På bunden af ​​huset med dine egne hænder

Husets bund udfører ikke så meget en dekorativ funktion, som praktisk. I mange tilfælde tjener det til at reducere varmetab (det er specielt isoleret), og forhindrer også spredningen af ​​atmosfærisk og underjordisk fugt til husets vægge. Overfører også belastningen fra væggene til fundamentet - hvis fundamentet er tape eller plade. Derfor bør beklædningen af ​​husets bund være ikke kun smuk, men også funktionel. I overensstemmelse med denne opgave er færdigmaterialet valgt.

Hvornår skal du starte plintens afslutning

Det er bedst at trimme basen efter det blinde område omkring huset er lavet. I dette tilfælde vil efterbehandlingsmaterialet hænge over stien. Som følge heraf kan selv de skråeste regn eller vandstrømme, som strømmer ned ad væggene, ikke komme mellem væggen og det blinde område - vand kommer på banen et par centimeter fra krydset. Og det er gennem dette led, at vand trænger ind i fundamentet og bringer fugt og andre problemer.

Start foreningen af ​​socle efter at du har lavet et blinde område omkring huset

Start formen af ​​kælderen i huset, efter at du har lavet et blinde område omkring huset

En ting mere. Mange spekulerer på, om man skal isolere basen eller ej. Hvis du vil spare på opvarmning, er svaret at isolere, såvel som blinde. Enheden for isolering og foring af soklen - en af ​​mulighederne - er vist på billedet nedenfor.

Ved anordningen af ​​den opvarmede sokle under forsynet stak EPPS plader

Ved anordningen af ​​den opvarmede sokle under forsynet stak EPPS plader

Når man bruger kælderen gulvet som bolig, er der ingen problemer med isoleringen, da svaret er entydigt - selvfølgelig at isolere. Men selvom du ikke har en underetage, vil opvarmning omkostningerne være meget lavere, og gulvet i huset bliver meget varmere.

End at belægge bunden af ​​huset

Der er mange materialer til afslutning af socle. De vigtigste krav: fugt modstand, frost modstand, styrke. Disse krav er opfyldt af følgende materialer:

 • Sagt på pladerne naturlige sten (flise) eller flisede, den såkaldte "revet sten":
  • sandsten (plastushka);
  • granit;
  • marmor;
  • skifer;
  • dolomit;
  • shugnit.
 • Små brosten.
 • Store flodsten.
 • Klinkerfliser (klinkersten).
 • Sidewalk fliser.
 • Porcelæn fliser.
 • Dekorationssten.
 • Facade paneler, socle sidespor, PVC paneler (disse er alle navnene på et materiale).
 • Gips (dekorativt og "under pelsen").
 • Profileret folie.

Nogle af dem koster meget, omkostningerne for nogle er ubetydelige, men de kan alle bruges. Vælg et materiale baseret på økonomiske muligheder og tidligere anvendte efterbehandling materialer - ikke mindst spiller den æstetiske komponent den mindste rolle. På teknologier til afslutning af samfundene med forskellige materialer og vil blive diskuteret.

Forberedelse og opvarmning

Først og fremmest, hvis den eksisterende kælder er ujævn, er dens overflade nivelleret med gips. Mørtel til gipsplint brug cement-sand: Til 1 del cement (Portland cement M 400), tag 4 dele ren byggesand, helst flod. For større plasticitet kan du tilføje lidt lime eller en flydende sæbe (på en spand med en opløsning på 50-80 gr). Opløsningen bør være af medium densitet: ikke at kravle fra væggen. Der er en anden mulighed - brug en speciel forbindelse. For eksempel, som i videoen.

Hvis du lægger en flise, sten eller andet lignende materiale, skal du efter inddrivning af opløsningen på overfladen med spidsens spids gøre snit. De påføres i form af et gitter over hele overfladen. Disse lave riller vil give den nødvendige støtte til finishen.

Hvis bunden er isoleret, er der ikke brug for hak. Plader EPPS (ekstruderet polystyren) eller skum limes direkte på den plasterede overflade. De er lyse og sidder godt på limen. Deres overflade er udsmeltet med fortyndet fliseklæbemiddel og presset mod gipset. Derefter fastgøres færdigmaterialerne til overfladen, der er fremstillet på denne måde.

Maling, pudsning og "frakke"

I princippet, hvis gipset er godt nivelleret, efter tørring af opløsningen, kan overfladen males og stoppes derefter. Dette er en billig, men ret levedygtig mulighed. Hvis malingen er taget fra facaden, som er beregnet til brug på gaden, vil et par år have et godt kig på soklen. Så skal du fjerne den gamle maling og male igen - for at bevare udseendet.

Den næste måde er at anvende et dekorativt lag over det sædvanlige gips. Og igen, vælg de forbindelser, der er designet til udendørs brug. De kan farvekodes eller farves. Den eneste ulempe - plasterne er ofte porøse og renses af stænk af snavs, der falder på væggene i et dårligt vejr, skal børste, og nogle gange med et rengøringsmiddel.

Typer af dekorative gips til efterbehandling af soklen: smuk og relativt billig

Typer af dekorative gips til efterbehandling af soklen: smuk og relativt billig

Indtil nu er der i nogle lokaliteter populært at fremstille en socle "under et pels". Dette er når løsningen ikke anvendes jævnt, men i små fragmenter. Tidligere gjorde de det med et kvist fra kviste. Dunk det i en flydende opløsning, ramt håndtaget med en pind, så sprayen fløj til væggen. Så de lavede en "frakke" - færdig med en revet overflade. I dag er der specielle anordninger til påføring af gips, der arbejder på kompressoren. Med deres hjælp er denne finish lettere.

Det er teknisk vanskeligere at færdiggøre husets bund ved hjælp af materialer i form af plader eller fliser. Så det ikke falder, skal du vide nogle finesser.

Sådan vedlægges et hus med en mursten læses her. 

Sådan repareres porcelæn stentøj eller klinker fliser

Hvis tunge materialer som klinker mursten keramoranita eller blot sat på limen på den pudsede overflade med riller, måske de ville normalt ophold. Og selv de kan stå et stykke tid. Selv et par år. Men så begynder de at falde sammen med løsningen. Især på steder hvor der ikke er nogen riller eller de har utilstrækkelig dybde. For at forbedre vedhæftningen kan der anvendes et imprægneringslag, der forbedrer vedhæftning (vedhæftning), men det er ikke en garanti, især hvis materialet er tungt.

Det samme billede bliver, hvis du limer materialerne direkte på varmeren. Overfladen er glat, let at klæbe. Men efter et stykke tid vil målingen falde. Hurtigere end med en pudset overflade. Om dette - video.

For at forhindre dette, er det nødvendigt at lave et metallakenet, fortrinsvis galvaniseret. Det er fastgjort med dowels, sætte på en dowel-negle et stykke galvanisering, hvis størrelse er større end værdien af ​​cellen. Fastgør top, bund og forskudt i midten. Det viser sig at være et pålideligt grundlag for et materiale af enhver sværhedsgrad.

Limen påføres soklen og til flisen. På flisen skal du fjerne den klæbede trowel, sætte på plads, trykke på håndtaget trowels sat på plads, udjævning af flyet. Afstanden mellem fliserne opretholdes ved hjælp af kryds, kun deres tykkelse er taget en signifikant 3-5 mm.

Generelt er teknologien til lægning ligner lægning af fliser. Den eneste forskel er, at limen skal være speciel til udendørs arbejde. Den anden forskel: Afslutningsmaterialerne til socle er begyndt at blive lagt nedenfra: de er tunge og de har brug for støtte. Du stole på den blinde for den nederste række, for den - den anden osv.

Afslutning af huset med en natursten (skal, granit, dolomit, skifer)

Ligegyldigt hvor attraktive kunstige skinnende overflader syntes, den grove sten af ​​en eller anden grund giver stor sympati. Men at lægge grunden til butaen er vanskelig, og ikke alle kan gøre det så godt, at han kan stå på huset. Men du kan afslutte det færdige monolitiske eller præfabrikerede fundament med en natursten af ​​dine egne hænder, især hvis i det mindste en del af arbejdet med opførelsen af ​​huset foregår personligt.

Det er klart, at ingen vil være i stand til at montere hele sten: For tung finish opnås og meget voluminøs. Derfor opfandt de en sten til at skære eller stikke. Afhængigt af teknologien viser det sig enten en flad "flise" - med næsten flade overflader eller "rynket sten" med et ujævnt ansigt. Nogle gange er disse materialer skåret i identiske rektangler, nogle gange efterladt i form af ujævne plader, men det er under alle omstændigheder en natursten, og husets kælder er fra det viste sig at være smukt og vandtæt.

Der er det her af kostbare sten, for eksempel - marmor, der er billigere - skifer, dolomit, shugnit, Lemeza, granit mv De ser meget imponerende ud. Især hvis det er en revet sten, selvom flagsten undertiden ikke ser værre ud.

En del af tilbuddet om en naturlig efterbehandlingsten i en specialbutik

En del af tilbuddet om en naturlig efterbehandlingsten i en specialbutik

Overflade forberedelse er nøjagtig det samme: det er bedst at gips sokkel fylde maskering gitter, og det er allerede på limen stak sten plade. Hvis de er lige - en natursten med behandlede kanter - bliver stablingsteknologien en til en gentaget som beskrevet ovenfor.

Hvis en sten med revnede kanter bliver færdiggørelsen af ​​husets bund vanskeligere: det er nødvendigt at vælge plader på en sådan måde, at sømmen ikke er for store. Når du bruger denne version af efterbehandlingsstenen, skal du have en bulgarsk med en disk på stenen: sandsynligvis skal du se pladerne på de nederste og øverste rækker. Du skal også rette hjørnerne. Et eksempel på sådan teknologi er vist i videoen.

Der er en anden vej. Plintens pudsede overflade smøres først med en forbindelse for at forbedre vedhæftning (vedhæftning), så limen påføres limen. De fastgøres i den givne position ved hjælp af stumper af samme sten eller stykker af den rigtige størrelse. Stingene forbliver ufyldte. Efter limet "beslaglagt" er sømene fyldt med en tynd opløsning fra byggesprøjten, som det er nødvendigt at gnide og vride.

Under alle omstændigheder skal klæbemidlet, der er faldet på overfladen, fjernes rettidigt. Med en frosset til at gøre dette vil det være meget svært, og udseendet af lim er langt fra attraktivt.

Nogle gange, for en mere præcis tegning, er sømene mellem stenpladerne malet med mørk maling. Derefter dækkes overfladen med beskyttende imprægnering. Det giver stenen en lys glans og øger også ofte de vandafvisende egenskaber.

Et eksempel på fodring af socle med en natursten ifølge den anden teknologi er vist i den følgende video.

Om sidesporingen af ​​husets sidespor er skrevet her.

Overfor sten eller små brosten

Boulder eller brosten er ikke nødvendigt at købe. Det kan ringes på en flod eller på en stenstrand ved havet. De rullede sten er valgt til at være fladere - rundene er sværere at "montere". Arbejdsordenen og alle de øvrige detaljer er næsten de samme som ved færdigbehandling med natursten. Den eneste forskel er, at disse sten skal vaskes i vand med et rengøringsmiddel inden brug. For det første kan vandet i vores reservoirer have olier, og de skal fjernes, og for det andet kan de være i ler eller alger, hvilket kan medføre, at finishen falder af.

For at få det til at se økologisk ud, kan du på stien ved siden af ​​det sted, hvor du vil dække bunden, først lægge ud af "billedet" af keglestenssiden. De har forskellige nuancer og tilfældige kombinationer af dem er ikke altid attraktive. Ved at lægge det hele ved siden af, får du en ide om, hvad der vil ske som følge heraf.

Se videoen om funktionerne i soklens trim.

Sådan installeres plastikplader (PVC)

Denne type dekoration hedder forskelligt: ​​socle eller facade paneler, socle sidespor. De har et forskelligt udseende: Til forskellige typer sten, fliser, mursten.

For at montere PVC-paneler på soklen er det nødvendigt at montere rammen. Den er lavet af en træbjælke 50 * 50 mm. Da finishen er på gaden, skal træet beskyttes med imprægneringsmidler, der forhindrer forfald og beskytter mod skadedyr.

Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

 • Ved hjælp af et niveau (laser eller hydro niveau) er den ønskede højde af finishen markeret på alle hjørner af huset.
 • På disse steder er negle skruet sammen (skruerne skrues ind), en markør (blonder) strækkes mellem dem, hvilket markerer højden af ​​soklens trim.
 • Ved denne ledning rundt om hele huset er bjælken fastspidset. Dens øvre kant skal rettes præcist langs ledningen.
 • Hvis højden på et panel ikke er tilstrækkelig, skal du gøre en anden række af linjen, som vil blive forbundet med to ark, og du skal også have den samme omslag under panelets nederste ende.

  Et andet efterbehandling materiale til soklen - PVC paneler, der kaldes

  Et andet efterbehandling materiale til socle - PVC paneler, der også kaldes "socle sidespor"

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  5 + 5 =