Kurv for vask av avisrør

Kurv for vask av avisrør

I dag utvikles et nytt utvalg av håndarbeid - veving av aviser. Dette yrket for mange har allerede blitt en hobby, hvorfra det er rett og slett umulig å nekte. Denne typen kreativitet hjelper deg med å slappe av fra hverdagen, bytte oppmerksomhet og gjøre deg selv nyttige ting for å skape et hjemmekosskap. En linnekurv av avisrør vil være en interessant innredning i badet.

Kurv for vask av avisrør

Kurv for vask av avisrør

materialer

Å veve en kurv, må du ha disse verktøyene:

 • vanlige aviser, som hvert hjem har;
 • fargestoff for å skape fargen på den fremtidige kurven. Ofte brukt flekkvannbasert;
 • skrivesaker kniv og saks;
 • en lang talte med en diameter på 2,5 ml;
 • klebende PVA med en tynn pensel eller lim i form av blyant;
 • Vanlige klutnål for pålitelig fiksering;
 • linje;
 • en enkel blyant;
 • akryllakk;
 • pensel;
 • last for undertrykkelse.

Materialer som er nødvendige for veving av klesvasker fra avisrør

Før du begynner å veve kurven, må du forestille deg hva det skal være. Det er nødvendig å ta hensyn til slike parametere som form, høyde og tetthet av veving. Hvis det er problemer med dette, kan du som modell velge en bøtte eller en boks med ønsket størrelse.

Hvordan lage avisrør?

Når du lager en klesvaskkurv, bruker du papir som er en erstatning for vintreet. Derfor, før du starter arbeid, er det nødvendig å forberede avisrør. Sekvens av handlinger:

 • Bladene i avisen må gjøres i A4-format. Det er størrelsen på albumarket som er optimalt og er 21x30 cm.
 • Hvert forberedt blad må også kuttes i tre blader sammen, da skal størrelsen på ett ark være 7x30 cm.
 • Takket være bruken av en brevpapirkniv, kan du raskt og nøyaktig lage et stort antall blader av ønsket størrelse. En slik kniv vil lage glatte kanter, eliminere spor av papirfibre. I fremtiden vil hver stripe bli et rør.
 • Det er nødvendig å sortere arkene. Del dem i to hauger: med trykt tekst og med hvite striper, som alltid er på kantene av avisark. Dette preparatet vil gjøre de hvite rørene fra stripene som var på kantene av avisarket, resten av rørene må males.
 • Ta en stripe og positivt det vertikalt, med den hvite siden på høyre side.
 • Plasser nålen nederst til venstre i en vinkel på omtrent 30 grader, og start viklingen av arket på den. Når det bare er 1 cm stripe, bruk lim for å fikse røret.
 • Gjør det samme med farget avispapir. Det eneste du trenger å prøve å skjule midt i alle de mørke områdene.
 • Etter det du har gjort, får du de samme papirrørene, hvor lengden vil være litt mer enn 30 cm.
 • Et særpreget trekk ved hvert rør vil være en spiss og en annen kant i form av en klokke. Dette gjør at du kan koble flere rør sammen, bruke lim, for å få en lang pinne som ligner et vintre.

Høsting avisrør for kurven under vasken

Produksjon av avisrør for undertøyskurver

Se en kort videoopplæring om hvordan du høster tubuli fra aviser.

Mal rørene

Før du begynner å male rørene, må du forberede en arbeidsplass. Ta en liten skuff og legg polyetylen på den. På den kan du tørke "vintreet" etter maling. Forbered flekken og legg hanskene på hendene.

Du kan jobbe umiddelbart med 10 rør. Sett dem i flekken i 3-5 sekunder. Senk deretter den med den andre enden. Hvert rør etter maling bør legges forsiktig ut på brettet, og etterlate litt avstand mellom "vinstokker". Når skuffen er full, kan du sette rørene på toppen av "woodpile".

Maling av rør fra aviser for veving kurver under sengetøy

For å tørke helt, er det nok å forlate en skuff med rør i 12 timer. Det er bedre å unngå ekstra kilder til varme, fordi en drastisk tørking kan gjøre rørene tørre, de vil miste plastisiteten.

Basketry av forskjellige former

kvadrat

For å lage en vevd kurv av avisrør med en firkantet form, må du starte med dannelsen av bunnen i form av en firkant.

Så først må du ta en stripe med kart, med tanke på at bunnen av kurven vil være litt mindre enn pappa. Så brett den i halvparten. Ved hjelp av et hull skal du lage små hull i pappen, avstanden mellom som ikke skal være mer enn 2 cm. Et langt "arbeidsvine" må settes inn i hullene.

Nå kan du begynne å veve bunnen av kurven. Et langt rør bør vikes ved siden av papppapiret. Når veving når kanten, må du ta en sving og produsere en vev i motsatt retning. Til "arbeidende vintreet" slutter ikke, du trenger alltid å forlenge det - for å lim avisrør. Under spesiell kontroll er det nødvendig å holde bunnstørrelsen, siden bredden kan bli innsnevret. Dette skaper en firkant bunn av riktig størrelse.

Visuelt, denne prosessen, se i følgende video.

Deretter kan du fortsette å veve sideveggene i kurven. Det er allerede to vinranker i det fremtidige skjelettet, derfor er det nødvendig å lage to vegger. For å gjøre dette må du ta en lang avisrør, bøy den i halvdel og hold den med to ender i bunnen av kurven. Haler som vises på undersiden av bunnen bør bøyes oppover og sikres. Derved oppnås en stabil ramme. Avhengig av ønsket kurvhøyde, er det nødvendig å skape et "arbeidsvine" av ønsket størrelse.

For å fikse fast kurvets vegger er det nødvendig å ta en tung gjenstand for formen på det fremtidige produktet og sette det i midten. Videre festes rørene i rammen ved hjelp av elastiske bånd. For en firkantet kurv er det svært viktig å lage glatte kanter. Når du vever produkter med en annen form, kan du gjøre uten et utvalg på innsiden.

Veving bør starte fra bunnen av kurven. Du må ta et langt rør og veve det inn i en av sidene, mens du skifter posisjonen til vertikale rør, hold deg foran og bak. På denne måten er det nødvendig å danne alle veggene.

Ved begynnelsen av vevingen forblir slutten av "arbeidervinsen", i fremtiden vil den bli brukt som en av elementene i rammen. Det lar deg lage et merkelig antall vertikale rør. Etter hver serie må den frie enden flettes. Prosessen med veving av sideveggene skjer i en sirkel, til du får en kurv av riktig størrelse.

En enkel måte å veve veggene med et "tau" mønster, se videoen under.

rektangulære

For å lage en kurv med rektangulær form, må du starte med å vev en rektangulær bunn. Det er nødvendig å lage et mønster av papp for bunnen av kurven. Legg deretter den på kanten av det ferdige røret og fest strukturen med klutnøklene. Deretter, på basen, må du sette papirrørene over, mens hver gang "vintreet" i sin tur skal gå under eller over basen, og følge den nødvendige tettheten av veving. For en stund skal konstruksjonen være dekket med et annet avisrør og festet med klutespinner. Bunnen vil huske kammen, så videre er det nødvendig å veve nye rør som holder seg til sjakkordningen, for å skape den nødvendige tettheten av bunnen. Når bunnen får den nødvendige tettheten, kan klutnøklene fjernes, fordi den allerede holder formen selv. Bredden på bunnen avhenger helt av størrelsen på mønsteret. Ved veving av bunnen, vil det bli såkalte stråler som senere vil bli brukt som grunnlag for skjelettet. Allerede med hjelpen vil det være mulig å skape sidevegg av rammen.

Veving en rektangulær vaskekurv fra avisrør

Veving en rektangulær vaskekurv fra avisrør

Veving en rektangulær vaskekurv fra avisrør

Veving en rektangulær vaskekurv fra avisrør

Veving en rektangulær vaskekurv fra avisrør

runde

Den runde kurven er den vanskeligste å lage, fordi det er verdt å prøve å lage en rund bunn. Den enkleste måten er "tau". Du må ta seks rør og koble dem sammen med pinner for å lage et enkeltfly. Da er denne handlingen verdt å gjenta. Klarlagte fly må være krysset.

Deretter trenger du et "vintre", som vil bli brukt til ytterligere veving av produktet. Det bør bøyes to ganger og legg gaffelen i nærheten av strålen som dannet "krysset". På hjørner av arbeidsrøret må bøyes. Du bør hoppe over toppen ned og bunnen opp til du kommer til en annen stråle med seks rør. Bøyninger skal utføres i en vinkel på 90 grader, og forandre den nedre og øvre delen av "vintreet". Denne handlingen må gjøres fire ganger. Som et resultat vil du få en ring som skal løses umiddelbart ved hjelp av pinner.

Etter å ha passert tre sirkler, må du ta seks rør og flytte fra hverandre i par for å danne en flat overflate. Ytterligere veving av et arbeidsrør bør gjøres gjennom hver to rør. Og igjen lag tre sirkler. Det er nødvendig å utføre handlingene for avlspar. Du må gjøre veving før du lager basen av ønsket størrelse. Bunnen av rundkurven vil ligne en sol, som består av 24 stråler.

Bunnen av rundkurven for sengetøy fra avisrør

Runde bunn av en kurv med klesvask fra avisrør

vinkel

En kurv for vinkelformet vasketøy vil bidra til å spare plass på badet, så det er i stor etterspørsel i små rom.

Hjørnekurv for vask av avisrør

Ved veving av en hjørnekurv for vasking av avisrør, bør du følge visse regler på grunn av produktets form:

 • For rackstativ er det bedre å bruke rør fra et helt papirark til en skriver eller å ta ark fra et magasin. Myke rør fra avisen kan ikke holde hele strukturen.
 • For å lage en flat bunn må du legge på en belastning når du designer kurven, med spesiell oppmerksomhet til hjørnene.
 • Før du maler produktet, må du beregne mengden akryllakk, ellers må du dekorere med en annen farge, og resultatet vil allerede være ufullstendig.
Veving en hjørnekurv for vasking av avisrør

Hjørnekurv for vask av avisrør

Kantdesign

Når kurven med ønsket høyde er klar, er det nødvendig å skjule spissene på rørene som danner rammen, og husk å låse og skjule arbeidsrøret. Dette krever en lang talte. Det må skyves inn i hullet i nærheten av disken i midten for 3 rader. Det er her at du må skjule tipset.

Handlingen med ekkoet må gjentas i den andre retningen også i 3 rader, legg stativet på den og trykk det ned. Dermed blir hver rack bøyd og trukket. På slutten av arbeidet vil kanten av produktet være klar.

I hvert hull, hvor stativet treffer, er det nødvendig å spre lim og la tiden tørke. Etter dette, bruk saksene til å kutte av alle kantene på de utstående rørene. Alle seksjoner må være nøye skjult mellom avisrør.

For en enklere versjon av kanten, se neste video.

dekorasjon

Kurven kan suppleres med et lokk, som kan festes på en vegg eller veve separat. Ved hjelp av metoden for veving av bunnen, kan du også lage et deksel. Det er ønskelig å dekke det ferdige produktet med lakk. En utmerket løsning er akryllakk, fordi det ikke lukter og tørker raskt.

Bruk av lakk vil gi kurven styrke, det kan ikke skilles fra produktet fra dette vintreet. Når lakken ikke er helt tørket, kan du korrigere kurvenes form, gi bunnen av stabiliteten, eliminere krøllene.

Kurv for vask av avisrør med lokket

Kurv for vask av avisrør med innredning og deksel

Kurv for vask av avisrør med innredning

Noen ganger vever papirkurver uten farging, og etter at arbeidet er ferdig, må produktet forsiktig forsynes og malt. Som primer kan en primer eller PVA lim brukes. For å male kurven, er aerosolmaling egnet, som skal brukes flere ganger.

Et ekte kunstverk kan kalles kurver dekorert med et bilde ved hjelp av decoupage-teknikken. Å fikse bildet er også brukt lakk.

Kurv for vask av avisrør dekorert i decoupage teknikken

Du velger selv stil og farge på kurven. For innredning kan du bruke bånd, perler og andre dekorative elementer. For praktisk mulig, er det mulig å sy foringen separat fra calico.

En vakker kurv for klesvask fra avisrør, en innredning

Kurv for vask av avisrør med liner

Kurver for vaskeri fra avisrør

En kurv av avisrør, laget av egne hender, blir en fantastisk innredning av badet interiør. Det viktigste å gjøre med kjærlighet.

Kurv for vask fra avisrør på badet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 44 =