Toaletter med dolda cistern

Toaletter med dolda cistern

Idag ska vi prata om toaletten med dolda tankar. Det här är en mycket bekväm typ av sanitetsartiklar av det enkla skälet att vid slutförandet av installationen tar det ett minimum av utrymme inuti din toalett. Följaktligen finns det mer utrymme för genomförandet av konstruktionsintentioner, installation av extra sanitetsartiklar, vissa hushållsapparater och så vidare.

Låt oss ta en närmare titt på vad den här typen av tank är.

Viktiga funktioner

Den nycklade nyansen av den dolda tanken innehåller fyra saker.

 • Material. Den dolda reservoaren är inte som de tankar vi känner till, vilket vi ser på vanliga toaletter. Först och främst talar vi om materialet som används för att göra det. Tillverkare använder stark polyeten, plast.
 • Formen. Vet du vad en toalettskål är och hur den brukar se ut. Men när det gäller dolda reservoarer är situationen något annorlunda. Sådana tankar liknar kapslar, som är berövade av allt annat än handtagen i sin konstruktion. En sådan behållare har flera hål för anslutning till avloppssystemet, ett vattenrör, plus speciella klackar som gör det möjligt att fixa produkten inuti väggen.
 • Ändamål. Liknande "behållare" används i fall om det är nödvändigt att installera en golv eller hängande toalettstol.
 • Metod för installation. Vissa modeller kan monteras endast på starka, bärande väggar, för andra och mer tunna partitioner. Vi pratar lite om det här lite senare.

Egenskaper hos den dolda tanken på toaletten

godsaker

Dessa toaletter har stora fördelar. På många sätt ledde de till att de dolda tankarna har fått en sådan popularitet på marknaden för sanitetsutrustning. Konsumenterna brukar allt oftare välja detta alternativ.

De viktigaste dygderna är.

 1. Höga hygienindikatorer. På tanken ackumuleras huvuddelen av dammuppgörelsen i toaletten. Dölj tanken i väggen, bli av med dammsamlaren. Tillsammans med tanken gömmer kommunikationen, fula rör, podvodku och andra bröstvårtor. Det leriga rummet blir lätt. Speciellt när det gäller hängande modeller.
 1. Tyst arbete. Att vara bakom väggen är tankens arbete under fyllning och nedstigning av vatten nästan otänkbart.
 1. Utmärkt ergonomi. Installationssystem erbjuder ett utmärkt tillfälle - att installera toaletter på olika ställen i lokalerna, använd hörn för detta.
 1. Attraktiv design. Buck spoiler ofta uppriktigt rumets utseende. Att bli av med den genom att installera den i väggen kommer att skapa en mer intressant, vacker inredning i sanitetsenheten.
 1. Pålitligt och långt arbete. Konstruktionen av de inbyggda behållarna är mycket noggrant utvecklad, med hjälp av höghållfasta material, pålitliga beslag. Detta gör att det inte längre kan oroa sig för enhetens effektivitet. Vid en nedbrytning av ventilen kommer det att vara möjligt att nå det genom avloppsknappen. För situationer med tankflöde gav tillverkarna också skydd - en kran. Genom det kommer vatten att gå in i avloppet, och därför vara rädd för att översvämma lägenheten är inte värt det.

Fördelarna med toalettskålar med inbyggd cistern

Fördelar med dolda (inbyggda toalettskålar

Toalett med dolda cistern och dess fördelar

cons

Med alla fördelar finns det fortfarande nackdelar med dolda tankar. Det finns inte många av dem, men det är värt att uppmärksamma dem.

 1. Priset. Kostnaden för inköp, och särskilt installationen är ganska stor. Det här är en relativt ny utveckling, som är värt pengarna, om bara för att den är mycket mer tillförlitlig och effektiv än sina motsvarigheter. För en sådan omfattande lista med förmåner måste betala. Med tiden börjar pengarna att motivera sig.
 1. Installation. Det är svårt att upprätta en sådan konstruktion självständigt, om du inte har färdigheter och åtminstone minimal erfarenhet. För att inte komplicera ditt liv, och inte heller riskera nya VVS, överlåter installationen till professionella. Deras tjänster måste betalas, men du kommer att vara säker på resultatet.

Nackdelar med dolda toalettskålar

anordning

Toalettskålar med en dold cistern är indelade i två huvudtyper:

 • stegar;
 • Avstängd.

Enheten av var och en av dem är annorlunda, därför kommer vi att överväga det separat.

förlängning

Detta är en monolitisk konstruktion som passar snyggt mot väggen med sin kropp och därigenom stänger all tillgänglig kommunikation. Under installationen spelar typen av utgivning en viktig roll. Toalettskålen ska väljas utifrån vilken typ av utsläpp som finns i din sanitetsenhet.

Standardtanken används inte här. Istället används platta "behållare" som är dolda under väggens tjocklek. Till skillnad från installationen behövs inga speciella toalettramar för de bifogade toalettskålarna, som håller användaren. Tanken är enkelt monterad i väggen och "sys upp" med gipsskiva eller andra ytbehandlingar.

Toalett skål med dold cistern

Toalettskål med inbyggd (dold cistern)

falskt

Här har vi redan pratat om en monteringsfast ram, som inkluderar tankfäste. Tanken är monterad i denna konstruktion och skapar en enda helhet.

Sådana strukturer är monterade på skiljeväggar, tunna väggar kan inte vara. Det är endast tillåtet att använda tegel- och betongväggar som kan klara stora belastningar.

För att ge ramstyrkan läggs botten med murverk och utför sedan foderet. När ramen är installerad är det nödvändigt att fixera toalettskålen på ramfästet. Som en följd av det ser vi hur den slagna typen toalettskål med en dold tank är ordnad.

Det finns en version av ramen som vilar på golvet. Det är relevant för de fallen när rummets väggar inte är tillräckligt starka och tillförlitliga.

Upphängda toalettskålar med dold cistern

Upphängd toalett med inbyggd cistern

Upphängd toalett med inbyggd (dold) cistern

montering

Installation av hängande modeller ska överlåtas till professionella. Men det hindrar dig inte från att veta hur den här typen av arbete utförs.

 1. Det är nödvändigt att köpa en toalettskål, en tank, och även installationssystemet själv.
 2. Bestäm höjden som är optimal för dig och resten av familjen. Som praktiken visar, är skålens höjd i förhållande till golvnivån 40 cm.
 3. Följ tillverkarens instruktioner för att installera installationen. Det kan vara ett golv- eller väggsystem, vars installation skiljer sig från varandra.
 4. På ramen finns det speciella stift, som är nödvändiga för att fixera toaletten själv, liksom fixeringsmedel för anslutning av en plastank med vatten.
 5. I så fall är det viktigaste att välja komponenterna korrekt, så att varje element motsvarar de andra, behövde du inte utföra komplicerade arbeten vid anslutning till avlopps- eller vattenförsörjning.
 6. När installationen är klar kommer det att vara nödvändigt att fixa installationen med gipsskivor, glasera den i enlighet med de ytbehandlingar som du använder för att reparera VVS-enheten.
Installation av en toalett med en dold cistern

Installera toaletten med en inbyggd (dold) cistern

Råd från professionella

Vi har förberett allt för dig två råd, vilka experter anser vara viktigast vid installation och drift av dolda tankar toalett skål. Var därför särskilt uppmärksam på dem innan du börjar installationen.

 1. Grovt filter. Var noga med att placera den på röret, som utför funktionen att leverera vätska inuti tanken. Enheten är inte dyr, men skyddar ventilen mot snabb slitage och blockeringar. Du behöver inte utföra regelbundet förebyggande underhåll, demontera och montera avloppsknappen om och om igen.
 1. Uppdelningar är möjliga, även om filtret används, används kvalitetsprodukter av hög kvalitet. Plus förebyggande, vilket är obligatoriskt för alla rörmokare. Allt detta gör det nödvändigt att få tillgång till enheten. Avloppsknappen är inte den bästa assistenten, eftersom det är svårt att arbeta igenom. Därför rekommenderar experter att göra en speciell lucka tillräckligt stor i den falska väggen, som du utför efter installationen. Med sådan åtkomst har du inga problem med reparation, förebyggande underhåll eller byte av tillbehör.
Professionella tips när du använder och installerar dolda toalettskålar

I det här fallet är den viktigaste rekommendationen att alla andra kallar ett annat inköp av produkter av beprövad kvalitet, vilket inte kan ifrågasättas i tillförlitlighet och hållbarhet. När du väl bestämt dig för att installera den dolda versionen av tanken, ska du fungera kompetent, få produkten med de egenskaper som uppfyller dina krav. Det är inte överflödigt att samråda med experter som är involverade i installationen. De kan ge goda modeller till en acceptabel mängd. Var inte rädd för att be om råd i de saker som du inte förstår mycket.

Tips för drift och installation av en dold toalettskål

Rekommendationer för användning av en toalett med en dold cistern

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 + = 30