Kuinka tehdä puulastu

Polttopuun korjuu vaatii huomattavaa ponnistelua: niitä on sahattu, kiinnitettävä, taitettava puukuivaimeen kuivumaan. Useimmat voimat menevät puuhun. Puuhiekka voi lievittää ja nopeuttaa prosessia. Ne on esitetty riittävässä määrin, mutta ne ovat paljon rahaa. Samaan aikaan voit tehdä yksinkertaisen puunjakajan itsesi metallijätteistä - putkista, kulmista jne. Kaikki vie kirjaimellisesti useita tuhansia - jos ei ole metallia, se on ostettava. 

Mekaaniset puunleikkurit

Jos hakkuutöiden määrä on pieni, ne voidaan helposti käsitellä mekaanisella puunjakajalla. Ne eroavat suunnittelun yksinkertaisuudesta, monimutkaisten solmujen vähimmäismäärän lisäksi myös siitä, että kustannukset ovat vähäiset, vaikka tilalla ei olisi sopivia rautaosia.

Yksinkertaisin ja turvallisin vaihtoehto. Se on sääli, että suorituskyky on vähäistä. Mutta se on turvallista

Yksinkertaisin ja turvallisin vaihtoehto. Se on sääli, että suorituskyky on vähäistä. Mutta se on turvallista

Yksinkertainen puukahva omalla kädelläni: mekaniikka

Yksinkertaisin mekaaninen jakaja on kuin kuopan kaivo. Suunnittelu on yksi kerrallaan, vain kauhan sijaan terä ja kahvat ovat kiinteitä. Räkit (t) ja ristikkopalkin liitäntä voidaan tehdä yksinkertaisimmin saranoituina. Se tarvitsee vain hyvän voiteluaineen.

Työperiaate, luultavasti kaikki ymmärtävät. Churbak laittaa jalustalle, jyrkästi vetää alas vipua, koska inertiavoiman ansiosta leikkuri saa huomattavaa voimaa ja jakaa lokin. Prosessia toistetaan, kunnes vaaditun paksuuden lokit saadaan.

Yksinkertaisin puujakaja voidaan koota muutamalla putkella

Yksinkertaisin puujakaja voidaan koota muutamalla putkella

Tällaista mekaanista jakajaa on helppo koota omilla kädillä, ja kirjaimellisesti, koska siinä on putkia, minkä tahansa koon nurkkaan, jopa terä voidaan käyttää leikkurina. Lisäksi tällainen muotoilu voidaan tehdä taitettavaksi - jotta se pystyy kuljettamaan sitä.

On paljon miinuksia. Puupää vaatii paljon työtä. Ja enemmän työtä on tehty pysäyttämään pilkaaja, kun loki on romahtanut. Toinen kielteinen - samanlainen puunjakaja on kiinteä alue, koska mitä pidempi vipu, sitä pienempi ponnistus vaatii. Kuitenkin jopa tällainen alkeellinen mekaaninen laite pienentää huomattavasti prosessin työlästä.

Yksi vaihtoehdoista - lapa on hitsattu neliöputkeen, joka on täytetty betonilla

Yksi vaihtoehdoista - lapa on hitsattu neliöputkeen, joka on täytetty betonilla

Tässä suunnittelussa, hihnan on oltava raskas. Siksi terä itse on hitsattu all-metal blob. Edullisempi vaihtoehto - hitsataan putkeen (pyöreä tai neliö) ja kaada se betoniin. Hyväksy, voit tehdä tällaisen puunjakajan omalla kädelläsi kuka tahansa, joka osaa käsitellä hitsauskonetta.

Jousikuormitettu puujakaja

Mekaanisen mekaanisen puuleikkurin muunnettu muotoilu, joka pienemmillä mittasuhteilla tukee puuta paremmin, vaatii vähemmän työtä. Tässä mallissa päätytyöyksikkö on runkoon kiinnitetty jousi, jonka yläosa lepää kiinteää poikkipalkkia vasten, johon lukitin on kiinnitetty.

Jousikuormitteisen puunjakajan rakentaminen

Jousikuormitteisen puunjakajan rakentaminen

Tässä suunnittelussa tärkein pyrkimys - pitämään pilkaaja lokeron jälkeen - on keväällä. Niinpä tärkein asia on valita kevät ja painotus, jotta pieniä ponnisteluja voidaan soveltaa, mutta ne olivat riittäviä jakamaan jopa monimutkaisia, kutiaisia ​​lokeja. Jousen alla oleva työntövoima voidaan tehdä liikuteltavaksi. Sitten voit säätää parametrejä tiettyihin olosuhteisiin. Todellakin, "uudelleensäätö" tarvitaan tietylle henkilölle. Jos työskentelet aseen kanssa, siellä on yksi henkilö, niin voit tehdä kaiken pysyvästi, kun olet noukenut korkeuden kokemuksen mukaan.

On yhtä tärkeää tehdä rungon ja vipun liikuteltava nivelöinti, johon hammastin on kiinnitetty. Paras vaihtoehto - laakerit. Niiden tulisi olla laadullisia, mieluummin - itsetasaava.

Valmis itsetäytteinen jousikuormitteinen puunjakolaite

Valmis itsetäytteinen jousikuormitteinen puunjakolaite

Kotitekoisen puunjakajan vähimmäiskorkeus on noin 800 mm. Mutta sitten joko täytyy työskennellä taivuttamalla, tai asettaa koneen pöydälle / kehykseen. Miellyttävämpi vaihtoehto, joka vaatii vähäistä vaivaa - omassa kasvussaan. Määritä, mihin korkeuteen kannattaa seisottaa loki, lisää tähän lukkoon itse lokin korkeus, anna sängyn korkeus. Tällöin on myös taivutettava, mutta vain silloin, kun asennus on kiinnitetty telineeseen eikä aina, kun halkaisu laskee.

Liikkuvuusmallien lisäämiseksi runko on hitsattu, jonka toisella puolella pyörät on kiinnitetty ja toiset pysäyttimet hitsataan. Tällaisen puunjakajan tekeminen omiin käsiisi on hieman monimutkaisempi, mutta jos on jousi ja laakerit, se on niin vaikea tehtävä.

Jakaja pystysuoria inertia

Toinen yksinkertainen vaihtoehto itse tuotannolle. Tällaisen jakajan tekemiseksi tarvitaan kaksi putkea, joiden halkaisija on suurempi ja pienempi. Tarvitaan kuitenkin raskaita levyjä - pohjaa, ja itse asiassa nokka-osaa - leikkuri / lihahyppy.

Suunnittelu on yksi yksinkertaisimmista, vaaditut ponnistelut ovat pieniä. Massiivisella alustalla on paksu seinämäinen putki, tai parempi pin. Korkeus - noin metri. Tämä on johtava putki. Se liikuttaa vapaasti salpaajaa, joka on hitsattu putken renkaisiin, joiden halkaisija on hieman suurempi kuin johtava putki. Hakea polttopuuta seuraavasti: poimi salpaaja ja vapauta se. Voit antaa hieman kiihdytyksen alas. Painovoiman ansiosta hirsi jakautuu.

Mutta tämä mekaaninen jakaja ei heti jakaa kaikkia lokeja. Tehokkuuden lisäämiseksi voit tehdä painotusainetta laukussa. Se voidaan tarvittaessa lisätä. Toinen vaihtoehto on lyödä saraketta pari kertaa vasaralla. Tämä menetelmä on hyvä, jos leikkuri on juuttunut puuhun. Vaihtoehtona on nostaa kumpua ylöspäin ja pienentää sitä voimakkaasti. Mutta on helpompaa ajaa vasaralla.

Sähköiset puunkorjuukoneet

Manuaalinen hakkuulaite, tietenkin, helpottaa polttopuun valmistusta, mutta vaatii kuitenkin paljon fyysistä työtä. Ei niin paljon kuin he käyttävät heiluttaen säännöllistä laukausta, mutta silti ... Tee vaivaa entistä vähemmän auttamaan sähkömoottoria. Sen pohjalta valmistetaan eri malleja puusta. Mutta tällaisen puunjakajan tekeminen on vaikeampaa. Tässä laite on monimutkaisempi ja vähintään sähköasentajien tuntemus on tarpeen. Moottori on kytkettävä käynnistimeen ja käynnistys- ja käynnistyspainikkeilla.

Ruuvi (kartio)

Yksi yleisimmistä malleista on kartio- tai ruuvi-tyyppinen puunjakolaite. Niiden välinen ero on vain lävistyselementin kierteen puuttuessa / läsnäollessa, joka tässä mallissa on kartiomaisen muodon muotoinen.

Konepuun jakelija kiihdyttää polttopuun tuotantoa

Konepuun jakelija kiihdyttää polttopuun tuotantoa

Churbak jakautuu johtuen siitä, että moottori pyörii kartiomaisesti puusta, joka vähitellen repeytyy. Suurissa lokeissa reunat rikkoutuvat ensin, sitten ne rikkoavat keskeltä.

Kallo- ja säikeen parametrit

Ensin leikkausosa käännetään sileän kartion muodossa. Jos käytät sileää kartiota, kun työskentelet, sinun täytyy nojata voimakkaasti tukaan, niin että sylinteri "puree" puuhun. Menetelmä on paljon helpompaa, jos sen pinnalla lankaa leikataan. Tällöin loki ruuvaa jotenkin ruuvin päälle ja sitten se jakautuu.

Piirustus kartiokokoisella langalla ruuvin tyyppiselle puunjakajalle

Piirustus kartiokokoisella langalla ruuvin tyyppiselle puunjakajalle

Tärkeintä on oikein tehdä kartio kierteellä. Jos sinulla on sorvi ja työkokemus, voit yrittää tehdä itsesi. Jos ei, sinun täytyy tilata. Lanka on erilainen, mutta seuraavat parametrit tunnistetaan optimaaliseksi: askel 7 mm, syvyys 3 mm (vähintään 2 mm). Toinen tärkeä kohta - istuimen syvyys moottorin vähennysventtiilillä - on vähintään 70 mm.

Kierrä puun jakaja

Kierrä puun jakaja

Jos kartiota on hienonnettu, ei ole vaikeata tehdä puunjakajan omalla kädelläsi.

Sähkömoottori ja vähennysventtiilijä

Tarvitset sähkömoottorin tarpeeksi voimakas (2 kW ja yli tai 5-9 l / s), mutta pienellä pyörimisnopeudella: 250-600 r / min. 250 kierrosta ja sen alapuolella tunika on hyvin hidas ja jos nopeus on yli 500, se on vaarallista työskennellä, joten se voi vetää lokin kädestään.

Puunleikkuri, jossa on ruuvi, joka on sijoitettu suoraan kampiakseliin

Puunleikkuri, jossa on ruuvi, joka on sijoitettu suoraan kampiakseliin

Jos löydät moottorin tällaisilla parametreilla, voit laittaa huipun (ruuvin) suoraan kampiakseliin (yllä olevassa kuvassa). Jos on enemmän kierroksia, on tarpeen asettaa pienennys vaihde tai tehdä ketjun tai hihnan siirto vähentää pyörimisnopeutta.

Suhde lasketaan moottorin nopeuden mukaan. Esimerkiksi moottori on 900 kierrosta. Otettuaan vähennysventtiilijän 1: 2 saamme 450 kierrosta / miinoja. Vain paras vaihtoehto.

Vaihteiston pienentäminen ruuveja varten

Vaihteiston pienentäminen ruuveja varten

Lähetykset voivat olla hihna tai ketju. Ketju toimii useita kertoja kovempaa, vaatii tasaisia ​​harjoitusleikkauksia ja jopa terävöittää tähtiä oikeilla parametreilla on yleensä kalliimpaa. Hihnansiirto on toivottavaa kaksinkertainen (kuten yllä olevassa kuvassa). Tällöin on vähemmän liukenemista.

Missä moottori asennetaan

Jos malli antaa siirron, moottori on sijoitettava alla ja itse ruuvit on kiinnitettävä työpintaan. Kasvavan työpinnan korkeus, joten sinun ei tarvitse työskennellä rinteessä.

Turvallisempi malli. Tällaisen puunjakajan tekeminen omiin käsiisi - tehdä elämästä paljon helpompaa itsellesi

Turvallisempi malli. Tällaisen puunjakajan tekeminen omiin käsiisi - tehdä elämästä paljon helpompaa itsellesi

Toinen parametri, kuten ruuvin korkeus työpinnan yläpuolella, on olemassa. Säiliöstä on oltava 8 - 20 cm: n välein puhdistuma, eikä sitä tarvitse asettaa yläpuolelle - se voi kääntää pienikokoiset lokit. Optimaalinen etäisyys on 8-12 cm. Pienetkin lokit eivät pyöri.

Hydraulinen puukanta

Hydraulinen jakaja - kaikkein tehokkain, mutta myös monimutkaisin ja kalliimpi valmistus. Runko-, moottori- ja leikkausveitsiin tarvitaan riittävän tehokas hydraulisylinteri. Ne kustannukset eivät ole halpoja. Lisäksi tarvitsemme öljysäiliön ja pumpun.

Hydraulinen tyhjennysasennus

Hydraulinen tyhjennysasennus

Hydrauliset jakajat polttopuille kehittävät vankka vaivaa, koska kun se valmistetaan, käytetään huomattavan paksua metallia - 6-10 mm käyttötehosta riippuen. Kehittyneet ponnistelut riittävät kerrallaan murtamaan kourut 6-8 lokiin. Tällöin veitset tehdään tähtimerkin muodossa.

Kolun hydraulisella käyttölaitteella varustettu monimutkainen leikkuri, joka rikkoo lokin useita lokeja kerralla

Kolun hydraulisella käyttölaitteella varustettu monimutkainen leikkuri, joka rikkoo lokin useita lokeja kerralla

Tehtäessä veitset ne levitetään toisistaan ​​useilla senttimetreillä. Joten työhön oli vain yksi. Esimerkiksi ensimmäinen - vaaka, sitten - pystysuora, sitten - oikea ja lopussa - vasemmalla. Samanaikaisesti jokaista terää vahvistetaan hitsaamalla vahvistuslevyt taakse. Terästä on toivottavaa käyttää kovaa, aluksi se teroitetaan samalla periaatteella kuin halkaisijoilla.

Aiheeseen liittyvät videot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =