Krožni tuš – izboljša imuniteto in lepoto kože!

Krožni tuš - izboljša imuniteto in lepoto kože!

Vodni postopki so že dolgo znani po svojih kurativnih in preventivnih učinkih. Nenehno izboljševali so se začeli izvajati z uporabo sodobne opreme, ki je prinesla največjo korist bolnikom. In eden izmed najbolj uporabnih in prijetnih postopkov, povezanih z vodo, vključuje nekakšno dušo kot krožnico. V različnih virih se imenuje tudi akicular za veliko število vodnih curkov, podobnih igelam, kot tudi švicarski tuš.

Zgodovina

Hidroterapija se je začela uporabljati tudi v časih Babilona in Starodavnega Egipta. Hipokrat je imel pomembno vlogo pri uvajanju hidroterapije, v Rusiji pa Peter prvi. Če govorimo o krožni duši, je razvoj njegove Sharkove duše vplival na njegovo ustvarjanje. To je bil priljubljen hidropatski postopek, ki je postal osnova švicarske duše. Zdaj sta oba postopka ponujena bolnikom katere koli sanatorije ali zdravilišča.

Kje se izvajajo postopki?

Sedanja krožnega tuša se zdaj ponujajo v zdravstvenih ustanovah in v salonih SPA.

Veliko povpraševanje po takšnih postopkih opažamo pri ljudeh, ki želijo popraviti problematična področja telesa (odstraniti celulit, prekomerno težo). Tudi takšen tuš je na voljo tudi doma, če namestite hidravlično napravo, opremljeno s potrebno opremo za krožno prho.

krožni tuš

Koristi

Postopek je zelo koristen, ker ne vpliva samo na kožo, na primer na normalno prho, temveč tudi na podkožno tkivo, mišično tkivo in tudi nekatere notranje organe. Zaradi tako globokega vpliva se tonus telesa dvigne, koža gladka, procesi regeneracije se v njem aktivneje aktivirajo. Izpostavljenost vodi z dovolj močno glavo aktivira presnovne procese, spodbuja celični metabolizem in odstranjuje toksine.

Krožne sejne prhe so priporočljive za stres, nespečnost, debelost, hipotenzijo, nevralgijo, pa tudi težave z mišično-skeletnim sistemom. Vse te bolezni se učinkovito zdravijo zaradi aktivacije krvnega obtoka, pospeševanja metabolnih procesov in večjega dostopa do kisika.

Krožni tuš za hujšanje

Tudi krožni tuš povečuje obrambo telesa, krepi imuniteto, spodbuja proizvodnjo interferona. To pomeni, da je ta postopek profilaktičen za bakterijske in virusne lezije. Zaradi utrjevalnega učinka seje krožne duše izboljšajo čustveno stanje, odstranijo razdražljivost, urejajo spanje. Zato je taka prha pogosto predpisana v primeru prekomernega dela, stresa, depresije, kronične utrujenosti, VSD v začetni fazi.

Postopek privlači športnike in ljudi, ki poskušajo izgubiti težo. V tem primeru ga dopolnjuje zdrava prehrana in vadba.

V kozmetološki praksi se aktivno uporablja krožna vrsta tuša. Zlasti je tak postopek vključen v niz ukrepov za boj proti celulitu. V vseh problematičnih območjih pride do enostopenjskega lokalnega delovanja vode, katerega temperatura se spreminja v 25-35 stopinjah. Vodni curki se hranijo pod pritiskom 1,5 atmosfere, in ker so zelo tanki, je masaža akupunktura.

Vsi učinki so kombinirani in dramatično povečujejo krvni obtok.

Vroča voda sprošča tkiva in stene posod, in ko se temperatura zmanjša in glava se intenzivira, jih zvoni in izboljša dostop do kisika. To vodi k intenziviranju metabolnih in regenerativnih procesov. Rezultat bo višja elastičnost kože, manj izražene celulitne manifestacije in strije, normalizirano delovanje lojnic, čiščenje kože iz mrtvih celic.

Kontraindikacije

Čeprav je postopek okroglega tuša koristen ukrep, ni priporočljivo za vse, ker ima več kontraindikacij. Pri katerih boleznih in patoloških pogojih je to tuš za vas neželena možnost hidroterapije?

Med omejitve so:

  • kožne manifestacije alergij,
  • astenične razmere,
  • poslabšanje bolezni prebavnega sistema,
  • zvišana telesna temperatura,
  • benigni tumorji in onkologija,
  • akutna faza kakršne koli nalezljive bolezni,
  • epilepsija,
  • patologija dihanja in genitourinarne krogle,
  • kožne bolezni,
  • nosečnost.

Med alkoholnim zastrupitvijo in v kritičnih dneh ne morete opravljati sej švicarske duše. Takšna duša je prav tako nevarna za resne bolezni srca in ožilja. Ljudem, ki imajo srčni spodbujevalnik, pa tudi hipertenzijo je prepovedano.

Kako in kje je postopek?

Ta vrsta prhanja je pogosto na voljo v zdravstvenih ustanovah, kjer je zagotovljena rehabilitacijska terapija in se uporabljajo različne metode hidroterapije. Osnova za vpliv švicarske duše je kombinacija mehanskih in temperaturnih dejavnikov, ko je voda usmerjena na telo z vseh strani v obliki tankih curkov.

Krožni tuš

Zaradi vpliva toplote, mišičnega tona in presnove se kroženje krvi postane bolj aktivno, tkiva prejmejo več prehranjevanja. Ta učinek ima tudi pomirjujoč in anesteziran učinek. Zaradi vpliva mraza, plovila najprej ozko, po kateri se razširijo in krvni tok se pospeši. Takšni kontrastni učinki pozitivno vplivajo na mikrocirkulacijo in vaskularni tlak. Spodbujajo celični metabolizem in jih dopolnjuje vpliv mehanskega faktorja.

Postopek poteka v majhni škatli, kjer se pacientu ponudi, da se položi na gumijaste čevlje in se sleči na kopalke. Na obodu škatle so cevi iz kovine s številnimi majhnimi luknjami. Ko oseba vstopi v škatlo, zdravstveni delavec vklopi vodo in prilagodi svoje parametre (glavo, temperatura). Nato se vsako minuto dvigne glava in temperatura se, nasprotno, zmanjša. V prvih minutah v telesu prevladujejo relaksacijski procesi, nato pa živčni sistem pride v tone.

Ena seja švicarskega tuša lahko traja 5-20 minut. Njegovo trajanje vplivajo tako odčitki kot želeni učinek. Ko voda ustavi vstop v polje, se postopek konča in bolnik zapusti tuš kabino in se preklopi v suha oblačila. Čutijo pogostejše srčni utrip ali omotico, zato ne smete pohiti. Najbolje je sedeti v ustanovi 5-10 minut, dokler se stanje ne normalizira.

Pogosto je krožno prho predpisano s 7-14 postopki, interval sestankov pa določi zdravnik posebej. Za izboljšanje se takšni tečaji izvajajo dvakrat letno, vendar je priporočljivo, da se ta vodni postopek ne predpisuje pozimi, da ne bi povečali tveganja za bolezni, ker je telo pare in možne prehlade.

Krožni tuš za dekleta

Priporočljivo je, da po 2-3 urah po jedi poiščete vodne postopke. Prav tako nezaželeno takoj po krožnem tušu (priporočljivo je počakati nekaj ur). Če so seje predpisane za kozmetične namene, se pogosto tak tuš prenaša vsak dan ali vsak drugi dan.

Domov krožno prho

Treba je omeniti, da lahko krožno prho vzamete doma, če kupite hidrobox.

Namestitev domače švicarske duše je priljubljena v zahodnih državah, kjer zdravnik pride v hišo in nadzoruje postopek. Bolje je, da gremo v zdravstveni center ali v SPA-salon, tako da je treba program hidroterapije voditi posamično, vse seje pa mora nadzorovati izkušen zdravstveni delavec.

Krožni tuš za dom

Naprava

Zasnova za krožno prho je kompleksen sistem, vključno z mnogimi majhnimi cevmi, ki so postavljeni v krog. Skozi te cevi in ​​vodo se napaja pod dovolj veliko glavo. Moč curkov se lahko spreminja, kot je njihov temperaturni režim, in te spremembe povzročajo dober terapevtski učinek. Posebnost in glavna razlika tega postopka pri prhanju Charcota je učinek takoj na celotni površini telesa.

Ker nastali curki vode so zelo tanki (ne zaradi nič drugega, ker je ime postopka igla tuš), bolnik tingles med tem vodnim postopkom v telesu. Sprva je morda neprijetna, a sprejemljiva. Povratne informacije pacientov kažejo, da se število sesanj povečuje zaradi takšnega mravljinčenja, mnogi celo uživajo in ga imenujejo pomirjujoče.

Voda, ki pada na telo v obliki tankih curkov, učinkovito vpliva na točke, ki se imenujejo biološko aktivne. Zato je podoben postopek podoben akupresuri. Njegov učinek bo aktivacija imunskega sistema in začetek regenerativnih procesov v telesu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 31