Popravljanje kadi s tušem z lastnimi rokami

Popravljanje kadi s tušem z lastnimi rokami

Tuš kabina je stvar, ki je tako udobna in praktična, da so mnogi od nas že dolgo zapustili kopel v korist te naprave, bolj primeren za sodoben življenjski tok. Vendar pa kljub številnim očitnim prednostim tuš kabine niso brez pomanjkljivosti - obstaja več točk, kjer so tradicionalne kopalne kadi precej višje od njih.

Eden takšnih predmetov je odpornost proti obrabi. Preprosta litega železa kopalnica lahko traja več deset let, ne da bi bilo treba popraviti (razen za občasno obnovo premaza za emajl). Tuš kabina ima bolj zapleteno napravo, zato se pogosto pogosto zlomi - mehansko in elektronsko.

Ta članek je posvečen popravilu tuš kadi: vam bomo povedali o vrstah in vzrokih okvar ter o načinih, kako jih odpraviti.

Tuš pladenj

Tuš pladenj

Vzroki razčlenitve

Kvalitetna prha od zanesljivega proizvajalca naj bi se zlomila le v izjemnih primerih. Bolj pogosto v nastalih zlomih je treba kriviti monterje ali sami uporabniki. Upoštevajte najpogostejše razloge, zaradi katerih paleta začne popravljati:

  • Napake med namestitvijo. Pri nameščanju je zelo pomembno upoštevati zahteve, ki jih je določil proizvajalec v priročniku za namestitev. Torej, če ste kabino postavili na neenakomerno površino, bo obremenitev na paleti porazdeljena neenakomerno, kar bo povzročilo njegovo poškodbo.
  • Neupoštevanje pravil delovanja. To velja predvsem za težo ali mehanske vplive. Palete, narejene iz krhkih materialov, kot so akril ali plastika, se pogosto razkrojijo, če na njih položite težo, za katero niso namenjeni. Poleg tega se lahko pojavijo majhni žetoni in razpoke zaradi dejstva, da se težke predmete vržejo na paleto, npr. Glava tuša.
  • Tovarniška poroka. Če je paleta prekinjena zaradi okvare, ki je nastala v fazi proizvodnje, potem vaša napaka v tem, seveda, ne bo. Mimogrede, to se zgodi zelo redko, in če garancijski rok še ni potekel, problem ne bo težko rešiti.

Montaža tuš kabine

Kaj naj storim?

Obseg dela in nabor potrebnih orodij določi resnost škode. So preproste (praske ali plitve razpoke), srednje (majhne razrezane) in težke (skozi luknje). Poglejmo, kaj je mogoče storiti v vsakem od primerov.

Majhna razpok

Če škoda ni resna, lahko to storite zelo hitro. Za to boste potrebovali: raztopino za razmaščevanje, krpe, krtačo, akrilno barvo na paleti. Najprej morate sperite z umazanijo, obrišite suho in razmastite mesto poškodbe. To lahko storite z alkoholom, acetonom ali tekočino za odstranitev laka. Potem se oranžite z barvo in čopičem ter nežno prekrivajte razpok (delajte na suhi površini). Po sušenju barve, po potrebi, uporabite drugi premaz. Po enem dnevu bo paleta pripravljena za ponovno uporabo.

Praznjenje v pladnju za prhanje

Globoko razpoke

Od razpok velike globine je skoraj nemogoče znebiti uporabe samo akrilne barve. Bolj pravilna rešitev je, da okrepimo osnovo z akrilno linijo. Tu imate dva načina - za nakup končnega izdelka ali za izdelavo samega sebe.

Za vstavljanje sami boste potrebovali veliko akrilne barve in trdilca za to. Razmere mešanja so označene na embalaži - jih je treba skrbno upoštevati.

Pred nadaljevanjem dela je treba paleto dobro izprati, odstraniti vse onesnaževalne snovi, razmastiti in posušiti. Nato je treba celotno površino pladnja enakomerno obložiti s pripravljeno sestavo. Prepričajte se, da plast ni preveč debela, hkrati pa pokrivala vse razpoke.

Po sušenju lahko hrapavost očistimo z brusnim papirjem.

Montaža tuš kadi

Luknja

V primeru poškodb moramo narediti nekaj podobnega kot oblogo, vendar bolj obstojna in zapletena v kompoziciji. Poleg akrila in trdilca boste morali kupiti epoksid.

Pripravljalna dela bodo enaka kot v prejšnjem primeru. Ko je vse pripravljeno, na poškodovano področje nanesti plast epoksida. Ko se posuši, površino posode pokrijte z mešanico akrilne barve in trdilca. Po sušenju druge plasti se lahko nanese akrilni lak, ki bo dal večjo moč.

V spodnjem video posnetku si lahko ogledate, kako se kopalne kadi popravljajo s pomočjo strokovnjaka.

Kako zamenjati paleto?

Če je škoda tako huda, da je ni mogoče odpraviti, je najprimernejša rešitev za nakup nove palete. Največja težava je najti paleto v trgovinah, ki je združljiva z vašo tuš kabino po velikosti, obliki in oblikovanju.

Novo pladenj za tuš mora biti nameščen na povsem ravno površino. Postaviti ga je treba strogo vodoravno (gradbena raven bo veliko olajšala nalogo za vas).

Tuš pladnji

Kako pravilno namestiti tuš kad, si lahko ogledate v naslednjem video kanalu "Leroy Merlin Rusija".

Ne pozabite zagotoviti enostavnega dostopa do kanalizacijskih kanalov in odvodnega sistema prhe.

Kaj, če je razdelek razdrobljen?

Pregrade za tuš kabine so veliko manj pogoste kot palete, ker obremenitev na njih ni tako močna. Če pa se pojavijo razpoke na steni ali vratih, se jih ne obnašajte. Vrnitev idealnega videza particije je malo verjetno, da bo uspelo, vendar je mogoče obnoviti moč.

Če želite to narediti, boste potrebovali enak niz orodij in materialov, kot tudi za popravilo palete. Po predhodni pripravi površine obdelajte razpok z epoksi. Ko se posuši, na vrhu nanesti plast akrilne barve. Končna faza je površinska prevleka z akrilnim lakom.

Tuš kabina

Tuš kabina

Preprečevanje

  • Upoštevajte zaporedje in pravila za namestitev tuš kabla, kot je navedeno v navodilih za namestitev.
  • Ne premikajte se preveč na paleto, ne skočite in ne poskušajte vanj vleči težkih stvari.
  • Da bi skrbeli za prho, uporabljajte samo blage detergente, se izogibajte agresivnim kemijskim sestavinam v prahu, ki lahko poškodujejo akrilno in stekleno površino.
  • Če izberete tuš kabino, dajte prednost proizvodu zanesljivemu, preizkušenemu proizvajalcu, ki zagotavlja najdaljše garancijo.
  • Krepitev spodnjega dela prhe lahko s pomočjo ene popularne poti - blazino opeke. Namesto cementne malte je za to priporočljivo uporabiti montažno peno.

Tuš pladenj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 + = 94