Који тоалети бирају за летњу резиденцију

Најједноставнији начин да живот на дацху буде удобнији је опремање доброг канализационог система. Али уложити у њега потребно је пуно времена и новца. Постоји варијанта уређаја за нормални тоалет пар сати или чак неколико минута - био-тоалет за летњу резиденцију. Постоје три различита типа инсталација. Свака од њих има своје предности и мане, али свако може бити искоришћен ван града (а не само). 

Пеат био-тоалет - принцип рада и уређај

У треснутом био-тоалету у делу где садржи уобичајена вода, прах сувог тресета је млевен. Овај резервоар има уређај за расипање супстанце, коју активира ручица. После употребе тоалета треба да буде окретати ручку, руши преко површину тресета, резање отпада, који значајно смањују мирис. Због ове карактеристике рад тресета се такође зове био-вц-у праху ормар. Друго име је компостирање тоалета, пошто се отпад може ставити у јаму компоста. Истина овој класи је још једна врста биотоилета - електрична, која осуши измет.

Следеће име је суви тоалети. Опет, назив се односи на метод рециклирања отпада - прах са сувим тресетом. Као резултат прераде, супстанца је такође сува (или готово сува).

У контејнеру у горњем дијелу излази тресет

У контејнеру у горњем дијелу излази тресет

Због високе апсорбанције тресета, апсорбује део течног састојка отпада, а остатак се исушује у посебну доњу куполу. Одатле, течност се испушта кроз специјално одводно црево. Обично је изашао на улицу, у малу јамо.

Чврсти део отпада обрађује бактерија садржана у тресету, која распадају органску материју. После обраде у резервоару постоји смеша која је скоро без мириса. Може се сигурно сипати на гомилу компоста, односно тресета - идеално био-тоалет за дацху. Али отпад мора лежати на гомилу најмање годину дана, или боље - неколико година.

Структура тресетног био-тоалета

Структура тресетног био-тоалета

Што се тиче укупног времена за обраду је потребно да уклони карактеристичан мирис отпада, тресета се осуши орман мора обавезно да се причврсти цев (одводна цев је, у неким моделима пластичних цеви су бундлед). Ако је жудња је природни, труба - само право, без кривина и плетива, са минималном висином од 2 метра. По жељи (уколико природни пречник није довољан) можете поставити вентилатор издувних гасова. Затим захтеви за цијев нису толико строги.

Предности

Ако вам треба био-тоалет за летњу резиденцију - ово је једна од најбољих опција - само више предности:

 • Полако напуните резервоар - преосталом од 2-3 особе скините контејнер сваких 2-3 месеца.
 • Потрошња тресета је мала, јефтина је.
 • Лако се рециклира - капацитет може да се испразни у компост гомилу, садржај - браон хомогена маса без оштра или на одређени мирис. Може се сравњена са грабуље, маса је доста лабав, неколико недеља зарасли трава.
 • Мирис са нормалном вентилацијом није присутан.
 • Можете га ставити у засебну тоалетну кућу или у кућу.
 • Тихо толерише замрзавање (ако је пластика отпорна на мраз).

  Изгледа као уређај за ширење тресета

  Пеат тоилетс за колибе: ово је уређај за ширење тресета

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 49 = 53