Gas kolonne på badeværelset

Gas kolonne på badeværelset

Hvis dit hus er forbundet med gasforsyningen, har du mulighed for at nyde tilstedeværelsen af ​​varmt vand i rørene hele tiden og ikke afhænge af offentlige tjenester. Der er dog praktisk taget minusser af alt, herunder gasopvarmning. Vi vil ikke dvæle på hver af de mulige mangler, men vi vil kun tale om et problem, at alle, som boede i et hus med en gasledning, stødte på.

I dagens artikel vil vi tale om funktionerne ved at bruge og installere en gennemstrømmende gasvandvarmer i badeværelset. Du vil lære om, hvor det er bedst at installere en gas kolonne, og hvordan man gør det uden at krænke sikkerhedsreglerne.

Gas kolonne på badeværelset

Gas kolonne på badeværelset

Gas kolonne på badeværelset

Vis eller skjul?

Selvfølgelig ønsker vi alle at gøre badeværelset så behageligt og æstetisk som muligt, fordi dette ikke kun er hygiejneområdet, men også afslapning. Stort, ikke altid visuelt eksternt gasudstyr passer normalt ikke ind i vores forestillinger om et smukt og komfortabelt badeværelse, selvom du nu kan komme til salg for at møde kolonner, der kan blive en udsmykning af badeværelset.

Gas kolonne med et billede

Gas kolonne med et billede

Det ser ud til, at den mest oplagte løsning er at skjule gaskolonnen inde i væggen, men alle normer og sikkerhedskrav er strengt forbudt. Derfor, hvis du ikke ønsker at forlade en kedelvandvarmer i syne, kan du gemme den i en niche fra en gipsvæg eller i et skab.

Den skjulte gassøjle i badeværelset

Det er nødvendigt at observere to vigtige punkter:

 1. Nichen skal være meget større end selve vandvarmeren;
 2. Det er nødvendigt at give fri og hurtig adgang til kolonnen (for at bygge i en niche en dør af plast eller fra samme gipsvæg).

Gas kolonne på badeværelset

Gas kolonne på badeværelset

Placering og installation principper

I huse af gammel konstruktion - i stalinker og i de første Khrushchevs - var projektet udelukkende anbragt i badeværelset. Det var der, at skorstenen og ventilationen blev fjernet, så overførsel af vandvarmeren til et andet sted, for eksempel til køkkenet, blev ikke koordineret af nogen tilfælde.

Gas kolonne på badeværelset

I dag tillader bygningskoder placeringen af ​​en gassøjle i badeværelset og i køkkenet, men kræver overholdelse af flere vigtige principper:

 • Enheden skal være forsynet med fri adgang, hvilket muliggør hurtig inspektion, forebyggelse eller reparation af arbejdet.
 • gennemstrømning gas vandvarmer bør ikke hindre bevægelsen af ​​badeværelset, forstyrre brugen af ​​VVS inventar eller møbler.

Gas kolonne på badeværelset

Gas kolonne på badeværelset

Gas kolonne på badeværelset

Hvilken lov regulerer installationen?

De vigtigste dokumenter, der skal styres ved at installere gasudstyr i hjemmet, er som følger:

 • Kode for regulativer SP 62.13330.211 "Gasdistributionssystemer." Opdateret version af SNiP 42-01-2002;
 • Reglementskode SP 60.13330.2012 "Opvarmning, ventilation og aircondition". Opdateret version af SNiP 31-01-2003.

De dele af "Bygningsforskrifter og -regler", der blev udstedt før 2003 vedrørende brugen af ​​gaskolonner i lejeboliger, anses ikke for relevante, så du kan ikke tage dem i betragtning.

Gas kolonne

Gas kolonne

Gas kolonne

Gas kolonne

Krav og installationsbetingelser

Når du vælger det optimale sted til at installere en gasstrømvarmer i badeværelset, er det nødvendigt at overholde kravene i reguleringsdokumenterne, ellers kan gastjenesterne genkende dine handlinger som ulovlige. Her er en liste over de vigtigste regler under hvilke installation på badeværelset er tilladt:

 • Gaskolonnen må ikke anbringes på en væg, der er dækket af brændbart efterbehandlingsmateriale;
 • søjlen skal være placeret i en afstand på mindst 150 mm fra møbler og sidevægge;
 • til kolonnerne, der er installeret i lukkede kasser (for eksempel gipspladeudsparinger eller specielle frysere), skal et recuperationsrør nødvendigvis forbindes.
Gas kolonne på badeværelset

Gas kolonne på badeværelset

Gasarbejdere kan også have krav, hvis de krav, der er praktisk taget umulige at møde beboere i standardbylejligheder, overtrædes:

 • Værelset, hvor søjlen er placeret, skal være et areal på mindst 15 m2;
 • i dette rum bør der være et åbningsvindue, hvis areal ikke er mindre end 0,45 m2.

Heldigvis lukkes øjnene normalt ved overtrædelsen af ​​de sidste punkter.

Gas kolonne på badeværelset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 76