Cum să alegi și să instalezi un bol de toaletă ondulat

Cum să alegi și să instalezi un bol de toaletă ondulat

Vasul pentru toaletă este un tub elastic din plastic "pliat", care se întinde la lungimea necesară. Se utilizează pentru conectarea echipamentelor sanitare la conductele de canalizare.

Scop și tipuri

Cu mult timp în urmă, în locul unei țevi ondulate pentru conectarea vasului de toaletă la orificiul de drenaj, a fost utilizat un sistem complicat de cuple, coate și conducte de ramificație, în cea mai mare parte din fontă. Această abordare a fost caracterizată de o mare rezistență și durabilitate, cu toate acestea, trecerea timpului a arătat neajunsurile sale. În primul rând, suprafața fontei este departe de a fi netedă, astfel încât nămolul, grăsimile și resturile mici s-au acumulat treptat în interiorul sistemului, ceea ce a dus la înfundarea acestuia. În al doilea rând, dacă baia a fost reparată, atunci schimbarea înălțimii podelei și a nivelului pereților a condus la necesitatea de a obține noi elemente de fixare pentru a face structura mai sigură și mai etanșă.

Instalarea vasului de toaletă cu ondulație

În prezent, în magazine puteți găsi mai multe tipuri de ondulații pentru toaletă. Ele diferă în trei caracteristici principale:

 • Soft sau greu. Soft ondularea este potrivită pentru bolurile de toaletă cu orice tip de ieșire - orizontală, oblică sau verticală, deci este mult mai elastică. Instalarea unei astfel de onduleuri este mai ușoară decât instalarea unui rigid, dar ondularea rigidă este mai rezistentă la uzură.
 • Armate sau nearmate. Amestecarea armată este întărită cu un fir subțire, care consolidează rigiditatea structurii finale. Merită mai mult decât neimportat, dar durata de viață este mai lungă.
 • Scurt sau lung. Există boluri de toaletă cu lungimea cuprinsă între 20 și 50 cm. Lungimea trebuie aleasă în funcție de distanța dintre vasul de toaletă și priza de canalizare, dar este necesar să lăsați o rezervă pentru a evita scurgerile.

Țeavă rigidă ondulată

Țeavă ondulată armată

Țeavă ondulată lungă

numire

Nu este întotdeauna necesar să instalați o țeavă ondulată, în unele cazuri este ușor de făcut fără ea, lăsând vechiul sistem de conectare la canalizare.

Cu toate acestea, în următoarele două situații, utilizarea onduleului este cea mai potrivită modalitate de a conecta vasul toaletei la sistemul de drenaj:

 • Instalarea vasului de toaletă are loc printr-o schimbare în raport cu mufa de canalizare. Acest lucru se întâmplă când nivelul podelei a fost schimbat în timpul reparației.
 • Tipul de eliberare a noului vas de toaletă nu coincide cu tipul de degajare al celui anterior, sub care este instalat sistemul de canalizare. De exemplu, dacă cumpărați o toaletă importată în apartamentul clădirii lui Hrușciov, care de mult timp nu a schimbat sistemele inginerești.

goodies

Folosirea onduleului pentru toaletă are avantaje și dezavantaje. Luați în considerare ambele părți ale acestui fenomen.

Astfel, avantajele utilizării țevilor ondulate:

 • Montarea ondulației nu este dificilă nici pentru cei care încep să facă primii pași în domeniul instalațiilor sanitare.
 • În cazuri dificile, conexiunile fără ondulație nu pot fi evitate, deoarece este cea mai plastică din toate opțiunile propuse.
 • Ondularea poate fi considerată o opțiune de conectare temporară, care poate fi dezmembrată rapid.
 • Dacă tipul de orificiu de toaletă nu coincide cu pâlnia de evacuare, atunci tubul ondulat rezolvă cu ușurință această problemă.

contra

Dezavantajele acestei metode de conectare sunt:

 • Pereții subțiri pot străpunge un obiect ascuțit care a intrat în canal. În plus, modificările de temperatură (de exemplu, dacă sunt turnate în apa de fierbere a toaletei) pot deforma plasticul.
 • Durata de viață a țevii ondulate este mai mică decât cea a analogilor metalici.
 • Gofra nu arată la fel de frumos ca și conductele de metal cromate. Cu toate acestea, cu o anumită artă a maestrului, îl puteți seta astfel încât să fie aproape complet ascuns de vedere.
 • În cazul în care ondularea este întinsă prea departe și nu este fixată, atunci va cădea în mijloc. Apa și reziduurile se vor acumula în locul diminuării, care mai devreme sau mai târziu va duce la o înfundare.

Procesul de montare a vasului toaletei

Variante de țevi pentru instalarea unui vas de toaletă

Varianta de instalare a conductei ondulate

alternativă

Dacă lipsa listată a țevilor ondulate depășește în ochii dvs. toate meritele lor, puteți să vă arătați puțină pricepere lumească și să încercați să rezolvați problema conectării toaletei la canal într-un mod diferit. Desigur, aceasta se referă numai la situații problematice, deoarece, de obicei, se pot face metode standard.

Situația 1. Este instalat un vas de toaletă cu un tip de descărcare oblică, care este mai mare decât priza sistemului de canalizare. Pentru a rezolva această problemă, veți avea nevoie de o țeavă scurtă din PVC sau polietilenă. Dacă este necesar, conducta trebuie tăiată.

 • Primul mod: Atașați țevul la toaletă pe una dintre fețe, iar priza de canalizare pe cealaltă. Îmbinările trebuie sigilate prin etanșarea manșetelor de cauciuc cu diametrul adecvat.
 • Al doilea mod: Pe arzătorul de gaz, încălziți conducta până când plasticul este înmuiat. Apoi repede trageți-l pe vasul toaletei. Așezați toaleta pe podea. Conectați celălalt capăt al țevii la mufa de canalizare și fixați conexiunea cu mortar de ciment sau cu etanșant.

Montarea toaletei fără ajutorul unei țevi ondulate

Situația 2. Este necesar să conectați un vas de toaletă cu un tip de descărcare directă la soclul oblic al sistemului de canalizare. Cu această problemă puteți face față instalând un colț special din plastic. La vânzare există două versiuni ale acestor colțuri - la 90 și 45 de grade. La vasul de toaletă se atașează o manșetă din cauciuc, iar la canal, ca în cazul precedent, se amestecă cimentul sau materialul de etanșare.

Montarea toaletei cu colț din plastic

Cum să fixați ondularea pe toaletă

Pentru a nu fi confundat cu alegerea unei țevi ondulate pentru o toaletă, înainte de a merge la magazin, măsurați toate distanțele și dimensiunile necesare și schițați un desen schematic al conexiunii. Acest lucru va ajuta vânzătorul să preia echipamentul potrivit pentru dvs. Împreună cu țeavă, cumpărați un sigilant sanitar adecvat pentru a vă asigura că designul este nu numai fiabil, ci și estetic. Lungimea onduleului depinde de distanța dintre toaletă și ieșirea canalului, dar este mai bine să lăsați o margine de câțiva centimetri.

Montarea țevii ondulate pentru toaletă

Începem instalarea din lucrările pregătitoare. Dacă priza canalului și orificiul de toaletă nu sunt noi, trebuie să fie curățate de acumulări de murdărie, mucus și resturi. Nu uitați să îndepărtați resturile materialelor de construcție. Suprafețele curățate trebuie șterse. Dacă instalați o toaletă nouă, încercați să faceți cât mai puțin posibil distanța dintre acesta și orificiul de evacuare al canalului.

Continuăm instalarea. Mai întâi, luați în considerare cu atenție tubul ondulat pe care l-ați cumpărat: la un capăt al acestuia există inele de etanșare exterioare și, pe de altă parte, membranele interne. Capătul cu inele trebuie introdus în interiorul țevii de canalizare. Capătul cu membranele - puneți deasupra bolului toaletei, suportul de cauciuc, așa că se întinde bine. Manipulați toate îmbinările cu material de etanșare

După finalizarea lucrărilor de instalare, trebuie să verificați puterea sistemului. Nu conectați imediat toaleta la conducta de apă, este suficient doar să evacuați o găleată de apă rece în orificiul de scurgere

Recomandări practice

 • Nu întindeți ondulațiile înainte de a le instala pe toaletă. Puteți face acest lucru doar înainte de începerea lucrărilor de instalare. Dacă întindeți prea mult ondularea, va fi dificil să o readuceți la starea inițială.
 • Nu utilizați țevile ondulate ca rafturi suplimentare pentru diverse articole de uz casnic. Dacă puneți un obiect greu pe ea, se poate sparge.
 • Când cumpărați ondulații, acordați atenție grosimii pereților: cu cât este mai lungă, cu atât va dura mai mult. În plus, încercați să cumpărați produse de la producătorii europeni. Ele sunt mai scumpe, dar calitatea sa este mult mai mare decât cea a omologilor din China și din China.
 • Dacă sunteți un fericit proprietar al casei dvs., atunci ar trebui să vă gândiți serios la necesitatea unei țevi din plastic ondulat. Faptul este că șoarecii, șobolanii și alte rozătoare mici consideră plasticul un produs foarte delicios. Dacă acești oaspeți neinvitați sunt văzuți în casa dvs., atunci alegeți mai bine conductele de metal.
Conductă ondulată neagră pentru conectarea vasului toaletei

Găleata ondulată pe toaletă poate fi o salvare reală în situații dificile asociate cu inconsecvențe în parametrii echipamentului conectat. Ca orice altă soluție tehnică modernă, aceasta are avantajele și dezavantajele sale. Folosiți onduleri ușoare și flexibile sau profitați de metode mai greoaie, înainte și de lungă durată de conectare - depinde de dvs. Dar, indiferent de decizia dvs., sperăm că articolul nostru v-a ajutat să alegeți corect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 43