Sifon za tuš kad

Sifon za tuš kad

Tuš kabine so zelo priljubljene v apartmajih in zasebnih hišah. Še posebej so v majhnih prostorih, kjer je težko postaviti kopalnico. Ne glede na potniški prostor je potrebno iz vodnjaka iz kanalizacije urediti odtok vode, za katerega potrebujete poseben sifon.

Ta naprava deluje preprosto. Sestavljen je iz ukrivljene cevi, na dnu katere vedno obstaja voda. Sifon je nameščen ne le za prho, temveč tudi za vse druge sanitarne naprave, ki delajo z vodo.

Sifon za tuš kad

Vrste sifonov za paleto

Trg vodovodnih izdelkov ponuja različne sifone za material proizvodnje, konfiguracije, kakovosti in cene. Njegova izbira je odvisna tudi od samega pladnja za tuširanje, in sicer iz odtočne luknje. Za razvrščanje takšnih naprav obstaja več možnosti:

V skladu z načelom dela:

 • steklenica. Sifon je dobil ime, saj ima obliko preproste steklenice. Toda to ne preprečuje, da bi bil kar najbolj prijazen in funkcionalen;
 • Tubular. Takšni sifoni so še bolj preprosti v njihovem oblikovanju kot prejšnji. Izdelane so v obliki ukrivljene cevi iz plastike, kovine in zato imajo različne lastnosti in obseg. Toda najpogostejša oblika je gonilnik, ki ga lahko enostavno raztegnete.

Sifon za pladenj za tuš

Sifoni za tuš kad

O metodah upravljanja:

 • običajno. Običajni sifon je obvladljiv s preprostim vtičem. Ko se razteza, voda vstopi v cev, in od nje - v kanalizacijo;
 • avtomatsko. Odtok se samodejno odpre, oseba mora pritisniti samo poseben vzvod. To je zelo priročno, ker se vam ni treba ovirati;
 • Naprava za klikanje. Posebna zasnova izpustnega vtikača vam omogoča, da jo pritisnete z nogo, po kateri se samodejno odpre. To je najbolj zapleten sistem, zato je najdražja.

Običajen odtok na sifonu za pladenj za tuširanje

Avtomatski sistem za odvod zraka za pladenj za tuširanje

Naprava sifona za tuširanje palete s sistemom Click-Clack

Naprava sifonov

Kot smo že omenili, ima trg na voljo kar nekaj različnih vrst sifonov za tuš kabino. Najbolj priljubljen tip pa so plastični sifoni, ki imajo najboljšo kombinacijo cene in kakovosti. Takšna naprava ima naslednjo opremo:

 • Žar, ki zapira umivalnik in preprečuje vstop velikim delcem v cevi;
 • pečat za rešetko. Da bi zagotovili, da je rešetka najbližja paleti in da voda ne preide, je med njimi nameščena gumijasta tesnila;
 • odvod izpusta. Ima ustnico, na katero je tesnilo pritrjeno;
 • tesnilo za podružnično cev, izdelano iz gume;
 • vijak, privijač v matico cevi;
 • glavni del sifona ali skleda vedno vsebuje vodo;
 • Koruza ali cev, ki povezuje skledo s kanalizacijo.

Naprava sifona za paleto

Naprava sifona za pladenj za tuširanje

Naprava sifonov za tuš kadi

Ti elementi morajo biti vključeni v komplet vsakega sifona. Na primer, gumijasti tesnili in tesnila preprečujejo uhajanje vode. Morali bi biti od zunaj in znotraj odtočne posode. Vsi vijaki so izdelani iz nerjaveče kovine, kar zagotavlja vzdržljivost celotnega dizajna sifona in njene pritrditve.

Sifoni za nizke in visoke tuš kadi

Nizki vložki za tuširanje določajo nekatere omejitve uporabe različnih vodovodnih naprav za njihovo vzdrževanje, vključno s sifoni. Za organizacijo izpusta vode iz te palete standardni sifon za steklenico ni primeren. Seveda se lahko paleta namesti na majhen podstavek, tako da je pod njim na voljo več prostora. Toda to negira vse prednosti takšne duše. Strokovnjaki priporočajo uporabo:

 • Valovit sifon. Zaradi svoje prožne konstrukcije je lahko tak sifon nameščen v omejenem prostoru, ki organizira potreben nagib za odvajanje vode. Ampak pomanjkljivost valovitosti je njena majhna trdnost, umazanija se hitro kopiči na notranji površini. Možno je, da bo kmalu treba spremeniti tak sifon. Na srečo so njegovi stroški nizki.
 • Cevni sifon. Ima obliko S-oblike cevi z vodnim zamaškom. Potrebuje malo prostora in zagotavlja zanesljiv odtok. Cev je veliko lažje očistiti kot valovita.

Valovit sifon za nizek tuš kad

Sifon za nizek tuš kad

In za visoke tuš kadi, lahko uporabite absolutno vse vrste sifonov. Zahvaljujoč tej zasnovi je veliko lažje namestiti in zamenjati cevi in ​​druge elemente.

Sifon za visoko pladenj za tuš

Povezava sifona

Namestite novega ali zamenjajte že obstoječi sifon je precej preprost, ne potrebujete posebnega znanja in posebnih orodij. Najprej morate prebrati navodila, poskrbite, da so vse komponente prisotne. Če želite povezati sifon, je bil prvič uspešen, upoštevajte te nasvete:

 1. Da bi zagotovili zanesljivo odtok, mora biti paleta nujno višja od dovodne cevi.
 2. Strokovnjaki priporočajo uporabo upogljivih plastičnih cevi, saj jih je veliko lažje prilagoditi.
 3. Nagib cevi je približno 1-2 centimetra do 1 meter dolžine.
 4. Če je razdalja med tušem in kanalizacijo nekaj metrov ali več, je potrebno namestiti posebno črpalko, ki bo črpala vodo iz palete.

Sifon je nameščen precej preprosto. Prvič, mreža z tesnilom, izpustno odprtino, se vstavi v odtok. Za njih je povezana sifonska skleda, na to - cev, ki gre v kanalizacijo. Pri preusmeritvi kanalizacije se dovaja v cev, tako da je cev sifona pritrjena. V tem primeru morate uporabiti gumijaste tesnila in tesnila, da onemogočite uhajanje. Sistem je testiran približno 10-15 minut. Če pri visokem tlaku ni puščanja, je varno uporabljati prho.

Priključitev sifona za pladenj za tuširanje

Namestitev sifona na pladenj za tuširanje

Montaža sifona na pladenj za tuširanje

Nasveti za izbiro sifona

Če želite izbrati pravi sifon za svojo dušo, upoštevajte te nasvete:

 1. Eno od glavnih meril za izbiro je premer palete. Večina modelov ima premer 52, 62 in 90 mm. Podatki o velikosti naj bodo v navodilih za prhanje, vendar jih lahko merite sami. Seveda lahko vzamete manjši sifon, vendar to onemogoča zanesljiv pečat.
 2. Zmogljivost sifona je prav tako pomembna. Izračuna se glede na višino palete, v kateri je lahko ta ali ta količina vode. Na primer, če je premer sifona 52 ali 62 mm, potem za normalno odvajanje največji nivo vode v ponvi ne sme biti večji od 12 cm, za večje sifone pa 15 cm.
 3. Da bi v prihodnosti lahko čistili sifon brez odstranitve celotnega prhe, je bolje kupiti samočistilne naprave. Potrebno je namestiti fino žar na odtok, skozi katerega las in drugih majhnih delcev ne bodo vstopili.
Nasveti za izbiro sifona za pladenj za tuširanje

Vzdrževanje in oskrba sifona

Vzdrževanje naprave sestoji iz rednega čiščenja, odvisno od pogostosti uporabe prhe. Če uporabljate sifone s premerom 52 ali 62 mm, jim morate omogočiti dostop do čiščenja, ker se hitro umazanijo. Sifone s premerom 90 mm je mogoče očistiti skozi sesalno cev. V večini modelov obstajajo posebne sklede, v katerih je odložen ves smeti. Preprosto ga odvijemo iz sifona in očistimo.

Za čiščenje uporabljajte kemična sredstva za čiščenje, lahko pa tudi, vendar za to morate prebrati navodila. Vendar pa lahko nekatere snovi deformirajo plastične ali valovite sifone, zato bodite previdni pri izbiri čistil.

Vzdrževanje in oskrba sifona za pladenj za tuširanje

Tako pri izbiri in namestitvi sifona z lastnimi rokami ni nič težje. Glavna stvar - upoštevati vsa priporočila in nasvete, opisane v članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − 17 =