Kateri stranišča se lahko izberejo za poletno bivanje

Najenostavnejši način za bolj udobno življenje na dacha je opremiti dober kanalizacijski sistem. Toda vlagati v to traja veliko časa in denarja. Obstaja varianta naprave običajne latrine nekaj ur ali celo nekaj minut - bio-stranišče za poletno rezidenco. Obstajajo tri različne vrste naprav. Vsak od njih ima svoje prednosti in slabosti, vendar se lahko vsakdo izkorišča zunaj mesta (in ne samo). 

Peat bio-WC - delovno načelo in naprava

V tresljaju bio-WC v delu, kjer običajna voda vsebuje, suh šotni prašek je mlet. Ta posoda ima napravo za razprševanje snovi, ki jo aktivira ročaj. Po uporabi stranišča je treba ročaj obrniti, šota razpršena po površini, ki pokriva odpadke, kar bo znatno zmanjšalo vonj. Zaradi te posebnosti dela se šotorski bio-toalet imenuje tudi prašno-omaro. Drugo ime je kompostiranje sanitarij, saj se odpadki lahko postavijo v kompostno jamo. Resnica za ta razred je še ena vrsta biotoilets - električna, ki posuši iztrebek.

Naslednje ime je suho stranišče. Ponovno se ime nanaša na metodo recikliranja odpadkov - prašek s suho šoto. Zaradi predelave je snov tudi suha (ali skoraj suha).

V posodo v zgornjem delu se izlije šota

V posodo v zgornjem delu se izlije šota

Zaradi visoke absorpcije šote absorbira nekaj tekočega sestavnega dela odpadkov, preostanek pa se izsuši v poseben spodnji podstavek. Od tam se tekočina izprazni skozi posebno odtočno cev. Ponavadi ga odpelje na ulico, v majhno jamo.

Trdni del odpadkov obdelujejo bakterije v šoti, ki razgrajujejo organsko snov. Po predelavi v rezervoarju je mešanica, ki je skoraj brez vonja. Lahko se varno vlijemo na kompostni kup, to je šota - idealen bio-WC za dacho. Toda odpadki morajo biti na kopičenju vsaj leto, ali bolje - nekaj let.

Struktura šotne bio-stranišča

Struktura šotne bio-stranišča

Ker je za popolno predelavo potreben čas, da se odpravi značilen vonj odpadkov, je nujno treba pritrditi cevi na šotor stranišča (obstaja izstopna cev, v nekaterih modelih so vključene plastične cevi). Če je osnutek naravni, je cev ravna, brez kolen in ovinka, visoka vsaj 2 metra. Če želite (če ni dovolj naravnega naklada), lahko ventilator izpušnih plinov namestite. Potem zahteve za cev niso tako stroge.

Prednosti

Če potrebujete bio-stranišče za poletno rezidenco - to je ena izmed najboljših možnosti - samo morje prednosti:

 • Napolnite polnjenje počasi - z bivanjem 2-3 oseb odstranite posodo vsakih 2-3 mesece.
 • Poraba šote je majhna, je poceni.
 • Enostavno odstranjevanje - posodo lahko izpraznite v kompostni kup, vsebina pa je homogena rjava masa brez ostrega ali posebnega vonja. Možno je, da rastejo grablje, masa je precej ohlapna, po nekaj tednih preplavi s pošastno travo.
 • Vonj z običajnim prezračevanjem ni prisoten.
 • Lahko ga položite v ločeno stranišče ali v hišo.
 • Tiho dopušča zmrzovanje (če je plastika odporna proti zmrzali).

  Tako izgleda kot naprava za širjenje šote

  Peat sanitarije za hiše: to je naprava za širjenje šote

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 41 = 48