tur, og interiøret får et ekstra stilfuldt element.

Lukker til asymmetrisk bad

Hvis du har brug for at understrege enhedens stil, er det nok at installere glidende gardiner, både over badeværelset og under det. Dette vil give rummet en individualitet og åben adgang til kommunikation. Denne ydeevne er den bedste kombination af tiltrækningskraft og anvendelighed.

Lukker til bad og bad

montering

Selv en ufaglært person kan gøre installationen. Uanset hvilket materiale det er lavet af, vil dets base være en understøtende ramme, som er en fire søjle. Lodret skal fastgøres på væggen.

Vinkelret på dem er vedhæftet støtteposten ovenfra, og bunden er fastgjort til badeværelset. Til dette skal du bruge et niveau, et bor og fastgørelsesmateriale (skruer, dowels).

For det første samles elementerne i skillevægge, hvorefter de øverste punkter i væggen bestemmes, hvor gardinerne bliver fastgjort. Det skal bemærkes, at den nedre del af den resulterende struktur skal passe tæt mod badets sider.

I væggen er huller lavet ved hjælp af en boremaskine, i hvilken dowels er indsat. Ved hjælp af skruerne skrues rammesikringerne fast. Før du sætter plast- eller glasduger i, skal du sørge for, at strukturen er sikker. Kontrol af design for holdbarhed, du kan gøre indføring af gardiner. For at sikre, at vand ikke lækker gennem leddene, skal de behandles med noget fugemasse.

Installeret glas badeskinner

Glidende gardiner med egne hænder

Dem, der ønsker, har mulighed for selvstændigt at lave glidende gardiner. Den nemmeste måde at bruge plast på, men erfarne fagfolk kan nemt klare glasset.

Aluminium er egnet til fremstilling af rammen. Med dette materiale er det nemt at arbejde, og det føles godt i værelser med høj luftfugtighed.

Den mest let design - tricuspid system, hvor de to flige vil blive fastsat, mens den tredje er mobil og erstatte døren. Du skal bruge to stolper til vægmontering og vejledninger, der er monteret over og under design. Et andet behov for at forberede tre blade. Nedre føring skal monteres på karkant og den øvre i området 120-140 cm op.

Plastgardiner med egne hænder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − = 77