Hvordan vælges en vaskemaskine med lodret lastning?

Hvordan vælges en vaskemaskine med lodret lastning?

Kompakte modeller, smal, superuzkie, lodret, foran ... Valget af vaskemaskiner i dag er enorm, og en uerfaren person, er ganske vanskeligt at træffe det rigtige købsbeslutning - fordi der er så mange værdige muligheder, der er omkring det samme, men adskiller sig i visse henseender.

Den første ting du skal bestemme, når du skal købe en bil, er, hvilken type boot du vil købe. Der er to muligheder: front loading og vertikal. Den første mulighed betragtes som mere traditionel - til frontal typen er det absolutte flertal af moderne automatiske maskiner. Vertikale modeller er meget mindre populære, hvilket skyldes nogle af deres designfunktioner. Fordelene og ulemperne ved vaskemaskiner med lodret lastning, samt deres evner og bedste modeller, vil vi snakke detaljeret i dagens artikel.

Front- og vertikale vaskemaskiner

Godbidder

 • Kompaktitet er den vigtigste fordel ved vertikale modeller, som som regel er afgørende for købere. Med en standardhøjde har disse maskiner en bredde og dybde, der er betydeligt mindre end de forreste modeller.
 • Den gode maksimale belastning - på trods af sin lille størrelse, lodret stiralki udstyret med rummelig tromle, så de kan hente så meget et kilo vasketøj, hvor meget og i biler med front-loading.
 • Evnen til at tilføje ting - lugen placeret øverst på enheden kan åbnes under vask uden frygt for at bryde tætheden. Men du kan kun gøre dette ved den første fase af vask.
 • Intet behov for dyre reparation / erstatning af glasset luge eller en gummi læbetætning - reparation dør foran luge af vaskemaskiner er meget tidskrævende, derudover kan nogle dele være dyrt. Ud fra dette synspunkt, plast dør lodret stiralok er mere pålidelige.

Vaskemaskine med lodret lastning

Vi tilbyder at se en video af Youtube-kanalen, som mere detaljeret beskriver fordelene ved vaskemaskiner med lodret læsning.

ulemper

 • Høj pris - på trods af kompakte dimensioner og nogle ulemper ved brug, vaskemaskiner med lodret lastning er dyrere. Hvis du tager to modeller ens i funktion fra samme producent, vil modellen med en lodret belastning koste betydeligt mere end dens frontale modstykke.
 • Vanskeligheder med servicering dispenseren vaskepulver - fødere vaskemidler i lodret stiralok umuligt at fjerne fuldstændigt, så det er vanskeligt at vaske og rengøre blokeringen.
 • En lille opladning port - et vindue, hvorigennem vasketøjet er lagt i de lodrette modeller er som regel ganske smal, så igennem det er svært at lægge store genstande, såsom beklædningsgenstande.

Vaskemaskine med lodret lastning

typer

Vaskemaskiner med lodret lastning kan opdeles i flere typer afhængigt af kontrolmetoden:

 • elektronisk styrede enheder - Programmøren kontrollerer operationen, brugeren behøver kun at vælge en tilstand eller et program, og alle parametre i vaskemaskinen bestemmes af sig selv;
 • mekanisk styrede instrumenter - brugeren skal indstille parametrene for operationen, skifte tilstande, start og stop de næste vaske trin
 • enheder med elektronmekanisk kontrol (blandet type) - sådanne skiver er udstyret med både en programmeringsenhed og mekaniske betjeningsanordninger.

Vaskemaskiner med lodret lastning

Kontrolpanel

Betjeningspanelet er en vigtig del af den automatiske vaskemaskine. Det er en enhed med alle de elementer, hvormed brugeren kan "kommunikere" med enheden: Indstil vaskeparametre, indsend og annuller kommandoer mv.

Typisk består vaskemaskinens betjeningspanel af flere mekaniske knapper og to eller tre roterende diske (selektorer), som er nødvendige for at vælge det ønskede emne fra menuen. Mere moderne modeller er også udstyret med et flydende krystal display.

På vaskemaskiner med lodret indlæsningstype er kontrolpanelet normalt meget kompakt og optager meget lidt plads på sagen - det skyldes de små dimensioner af enheden.

Betjeningspanel til vaskemaskine med lodret lastning

Betjeningspanel til vaskemaskine med lodret lastning

kapacitet

Vi har allerede skrevet det, på trods af den meget mindre størrelse, har vertikale modeller den samme kapacitet som de forreste modeller. Standardbelastningen af ​​en automatisk vaskemaskine er fra 4 til 7 kg.

De mest populære maskiner er designet til en maksimal belastning på 5-6 kg. For en større familie er enheden mere egnet, hvor du kan vaske op til 8 kg vasketøj på én gang - disse enheder er til salg, men de er normalt dyrere.

Vaskemaskinens kapacitet er stærkt påvirket af dens dimensioner, men ikke altid. Således producerer fabrikanter smalle modeller (med lille dybde) med en maksimal tromlast på op til 7-8 kg.

Vaskemaskine med lodret lastning

Spinning og energibesparelse

Et af de vigtigste parametre, som skal tages i betragtning ved valg af vertikal styralki, er spin- og energibesparelsesklasserne. Disse indikatorer skal tages i betragtning, fordi de i stor grad bestemmer, hvor meget elektricitet enheden vil forbruge.

Vask og energi forbrug klasser af vaskemaskinen

Spin klasse - dette er kriteriet, hvormed tøjets fugtighedsgrad efter vask skønnes. Jo højere spin-klassen, desto mere tørretumbler bliver tøjet. Denne indikator afhænger af omdrejningshastigheden af ​​tromlen under spinding. I alt er der 7 klasser fra A til G, hvilket svarer til hastigheder fra 400 til 1600 omdr./min. Mere om dette kan du læse i artiklen "Hvad er den bedste spin klasse i vaskemaskiner?".

Klasser af vaskemaskiner

Energieffektivitetsklasse - Dette er en indikator for vaskemaskinens økonomi hvad angår elforbrug. De mest økonomiske modeller er tildelt A ++-klassen, hvilket betyder at enheden forbruger mindre end 0,15 kV / h. Den laveste klasse er G; sådan stiralki forbruger mere end 125 kV / h.

Klasser af energiforbrug af vaskemaskiner

Beskyttelsessystem

Moderne vaskemaskiner med vertikal belastningstype er udstyret med en lang række funktioner, der sikrer enhedens sikkerhed fra forskellige eksterne faktorer. I den tekniske beskrivelse af enheden skal der tages hensyn til tilstedeværelsen af ​​følgende funktioner:

 • Beskyttelse mod lækager - For at beskytte enheden mod trykaflastning kan fabrikanten levere den helt eller delvist mod lækager. Fuld beskyttelse indebærer tilstedeværelsen af ​​vandlækningssensorer på slanger og på bunden af ​​skallen og ufuldstændig - kun på en.
 • Beskyttelse mod børn - Tilstedeværelsen af ​​en knap på kontrolpanelet, hvor du kan låse hele panelet, hvorved maskinen beskytter mod et uheld ved at starte et program.
 • Beskyttelse mod strømstigninger - en reststrømindretning, der stopper strømforsyningen til enheden, når spændingsfald i netværket opdages. Efter at strømmen er blevet genoprettet, fortsætter maskinen med at vaske fra samme sted.
Vaskemaskine med lodret lastning

Self-diagnose

De mest "avancerede" modeller af vertikale vaskemaskiner er udstyret med en selvdiagnostisk funktion. Dette er en meget nyttig ting, der hjælper vaskemaskinens ejer med at bestemme årsagen til funktionsfejl i arbejdet uden at ty til hjælp fra en mester. Efter analyse af systemets funktion viser enheden på LCD-skærmen en meddelelse med en fejlkode, hvis værdi kan findes i brugervejledningen sammen med anbefalinger til fejlfinding.

Vaskemaskine med lodret lastning

Udvalgte virksomheder

Desværre er ikke alle større producenter af husholdningsapparater involveret i produktion af vaskemaskiner med en lodret type lastning. Der er mange store virksomheder, der er helt fokuseret på produktion af frontmodeller. Så nu i salg er det umuligt at finde vertikale stilalki fra firmaer: LG, Samsung, Siemens, BEKO, ATLANT.

Andre populære mærker producerer enheder med vertikal lastning ganske aktivt.

Åben og lukket vaskemaskine med lodret lastning

Mange gode modeller af vaskemaskiner med lodret lastning fås hos producenterne Bosch, Hotpoint-Ariston, Electrolux, Whirlpool, Zanussi osv.

Vaskemaskine med lodret lastning indefra

Modeller oversigt

Specielt for dig har vi lavet et overblik over nogle modeller af vaskemaskiner med lodret lastning fra pålidelige verdens fabrikanter.

Modellen

Dimensioner, cm

Maks. lastning, kg

Spin hastighed, o / min

Yderligere funktioner, funktioner

Gennemsnitlig pris, gnid

Bosch WOR 20154

40h65h90

op til 6

op til 1000

- fuldstændig beskyttelse mod lækager

- balance kontrol;

- direkte indsprøjtning;

- fjernelse af pletter

- hjultilgængelighed

38500

Hotpoint-Ariston ARTL 104

40h60h85

op til 5

op til 1000

- justering af centrifugeringshastigheden;

- balance kontrol;

- 12 vaskeprogrammer;

- valg af vaskehastighed;

- antibakteriel virkning

29000

Electrolux EWT 1367 VDW

40h60h85

op til 6

op til 1300

- beskyttelse mod børn;

- balance kontrol;

- dampning;

- forsinket start timer;

- hjultilgængelighed

51000

Whirlpool AWE 7515

40h60h90

op til 5

op til 1000

- justering af centrifugeringshastigheden;

- mulighed for aflysning

- balance kontrol;

- forsinket start timer;

- økonomi vask tilstand

26000

Candy EVOT 10071 D

40h60h85

op til 7

op til 1000

- beskyttelse af boligen mod lækager

- balance kontrol;

- 18 vaskeprogrammer;

- fjernelse af pletter

- forsinket starttimer

23500

Zanussi ZWQ 61015 WA

40h60h85

op til 6

op til 1000

- justering af centrifugeringshastigheden;

- mulighed for aflysning

- beskyttelse af boligen mod lækager

- forsinket start timer;

- økonomi vask tilstand

29000

Indesit WITE 107

40h60h85

op til 5

1000

- fuldstændig beskyttelse mod lækager

- balance kontrol;

- forsinket start timer;

- valg af vandtemperatur;

- udtrykke tøjvask

26500

Gorenje WT 62113

40h60h85

op til 6

1100

- justering af centrifugeringshastigheden;

- mulighed for aflysning

- biofaza;

- Tilstedeværelsen af ​​hjul;

- 18 vaskeprogrammer

31500

AEG L 86560 TL4

40h60h89

op til 6

op til 1500

- fuldstændig beskyttelse mod lækager

- beskyttelse mod børn;

- vask uld og silke;

- 16 vaskeprogrammer;

- hypoallergen

58500

IGNIS LTE 1055

40h60h90

op til 5

op til 1000

- justering af centrifugeringshastigheden;

- mulighed for aflysning

- delvis beskyttelse mod lækager

- 10 vaskeprogrammer;

- hjultilgængelighed

20500

Vaskemaskine med lodret lastning Bosch WOR 20154

Bosch WOR 20154

Vaskemaskine med lodret lastning Bosch WOR 20154

Bosch WOR 20154

Vaskemaskine med lodret lastning Hotpoint-Ariston ARTL 104

Hotpoint-Ariston ARTL 104

Vaskemaskine med lodret lastning Electrolux EWT 1367 VDW

Electrolux EWT 1367 VDW

Vaskemaskine med lodret lastning Whirlpool AWE 7515

Whirlpool AWE 7515

Vaskemaskine med lodret indlæsning Candy EVOT 10071 D

Candy EVOT 10071 D

Vaskemaskine med lodret lastning Zanussi ZWQ 61015 WA

Zanussi ZWQ 61015 WA

Vaskemaskine med lodret indlæsning Indesit WITE 107

Indesit WITE 107

Vaskemaskine med lodret lastning Gorenje WT 62113

Gorenje WT 62113

Vaskemaskine med lodret lastning AEG L 86560 TL4

AEG L 86560 TL4

Vaskemaskine med lodret lastning IGNIS LTE 1055

IGNIS LTE 1055

Prisliste

Vi skrev allerede om dette ovenfor, og du selv kunne forstå dette fra en anmeldelse - priserne på vertikale modeller kan ikke kaldes meget lavt.

Vaskemaskiner med lodret lastning

Hvis du vil købe en virkelig høj kvalitet og funktionel styalku, skal du forvente, at det vil koste dig ikke mindre end 20.000 rubler.

Omkostningerne ved enheden påvirkes ikke kun af brandets berømmelse, men også af tromleens volumen, vaskeklasser, spinding og energiforbrug og tilgængeligheden af ​​yderligere funktioner. I gennemsnit koster en god model fra 20 til 30 tusind rubler. Den dyreste enhed, som vi formåede at finde blandt tilbudene på onlinebutikker, er omkring 140.000 rubler.

Vaskemaskine med lodret lastning

anmeldelser

I en så urolig forretning som at vælge en vaskemaskine med en lodret belastning skal du ikke kun fokusere på løfterne fra producenterne af husholdningsapparater, men også på de ægte ejeres skønhed. De vil give dig mere objektive oplysninger om fordelene og demeritterne i den model, du kan lide.

Et stort antal anmeldelser på næsten alle kommercielt tilgængelige vaskemaskiner findes på hjemmesiderne for større onlineforretninger eller på specialiserede portaler. Der kan du vælge en passende enhed, idet der ikke kun tages hensyn til tekniske egenskaber, men også brugernes bedømmelse.

Vaskemaskine med lodret lastning

Tips til valg

 • Eksperter anbefaler ikke at bruge penge på vaskemaskiner, der tilbyder en bred vifte af vasketemperatur. De fleste ting kan ikke vaskes i varmt vand, og ved temperaturer over 60 grader ophører enzymerne i mange vaskemidler til at fungere.
 • Spin hastighed er et andet kriterium, som du kan spare på. Mere end 1200 tromleomdrejninger pr. Minut betragter eksperter overskydende, hvilket næsten ikke påvirker kvaliteten af ​​spinding, men øger forbruget af elektricitet betydeligt.
Vaskemaskine med lodret lastning

Den næste video vil fortælle mere om de særlige kendetegn ved vaskemaskiner og tørretumblere Whirlpool og bidrage til at gøre et valg til fordel for en repræsentation i form af modeller.

Pleje: hvordan man rengør?

 • For at tage vare på vaskemaskinen kan du bruge specialkøbte værktøjer eller bekæmpe forurening med folkemetoder. Begge muligheder vil være lige effektive, men den anden bliver meget billigere.
 • Rengør kappen med ethvert tilgængeligt, ikke-ætsende middel, såsom opvaskemiddel, tandpulver eller bagepulver. Brug en blød svamp eller et lap og varmt vand.
 • Interne dele af stilalken har også brug for pleje, da de udsættes for hårdt ledningsvand. For at slippe af med skumaflejringen er det muligt ved hjælp af citronsyre - for dette skal du fylde et par spiseskeder af produktet i vaskemiddeldispenseren og begynde at vaske med en tom tromle.
Vaskemaskiner med lodret lastning

Fragment fra tv-programmet Tips om Inter-kanalen afslører nogle flere hemmeligheder om vaskemaskinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − = 54