Aansluiting van de ketel op een ketel met dubbele kring

Aansluiting van de ketel op een ketel met dubbele kring

Om een ​​privé- of buitenhuis van warm water te voorzien, is er in het gebouw een tweepolige ketel, waardoor vaak een extra aansluiting op de ketel van de boiler nodig is. Als de ketel niet is geïnstalleerd, dan is de beste optie is om een ​​single-circuit ketel, die is aangesloten op de ketel van indirecte verhitting te kopen, maar in een situatie waarin het huis heeft een 2-circuit ketel en te vervangen door single-circuit niet werkt, moet goed worden aangesloten op een optionele waterverwarmingsorgaan.

materialen

Om de warmwatervoorziening op deze manier te regelen, moet u het volgende voorbereiden:

  • boiler
  • Circulatiepomp
  • Dual-circuit fuser

Aangesloten boiler en dubbelcircuitketel

Aansluitschema

Het verwarmingscircuit van de boiler is gelust met de tweede warmtewisselaar van de gasboiler. Tegelijkertijd is de binnenkomende verbinding van de verwarmer verbonden met de eerste aftakpijp van deze ketelwarmtewisselaar en is de uitlaatpijp van de ketel verbonden met de tweede aftakpijp. Water uit de waterleiding komt niet meer in de warmtewisselaar van de ketel, maar in de ketel en van daaruit komt het warmwatertoevoersysteem binnen.

Aansluitschema van ketel en verwarming

Als een elektrische boiler is aangesloten op een ketel met dubbele kring, zal het circuit praktisch hetzelfde zijn. In dit geval is het watertoevoernetwerk verbonden met de eerste aftakleiding van de tweede warmtewisselaar, en is zijn tweede aftakleiding verbonden met de ketel. Van de elektrische verwarmer tot de mengers wordt een pijp getrokken, waardoorheen warm water zal stromen.

Stadia van het werk

  • De eerste fase is de installatie van een ketel. De verwarming moet in de directe omgeving van de ketel worden geïnstalleerd. Dit is belangrijk voor het koppelen van deze apparaten aan het juiste automatische apparaat.
  • De tweede fase van het werk bestaat uit het combineren van de ketel en de ketel in een algemeen schema. Voor een goede werking zou de kachel het grootste deel van de warmte niet moeten opnemen, omdat dit tot problemen zal leiden bij het verwarmen van het huis. De optimale oplossing is om een ​​circulatiepomp te installeren, die een automatische regeling heeft.
  • De laatste fase is de verbinding van de fuser.

Ketel aangesloten op een ketel met dubbele kring

Geschatte kosten van werk

Het werk aan aansluiting op een gasboiler van een waterverwarmer moet worden toevertrouwd aan professionals. De kosten van hun diensten zijn afhankelijk van de vereiste acties. Het ontwerp van een ketel kost bijvoorbeeld 300 roebel, voor de installatie van een ketel die u moet betalen van 3000 roebel en voor de installatie van een pompgroep - minimaal 3300 roebel.

Ketel met dubbele kring

In de volgende video kunt u zien hoe u de lusketel correct op de indirecte waterverwarmer aansluit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =