Apparatets og driftsprincippet for vaskemaskinen

Apparatets og driftsprincippet for vaskemaskinen

Uanset mærket på den automatiske vaskemaskine er modellen af ​​front-loading modeller næsten ens for forskellige producenter. Forstå enheden af ​​en sådan teknik bør være til nogen af ​​dens ejere. Dette vil hjælpe med til at forstå, hvordan den automatiske maskine fungerer, hvilket kunne mislykkes med forskellige problemer, og om det vil være muligt at klare overgangen for hånden.

Apparatets og driftsprincippet for vaskemaskinen

Maskinens hovedkomponenter er:

 • boliger;
 • Buck;
 • tromle;
 • Systemet med vandpåfyldning;
 • trykafbrydere;
 • Elektriske motorer;
 • Varmeelement;
 • Afløbssystem;
 • Styreenhed.

Vaskemaskinens hoveddele er automatiske enheder

boliger

Alle elementer i vaskemaskinen, uanset mærket Indesit, LG, Samsung, Ariston, Electrolux, Bosch eller andet, er placeret inde i metalhætten. I tilfælde er der en base, et frontpanel med en luge, et overdæksel, sidevægge og en bagvæg.

Vaskemaskine hus

I den øverste del af husets forvæg er et kontrolpanel, og i venstre hjørne er der en beholder til påfyldning af vaskemiddel (dispenser). Normalt i denne beholder er der 3 celler (to til pulver og et til flydende produkt), men der kan være mere eller mindre af dem afhængigt af modellen (fra 1 til 5). Pulveret, der lægges i dispenseren, strømmer gennem en eller flere dyser ind i tanken under påvirkning af en vandstråle.

I midten af ​​forvæggen er lukken af ​​vaskemaskinen. Det adskiller sådanne dele som lukkets gummikuffer og den enhed, der er ansvarlig for låsning af luken under vask. Inde i manchetten er fastgjort til tanken ved hjælp af en klemme. På grund af blokeringsanordningen kan døren ikke åbnes under vaskeprocessen. Ofte i en sådan enhed er der et termoelement, så efter afslutningen af ​​vasken forbliver døren lukket i nogen tid.

De vigtigste elementer i den automatiske vaskemaskine

Vandpåfyldningssystem

Signalet til vandsætet kommer fra kontrolmodulet til magnetventilen, til hvilken vandindløbsslangen er tilsluttet. Denne slange skal tilsluttes vandforsyningen.

Magnetventil med slanger til at levere vand til vaskemaskinen - vandpåfyldningssystem

Tank og tromle

Tanken anses for at være det vigtigste og mest voluminøse element i den automatiske maskine. Det kan indeholde 35-60 liter vand. For at vibrationen ikke skal vibrere, er tanken ikke stramt forbundet med kroppen. For at understøtte det er der to eller fire fjedre på toppen af ​​maskinen og to eller fire støddæmpere i bunden. For at undgå ubalance og stærk vibration af tanken under vask, fastgøres der konkrete modvægte på den. Takket være dette design forbliver kroppen stationær under driften af ​​udstyret, på trods af tankens udsving.

Tank og støddæmpere vaskemaskine

Inde i tanken er der en tromme forbundet med et bælte eller et direkte drev med en motor. Vasketøjet lægges i tromlen, og efter vask af programmet begynder vand med vaskemiddel at strømme ind i det gennem en række huller. Fra forsiden er tanken forbundet med tromlen med en gummimanchet, der sikrer tæthed, og i den bageste del passerer tromleakslen gennem tanken til lejeaggregatet.

Tank og tromle vaskemaskine

Til fremstilling af en tromle anvendes normalt rustfrit stål, og tanken kan være både stål og plast. Den anden mulighed er billigere, men den er mere skrøbelig og har et kortere levetid. Ofte har tanken to halvdele, der er forbundet med bolte eller med klemme, men i mange biler er der diskriminerende tanke.

Afløbssystem

De vigtigste elementer i maskinafløbssystemet er en afløbspumpe og en plastafløbsslange med en længde på 1-4 meter. En del af slangen er fastgjort til pumpen ved hjælp af en klemme, og den anden udledes i kloaksystemet.

Afløbsrør og vaskemaskinepumpe vaskemaskine - vandafløbssystem

Aftapningen skal normalt udføres flere gange under vask. I pumpenheden er en motor, et løbehjul og en "snegle" isoleret, hvortil slangerne er forbundet. Pumpen er oftest synkron. Pumpen styrer det elektroniske modul.

Vaskemaskinepumpe - vandafløbssystem

Da den mest hyppige fejl i afløbssystemet er pumpens svigt på grund af dens tilstopning, giver maskinens enhed nem adgang til pumpen til regelmæssig rengøring. Kontroller og rengør pumpefilteret anbefales mindst en gang hver 6. måned.

Styreenhed

Denne enhed bruger en vaskemaskine til at styre alle andre elementer, så det kan sikkert kaldes apparatets "hjerne". Det kaldes også en programmør, et elektronisk kort eller et kontrolmodul. Det er fra denne enhed, at der gives kommandoer, der udføres af bugsystemet, TEN, tromle, afløbspumpe og andre dele.

Vaskemaskine kontrolenhed

Kontrolenheden er den vanskeligste og dyreste del af vaskemaskinen. I sin enhed fremhæves en digital indikator, som brugeren ved alt om, hvordan enheden fungerer. I de fleste modeller, i tilfælde af funktionsfejl, begynder denne indikator at vise fejlkoden. Efter at have lært sin afkodning er det muligt at bestemme, hvad der er kernen i nedbruddet, og om det er muligt at klare det uden at ringe til mesteren. Hvis modulet selv er ude af drift, skal du kontakte en specialist til reparation eller udskiftning.

Betjeningsenhed (modul) på vaskemaskinen - reparation

sensorer

Betjeningsmodulets funktion er baseret på styring af forskellige sensorer, der sender information om alle processer i maskinen under vask.

Sådanne sensorer er:

 • Pressostat. Den såkaldte sensor, hvis funktion er at overvåge vandstanden. En anden af ​​hans navngivning er en niveauomskifter. Det kan være elektronisk eller mekanisk, og princippet om dets funktion er pneumatisk. Så snart trykafbryderen sender et signal til kontrolmodulet om tilstrækkeligt vand i tanken, fortsætter maskinen med sin drift.
 • Luftkammeret. En sådan plastdel ligger ved siden af ​​tuden og er vigtig for driften af ​​trykafbryderen. Når tanken fylder vandet, øges lufttrykket i kammeret proportionalt med vandtrykket. Gennem en lille choke overføres trykket til trykafbryderen.
 • Termostat. En sådan sensor er placeret i bunden af ​​tanken. Denne sensors hovedfunktion er at bestemme vandets temperatur i tanken og overføre dataene til kontrolmodulet.
 • Tachosensor. Dets primære opgave er at overvåge motorens hastighed, hvilket er vigtigt for forskellige vaskemetoder og spinding.
Pressostat (vandstandssensor) vaskemaskine automatisk

Luftkammer vaskemaskine automatisk

Termostat vaskemaskine

Vaskemaskine automatisk tachadchik

varmelegeme

Placeret inde i vaskemaskinen er TEN ansvarlig for opvarmning af vandet under vaskeprocessen. Effekten af ​​varmeren er sædvanligvis i området fra 1800 til 2200 W. Den er placeret i bunden af ​​tanken og betragtes som et af de mest sårbare elementer i denne teknik. Dens sammenbrud er en af ​​de mest almindelige og forekommer oftest på grund af akkumulering af skalaen på varmeoverfladen.

TEN (varmeapparat) vaskemaskine

Motoren

Motorens vigtigste funktion i vaskemaskinen er at sikre tromlens rotation. Ofte i den automatiske maskine er der en kollektormotor, men du kan møde modeller med en børsteløs eller asynkronmotor.

Vaskemaskine vaskemaskine

I modeller med direkte drev er motorkonstruktionen lavet til tromlen (til bagvæggen). Denne slags elmotor i en vaskemaskine kaldes mere effektiv. Dens rotation kræver mindre energi, og niveauet af vibrationer og støj fra enheden med direkte drev vil også være mindre. Desuden tager denne motor mindre plads, hvilket gør det muligt at skabe maskiner med kompakte dimensioner.

Motoren er placeret på tankvaskemaskinen

I modeller med bæltetransmission er der en remskive, som er placeret bag tanken. Den er forbundet til motoren ved hjælp af et drivrem. Når motoren starter bevægelsen af ​​bæltet, begynder tromlen at rotere og sikrer således tromlens rotation. Den største ulempe ved dette design er båndets slid under virkningen af ​​friktion. Derudover vibrerer en sådan vaskemaskine på arbejde mere end modeller med direkte drev.

Drejer vaskemaskinens tromle med en motor og et bælte

Om enheden af ​​vaskemaskinen og dens driftsprincip bliver fortalt i den næste video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =