Toalettskålar med en bild – en snygg detalj i ditt interiör

Toalettskålar med en bild - en snygg detalj i ditt interiör

I majoritetsvyn måste toalettskålen vara utomordentligt vit. Vissa tolererar en svag beige, grå eller blå nyans. Och bara några, som går till sanitetsutrustningen, uppmanas att köpa en toalett, målade i en icke-standardfärg eller målade med prydnad.

Toalettskålar dekorerade med ett mönster är en ljus och ovanlig lösning som definitivt ger ditt badrum en individualitet. Men sådana modeller finns ofta i samlingar av elit sanitetsvaror, så det här nöje är inte billigt.

Men om du lägger lite fantasi, kan en vanlig vit toalett ändras till ett verkligt konstverk. I den här artikeln kommer vi att berätta om funktionerna i toaletten med en bild och hur man gör originaldesigner från din sanitära utrustning.

Barn toalett bowl med en bild

Toalettskål med guldmönster

Toalett skål med blommor

Klar modeller

Toaletter med en bild som presenteras i samlingar av kända företag som sysslar med produktion av sanitetsartiklar är mycket olika. Det kan vara modeller helt täckta med ett mönster eller modeller där endast vissa element är målade, till exempel ett lock eller en kant på en avloppstank. Valet av mönster är också ganska stort. Mycket populärt är blommans ornament, etniska motiv och abstrakta ritningar. Färgschemat för mönstret är vanligtvis valt för de dominerande färgerna i utformningen av badrummet.

Samlingar av VVS med en ritning

Målad toalett

Toalettskål med grafisk design av Efel-tornet

Toalettskål målad under nederländska dolkar

En speciell plats bland toaletterna med ett mönster är upptagna av modeller som representerar en typ av rekonstruktion av det gamla sanitetsgodset. Bara två århundraden sedan var målade toaletter ganska vanliga och var stolta över platsen i toaletternas toaletter. Därför, om du vill göra ditt badrum som ett toalett i ett lyxigt slott, ta en titt på dessa modeller.

Toalettskål målad i Provence stil

färgad

Om du inte är redo för experiment med målade toalettskålar, men vill ändå lägga originalitet i badrumsinredningen, rekommenderar vi att du uppmärksammar toalettmodellens färgmodeller. De flesta köpare väljer vvs i ett lugnt färgschema, mjuka, pastellfärger. Ljusblå, ljusgröna och beige toalettskålar är i stor efterfrågan, eftersom dessa är de mest populära färgerna som används vid utformningen av badrummet.

Mer effektivt ser vvs, målade i ljusa, mättade färger. Men i detta fall bör färgdesignen på väggar, golv och tak vara mer begränsad.

Det finns två sätt att producera färgvaror. Den första metoden består i att applicera en färgbeläggning till den färdiga produkten, och den andra innebär att pigment tillsätts till den massa från vilken toaletten kommer att tillverkas. Färgvattenverk som tillverkas med den andra metoden är mer motståndskraftig mot nötning och mindre krävande vid underhåll.

Ljusgrön toalettskål

Rosa samling av sanitetsartiklar

Tvåfärgad toalettskål

Omslag och platser med en bild

Ett annat kompromissalternativ - istället för toaletten med en bild för att köpa tillbehör och tillbehör med en bild. Dessa kan vara hållare för en pensel och toalettpapper eller ett säte med lock.

Dekorerad med ett ljust mönster av lock i ett brett sortiment som presenteras på hyllorna av hårdvaruaffärer. De kostar ganska billigt, installationen tar bara några minuter. Allt detta gör det möjligt att byta ut det här tillbehöret ganska ofta, uppfriskande inredningen i badrummet, utan att göra stora förändringar.

Lock för toalettskålar med marina teman är mycket populära. Bild av undervattensvärlden och köhavskunderna väljer oftast. Du kan också hitta bilder med växt- och djurämnen, imitationer av olika texturer och roliga tegneserier.

Färgglada lock för toaletter

Målning av egna händer

Att måla en vit toalettskål själv är inte en lätt uppgift. För det första, eftersom färgen på produkter gjorda av sanitetsgods faller illa. Om du inte har minst minimala färdigheter i målning av möbler, är det bättre att välja någon annan teknik, till exempel, inreda toaletten med vinylklistermärken eller dekorera i decoupage-tekniken (mer här talar vi nedan).

Innan du börjar måste du välja rätt mönster. Om du med teckenteknik inte har allt smidigt, förbered sedan stenciler (i vilken konstaffär du kan köpa färdiga).

Arbetsytan ska avfettas med alkohol eller lösningsmedel i förväg och torka torrt. Innan det rekommenderas några att sanda produkten, men om du inte är säker på beläggningen är det bättre att inte göra det. Ritningen blir bättre att ligga på den tonade ytan. Toning görs med en mjuk borste eller en svampfärg avsedd att fungera på keramik.

När bakgrunden är torr, fortsätt med ritningen. Du kan använda akrylfärger för detta. De torkar tillräckligt snabbt, därför kommer det om några timmar att kunna starta det sista arbetet - teckning av lackbeläggning. Det blir bättre om du inte begränsar dig till ett lager lack och upprepa det här förfarandet 2-4 gånger.

Toalettskål målad med egna händer

Toalettskål målad

Målning på toaletten med egna händer

Dekoration av toaletten i tekniken för "decoupage"

Decoupage är en teknik för att dekorera inredningsprodukter med hjälp av skuren ritningar av papper. Vanligtvis används våtservetter eller speciella decoupage-kort för detta. Om du precis börjat behärska den här tekniken är det bättre att bo på den senare versionen.

  • Förbered bilder: du kan klippa dem med sax, eller du kan försiktigt riva händerna - i det här fallet kommer det inte att vara någon skarp gräns mellan bilden och bakgrunden, det vill säga effekten av programmet kommer att försvinna.
  • Tvätta toaletten noggrant och avfetta sin yta (som vi redan sagt i föregående avsnitt).
  • Därefter bör toaletten vara grundad. För att göra detta, sprida färgen i lämplig ton i halv med PVA lim. Primer är bättre i två lager. Det andra lagret appliceras efter det att den föregående har torkat.
  • Efter att primeren har torkat kan du börja använda bilden. Om du använder servetter, ta bort alla lager utom det första. Decoupage-kort ska förblötläggas i varmt vatten i några minuter.
  • Tekniken att arbeta med servetter och decoupage-kort är annorlunda. Servetter ska först appliceras på toalets yta och lima sedan med PVA-lim, försiktigt utjämna ojämnheter från mitten till kanterna. Frikopplingskort bör först limas med lim från baksidan och limmas sedan på ytan, för att undvika bildning av veck.
  • Om ditt badrum har en hög luftfuktighet rekommenderas det att torka det färdiga arbetet med en hårtork. Därefter är det nödvändigt att täcka ytan med flera lager lack på en akrylbas.
Dekoration av en toalettskål i decoupage teknik

Decoupage i utformningen av toaletten

Decoupage teknik för inredning av ett badrum

Egenskaper av vård för toaletten med en bild

En av de stora plussarna på toaletten med bilden är att de är dåligt synliga med vattenfläckar och rostiga fläckar (naturligtvis med lämpligt färgschema för mönstret). Därför är det inte nödvändigt att ständigt ta hand om toalettskålens idealiska renhet.

Men om behovet av rengöring uppstår, undvik hårda borstar och aggressiva tvättmedel, speciellt pulver. Det kommer att finnas tillräckligt mjuk trasa, varmt vatten och tvål. När du sköter produkter dekorerade med decoupage, försök att använda så lite vatten som möjligt.

Målad toalett

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1