Zdjele WC školjke

Zdjele WC školjke

Zdjela WC školjka je vrsta vodovod poznat mnogim ljudima, gdje je zdjelu ravno dno. Danas se ti proizvodi gotovo ne proizvode, jer su proizvođači razvili učinkovitije, suvremena rješenja - s izravnim izlazima.

Ali one manje tvrtke koje se bave proizvodnjom, spremne su ponuditi širok spektar proizvoda koji koriste različite materijale - fajanca, porculana, plastike, stakla, lijevanog željeza, čelika. Ako ste ljubitelj jedinstvenih i neobičnih rješenja, prema vašoj narudžbi možete napraviti toalet, prekriven zlatom.

plus

Glavne prednosti takvog vodovodnog sustava su:

 • Kad ispiru, prskanje se ne formiraju. Zapravo, zbog ove značajke, mnogi ljudi zaobilaze desetke trgovina u potrazi za WC-om za posuđe. Suvremene verzije, iako opremljene tzv. Antivspessk sustavima, ne mogu postići isti učinak;
 • Postoji mogućnost proučavanja otpada. Prije ulaska u kanalizaciju ostaju na "ploči", što je posebno važno za bolnice;
 • Povoljna cijena. Kao što analiza tržišta pokazuje, takvi proizvodi prodaju se u maloj količini.

Prednosti zdjele WC školjke

kontra

Kada kupujete bilo koju robu, važno je proučiti ne samo svoje snage, već i slabosti. U našem slučaju, govorimo o takvim nedostatcima:

 • "Plate" odgađa zagađenje, tako da ne možete bez četke;
 • Mirisni mirisi često se pojavljuju iz zdjele;
 • Potrošnja vode je dovoljno visoka, stoga je nemoguće zvati takve sustave ekonomski;
 • Na polici se stvara voda, što dovodi do pojave razvoda, hrđe i drugih problema.

Nedostaci zdjele WC školjke

Značajke

Ploče za zdjelice razlikuju se od činjenice da je drenažna rupa napravljena s laganim pomakom naprijed, a na putu vode iz odvoda u odvod postoji određena depresija.

Kad se svi otpadni materijali ispiru, otpad se najprije pojavljuje na zdjelici s udubljenjem koja se uklanja protokom vode iz spremnika.

Kao što pokazuje praksa, Prilikom ugradnje takvog vodovodnog sustava potrebna je dodatna prilagodba spremnika kako bi se regulirala protok isporučene tekućine. Ako je glava previsoka, stvaraju se vrtloženja, što rezultira pojavom prskanja.

Značajke WC zdjela

vrste

U stvari, ladice za WC školjke mogu se podijeliti ovisno o značajkama otpuštanja:

 • okomito;
 • vodoravno;
 • Skew (polica je pod kutom od 45 stupnjeva).

Vrste ispuštanja zdjelice WC školjke

Da biste odabrali odgovarajuću opciju, obratite se stručnom vodoinstalateru. Nije uvijek moguće spojiti WC školjku vertikalnog tipa, ako je podignuta namjena za koso pražnjenje.

Vaš izbor ovisi isključivo o vrsti vodoopskrbe i kanalizacijskog sustava.

Zdjele s policama imaju tri vrste sudopera:

 1. Navojem. To vam omogućuje da ravnomjerno isperete unutrašnjost zdjelice.
 2. Duša. Protok vode prati rub unutarnjeg prostora zdjele, stvarajući lijevak. Djelotvorno uklanja otpad.
 3. Oštar resetiranje. Sustav omogućava punjenje zdjele s vodom u velikom volumenu, nakon čega tekućina drastično prelazi u kanalizacijski sustav. Nije najučinkovitiji način, ali prilično je ekonomičan u suvremenim varijantama toaletnih ploča.

Kaskadno odvod vode u WC-u

Tuš ispušta vodu u WC

Oštar ispust vode u WC-u

S jednom komadom polica

Polica je platforma, koju pruža dizajn WC školjke kada je bačena. Nalazi se vodoravno u odnosu na pod.

To je polica koja dovodi do činjenice da se neugodni sprejevi ne stvaraju prilikom odvodnje. Važna nijansa je mogućnost spriječiti ispuštanje nekih stvari u WC, ako su slučajno pali iz njihovih ruku, iz džepa, izbačeni od strane malog djeteta.

Cijele police imaju neporecivu prednost - nedostaju zglobovi, šavovi. Dakle, to ne dovodi do začepljenja, onečišćenja, ostataka otpada ne akumuliraju.

Zdjelu WC školjku s potpuno poliranom polici

S kosim puštanjem

Popularna verzija WC školjke, koja je prilagođena većini vrsta kanalizacijskih stanica u standardnim višestambenim zgradama.

Za spajanje, jednostavno priključite slavinu pomoću manšete, umetnite ga u cijev i stavite sam WC na svoje pravo mjesto, pričvršćivajući ga na podnu površinu.

Zdjelu WC školjku s kosim pražnjenjem

S izravnim puštanjem

Ovdje algoritam postavljanja izgleda ovako:

 • Spojite utičnicu i cijev pomoću manžeta;
 • Ako je pod popločan, stavite komad gume pod podnožje, linoleum;
 • Stavite vodoinstalatera na pod, nakon što ste zamijenili linoleum, kružili obrise, stavili bilješke na točke pričvršćenja;
 • Sa škarama ili nožem, izrežite odgovarajuće rupe;
 • Spojiti brtvu epoksidnom ljepilom;
 • Pričvrstite WC školjku s podnim klinovima;
 • Napravite konačnu vezu komunikacija.

Zdjela WC školjka s izravnim izlazom

Savjeti za odabir

Shvatili smo da su zdjela WC školjaka prilično zanimljiv i racionalan izbor u mnogim situacijama. Nije iznenađujuće, jer ostaju potražnja do danas, unatoč niskim proizvodnim brojkama.

 1. Pripremite se što morate posjetiti više od jednog vodovodnog poduzeća. Male količine proizvodnje dovele su do činjenice da ne svaka prodajna jedinica prodaje slične proizvode. Ali nema velikih problema s pretraživanjem.
 2. Obratite pozornost proizvođačima. Najbolji proizvođači sanitarnih proizvoda su tvrtke iz Švedske, Češke, Poljske i Bugarske. Proizvodi su visoke kvalitete i dugog vijeka trajanja.
 3. Osobne postavke. S trenutnom situacijom s asortimanom, prvo možete sigurno izraditi vlastite postavke - dizajn, dimenzije, visinu, volumen spremnika i tako dalje.
 4. Kompatibilnost. Prije kupnje provjerite jesu li WC školjka i spremnik jednaki, tip slavine je sličan vašem tipu otpadnih voda.
 5. Materijal. Danas je raspon opsežan, ali glavna konkurencija promatrana je između keramike, metala i emajliranih proizvoda. Vođa je još uvijek keramika, jer su superiorniji od analoga u pogledu trajnosti. Ali opet, to je pitanje ukusa.
 6. Izgled. Parametar je također individualan. Ali iznimno je važno da izgled ne ide na štetu praktičnosti.
Savjeti za odabir zdjelice WC školjke

Preporuke za odabir zdjelice za WC

Nakon što je razumio sve nijanse po izboru, možete sigurno otići u trgovinu vodovod za kupnju. Nije teško instalirati proizvode s pladnjem, čak i bez iskustva i određenih vještina. Ali preporučujemo da se posavjetujete sa stručnjacima, pažljivo proučite upute proizvođača i strogo ih slijedite.

Ako najmanje iskustvo u radu s vodovodnom opremom nije dostupno, jednostavno idite u trgovinu gdje kupujete robu. Često nude usluge isporuke i instalacije. Bolje je nego sjediti za pouku i ne razumjeti što je ono što i gdje je priključen.

Izbor zdjele zdjelice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1