Bakterijska sredstva za greznice in stranišča

Večina vile ima sanitarije tipa "birdhouse" z greznicami. Šele pred kratkim so se začeli ukvarjati z greznicami namesto njih ali pa so postavili HOS. Pomanjkljivost greznice je, da se hitro napolni, njeno vsebino je treba izčrpati - pokličite kanalizacijski stroj. Še en neprijeten trenutek - žuželke in precej močan vonj. Rešite vse težave ob istem času lahko bakterijske agense (bakterije) za greznice. Odpadajo odpadke v stanje gošče. Istočasno se izgubijo žuželke in vonj, vsebina posode pa se lahko napolni na kompost ali pokoplje v območju - ta tekočina ni nevarna, vendar je odličen hranilni medij. 

Za rešitev problema vonja v državi bo toalet pomagal bakterijam za greznice

Za rešitev problema vonja v državi bo toalet pomagal bakterijam za greznice

Oblike biopreparacij za greznice

Bakterije za greznice so gojene pridelke, ki se hranijo z organskimi snovmi. Glede na obliko zdravila se posušijo (praški in tablete) ali vodna raztopina. Pri pripravi so bakterije v mirujočem stanju, zato so potrebni določeni ukrepi, da jih aktivirate. Odvisni so od oblike sproščanja in so napisani na embalaži. Natančna izvedba navodil je zelo pomembna za pridobitev rezultata.

Ne glede na obliko proizvodnje se večina pripravkov lahko uporabi za aktiviranje predelave v greznicah. Odmere se spremenijo (greznice običajno imajo večji volumen kot jama) in metoda "dostave" do cilja. V primeru hišne sanacije lahko bakterije tudi čistijo kanalizacijo. V ta namen se proizvod zlije v kanalizacijo in se ne uporablja vsaj 24 ur. V tem času mikroorganizmi raztopijo maščobe in zamašijo odpadke, voda pa postane boljša. To je dober nadomestek za kemične pripravke, zlasti za greznice ali za HOS, ker se po čiščenju s kemijo kakovost obdelave znatno zmanjša. In ker dodate še eno serijo bakterij, iz katerih bodo odtoki postali bolj čisti.

Sproščajo bakterije za greznice v pripravkih treh vrst: