Поправка туша са сопственим рукама

Поправка туша са сопственим рукама

Кабина за туширање је ствар која је тако удобна и практична да су многи од нас већ дуго напустили купку у корист овог уређаја, што одговара савременом темпу живота. Међутим, упркос бројним очигледним предностима, кабине за туширање нису без недостатака - постоји неколико тачака где су традиционалне каде значајно превазилазе.

Један од таквих предмета је отпорност на хабање. Једноставно купатило од ливеног гвожђа може трајати десетине година без потребе за поправком (осим за периодичну обнављину премаза за емајл). Кабина за туширање има сложенији уређај, тако да често често пада - механички и електронски.

Овај чланак је посвећен поправљању туш каде: ми ћемо вам рећи о врстама и узроцима кварова, као и начинима да их елиминишемо.

Туш-тацка

Туш-тацка

Узроци квара

Квалитетни туш од поузданог произвођача би требало да прекине само у изузетним случајевима. Често у наступним оштећењима неопходно је кривити инсталатере или кориснике самих. Размотрите најчешће разлоге због којих палета треба поправити:

  • Грешке настале током инсталације. Приликом инсталације веома је важно да се придржавате захтјева које је произвођач наведио у упутству за уградњу. Дакле, ако ставите кабину на неуједначену површину, оптерећење на палети ће бити подељено неуједначено, што ће довести до његовог оштећења.
  • Непоштовање правила пословања. Ово се примарно односи на оптерећење тежине или механички удар. Палете од крутих материјала, као што су акрил или пластика, често се разбијају ако ставите тежину на њих за коју нису намењени. Поред тога, мали чипови и пукотине могу се појавити због чињенице да се тешке предмете бацају на палету, на пример, глава туша.
  • Фабрички брак. Ако је палета сломљена због дефекта направљеног у фази производње, онда ваша грешка у овом, наравно, неће бити. Иначе, то се дешава прилично ретко и, ако гарантни период није истекао, неће бити тешко решити проблем.

Монтирање туш кабине

Шта да радим?

Количина рада и скуп потребних алата одређује се од тежине штете. Лака су (огреботине или плитке пукотине), средња (мала оштрина) и тешка (кроз рупе). Да видимо шта се може урадити у сваком од случајева.

Мала пукотина

Ако штета није озбиљна, можете се врло брзо бавити. Да бисте то урадили, биће вам потребно: одмашћивање раствора, крпе, четке, акрилне боје на палети. Прво треба испирати прљавштином, обрисати суво и размастити место оштећења. Ово се може урадити са алкохолом, ацетоном или течностом за уклањање лака. Онда се рукујте бојом и четком, а нежно покривајте пукотину (радите на сувој површини). Након сушења боје, ако је потребно, нанијети други слој. После једног дана, палета ће бити спремна за употребу поново.

Пукотина у туш кадри

Дубока пукотина

Од пукотина великих дубина скоро је немогуће ослободити се само акрилне боје. Тачније рјешење је ојачати базу са акрилним линером. Овдје имате два начина - да бисте купили готов производ или направили сами.

Да бисте сами уметали, потребна вам је велика количина акрилне боје и учвршћивача. Пропорције мијешања су назначене на амбалажи - морају се пажљиво пратити.

Пре него што почнете да радите, палета треба темељито испирати, уклонити све загађиваче, размашћити и осушити. Тада цела површина пладња мора бити равномерно обложена припремљеном композицијом. Уверите се да слој није превише густ, али у исто време покривен и све пукотине.

Након сушења, храпавост се може очистити брусним папирима.

Монтирање туша

Холе

У случају оштећења, такође морамо направити нешто попут облоге, али више издржљив и сложен у композицији. Поред акрила и учвршћивача, морате купити епоксид.

Припремни рад ће бити исти као у претходном случају. Када је све спремно, нанијети слој епоксида у оштећени простор. Када се осуши, покријте површину ташне мешавином акрилне боје и учвршћивача. Након што се други слој осуши, преко њега се може примијенити акрилни лак - то ће дати производу још више снаге.

На доле приказаном видео снимку можете видјети како се тушеви поправљају у кући уз помоћ професионалца.

Како замијенити палету?

Ако је оштећење тако тешко да га није могуће елиминисати, најприкладније рјешење је купити нову палету. Највећа потешкоћа је проналажење палета у продавницама која је компатибилна са вашом туш кабином у димензијама, облику и дизајну.

Нова поставка за туш треба поставити на савршено равну површину. Требало би да буде постављено стриктно хоризонтално (ниво изградње ће у великој мери олакшати задатак за вас).

Туш каде

Како правилно поставити туш каду, можете видети у следећем видео каналу "Лерои Мерлин Руссиа".

Не заборавите да обезбедите једноставан приступ канализационим цевима и одводном систему туша.

Шта ако је партиција пукла?

Преграда кабина за туширање пуцњава много мање од палета, јер оптерећење на њима није толико јако. Међутим, ако се појави пукотина на зиду или на вратима, немојте се обесхрабрити. Врати идеалан изглед партиције је мало вероватно да ће успети, али је могуће обновити снагу.

Да бисте то урадили, биће вам потребан исти сет алата и материјала, као и за поправку палете. Након прелиминарне припреме површине, третирајте пукотину са епоксидом. После сушења нанијети слој акрилне боје на врх. Завршна фаза је површински премаз са акрилним лаком.

Туш кабина

Туш кабина

Превенција

  • Придржавајте се редоследа и правила за уградњу туш кабине како је наведено у упутству за уградњу.
  • Немојте превише кретати на палети, не скачите и покушајте да не бацате тешке ствари у њега.
  • Да бисте се бринули за туширање, користите само благе детерџенте, избегните прашкасте производе са агресивним хемијским саставом који могу оштетити акрилне и стаклене површине.
  • Избор кабине за туширање даје предност производу од поузданог, добро доказаног произвођача, који пружа најдужу гаранцију.
  • Ојачати дно туша може бити уз помоћ једног популарног начина - јастука цигле. Умјесто цементног малтера, препоручује се употреба монтажне пене за ово.

Туш-тацка

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7