Spegel med hyllan i badrummet

Spegel med hyllan i badrummet

Spegel i badrummet är inte bara ett av de viktigaste funktionella elementen, utan också en inredning. Reflekterande ytor ökar visuellt utrymme, lyft tak, lägger till ljus. Närvaron av ljus, hyllor, grunt skåp ökar spegelns funktionalitet i badrummet.

godsaker

Badrumsplacering är sällan stor. Men i ett litet område som krävs för att placera en hel del nödvändiga objekt utöver den sanitär utrustning: tvättmaskin, skåp för hushåll och personliga hygienprodukter, tvättkorg och så vidare. En spegel med en hyll kan ersätta skåpet. Om platserna på hyllan inte räcker, kan du välja ett hängskåp med spegeldörr. Det visar sig två i en - en spegel och en plats för lagring.

På hyllan är det lämpligt att placera smycken eller klockor som tas bort innan du dricker eller badar, och att ringen inte rullar av och kedjan inte glider, är det värt att välja en modell med låga sidor längs hyllans omkrets.

En spegel med en hyll kan bli ett centralt element i det inre där resten av föremålen ligger. Det är spegeln som bestämmer inredningens stilistiska egenskaper.

Fördelar med badrumsspeglar med hyllan

Proffs av spegeln med en hylla i badrummet

Fördelarna med en spegel med en hyllplan för ett badrum

cons

Nackdelar med spegel med en hylla i badrummet kan endast ske på misslyckades sitt val: storleken på avvikelsen spegel rummens storlek, svårt att öppna stängskåpdörren spegel bristen på belysning i badrummet darkish, låg kostnad produkt av sämre kvalitet.

Nackdelar med speglar med hyllor

Populära storlekar och former

Det finns ett stort antal olika typer av badrumspeglar med en hyllplan. De kan klassificeras i enlighet med metoden av fäst (vägg, golv), konfigurationen, storleken, inramning, närvaro eller frånvaro av belysning, dekorativa element, material för att tillverka hyllor etc.

För kvinnor som är vana vid att applicera smink i badrummet finns kosmetiska speglar. De är ordnade på ett sådant sätt att spegeln i ramen kan vridas vinkellöst beroende på hur ljuset faller.

Inbyggda speglar är populära. Vanligtvis är de ett element i skåpet eller byggt direkt in i badrumsväggen. Väggspegeln kan upphängas med hjälp av slingor eller limas direkt på ytan.

Speglar finns i olika konfigurationer: rund, rektangulär, polyhedral, halvcirkelformad, komplex form. Blanketten är vald beroende på interiörets stil. För att göra det strikt, välj modeller med vinklar, mjukhet och plasticitet - med smidigt böjda kanter. Till spegeln på väggen såg inte skrymmande ut, men som om det var flytande i luften, borde du inte rama det. Det räcker att dess kanter behandlas med en fez.

Det finns också komplexa mönster med flera hyllor, arrangerade horisontellt, vertikalt eller till och med stegvis. Var och en av dem ger rummet ett visst utseende: stegt "höja taket", horisontellt - "tryck på väggarna".

Mått på speglar med hyllan på badrummet

Spegel med en hyllan inbyggd i badrumsmuren

Mått och former av speglar med hyllor i badrummet

Hylla material

För hyllor i Materialets kvalitet kan vara glas, metall, plast, sten, keramik, sällan ett träd. De mest hållbara hyllorna i rostfritt stål. Plast är mindre praktiskt på grund av materialets brummhet. Om hyllorna är glas är de gjorda av en triplexhärdad skakbeständig glas belagd med en tunn film. Om det fortfarande lyckas bryta, kvarstår fragmenten på filmen och sprids inte i hela rummet.

Marmor speglar är en monolitisk design. De ser monumentala och grundliga ut, eftersom de är lämpliga för ett rymligt badrum, och inte för en liten, som i en "Khrusjtjov".

Sättet att fixera hyllan till spegeln är också olika: för lim, för fästelement, för sugare. I det senare fallet kan hyllan placeras i olika höjder av spegelduken.

Material på hyllan för spegeln i badrummet

Hyllor för badrumspeglar

Vinkelvarianter

Fyllning av hörnen i rummet - förmågan att optimalt utnyttja utrymmet. Detta gäller särskilt för ett litet badrum. I det här fallet kan spegeln placeras på hörnlådans dörr. Den placeras över diskbänken eller tvättmaskinen.

Hörnskåp med en spegel förstorar visuellt utrymmet, låter dig använda den ergonomiskt. Bland modellerna av sådana skåp hänger inte bara, utan också utomhus. De kan vara smala, som en pennahus eller vara en liten möbelvägg med spegelskåp i mitten och utan spegel vid kanterna. Det är bekvämt att bygga ett handfat i denna design, placera den direkt under spegeln.

Hörnskåp med badrumspegel

Med bakgrundsbelysning

Bakgrundsbelysningen är ansluten till spegeln i badrummet En extra funktion - belyser rummet, närmare bestämt, vilket ökar mängden ljus. Ofta ger taklampan inte tillräckligt. Belysning gör det också möjligt för en kvinna att genomföra kosmetiska procedurer och tillämpa smink utan synskänsla.

Som bakgrundsbelysning kan det vara en LED-tejp, vadderade längs spegelns omkrets. Om det saknas bakom spegeln, visar sig designen vara mer voluminös.

En annan höjdpunkt är mini sconce. Den kan vara en och ligger mitt i spegelns övre kant eller två sconces som ligger symmetriskt längs kanterna.

Fixtures för speglar i badrummet bör ha en extra grad av skydd mot fukt, eftersom fukt och el är oförenliga saker.

Spegel med hyll och bakgrundsbelysning

Belysning på spegeln med en hyllplan

Vad ska man tänka på när man väljer?

Det första kriteriet för att välja en spegel med en hylla i badrummet - dess dimensioner. Om utrymme tillåter kan du välja en golvspegel i mänsklig tillväxt. Men gångjärn - det vanligaste alternativet.

Eftersom badrummet är ett fuktigt rum, kommer spegeln för vardagsrummet eller korridoren inte att fungera. Hans amalgam kommer snabbt att komma ner, och produkten kommer att vara olämplig för användning. Speglar till badrummet har en förstärkt amalgam, inte rädd för fukt.

Hylla för spegeln ska vara stark och ha pålitliga fästelement. Detta gör att du kan lägga på det inte bara en kam, men flaskor med schampo, kosmetika, elektriska rakapparater och andra föremål. Inte mindre tillförlitlig bör fästa spegeln på väggen.

Urvalskriterierna kan också innehålla spegelns utformning, men allt beror på ägarens smak och inredningen i badrummet.

Tips för att välja en spegel med en badrumshylla

På vilken höjd ska jag hänga?

Att ta itu med behovet, och höjden av höljet, eftersom den nedre kanten av spegeln måste vara på en höjd av minst 35 cm och inte mer än 50 cm. Utrymmet mellan dem kan vara anordnade för montering av tandborstar, tvålkopp, etc.

Korrekt höjd på spegeln med hylla för badrummet

Korrekt placering av en spegel med en hylla i badrummet

montering

På kakel limet. På detta sätt är en spegel fastsatt så att den är på samma nivå i tjocklek med en kakel. Limet appliceras på spegelns baksida med en hakad spackel för att förbättra vidhäftningen mot väggen. Mellan kakel och spegel måste du lämna små luckor, som kan styras av speciella fyrkanter - korsningar. Tryck spegeln mot väggen och håll den i 10-15 minuter. Du kan förenkla uppgiften genom att fästa den på en dubbelsidig tejp. Tills limet torkar kommer scotch att hålla spegeln på väggen.

På skruvarna. Välj en spegel med hål för skruvarna och dekorativa plåster på deras hattar. I väggen görs märken i enlighet med hålen på spegeln. Borrade hål i väggen, insatta plastdockor, som vanligen kommer komplett med en spegel. Skruvarna som skruvas in i spegelns hål är skruvade i klämmorna. På skruvarnas huvud sätter på foderet. Mellan väggen och spegeln, såväl som spegeln och skruvarna, måste gummiblott användas.

Montering av spegeln med en hylla i badrummet för lim

Installera en spegel med en hylla i badrummet på skruvarna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − 96 =