Gasslang voor aansluiting op gas

Gasslang voor aansluiting op gas

Tijdens het Sovjettijdperk was de aansluiting van het gasfornuis op de gasleiding aan strengere voorschriften onderworpen. In hen was de enige mogelijke optie om verbinding te maken met een stijve pijp. Het gas werd door een metalen buis naar de plaat geleid. Voor hoeken, hoeken en knieën werd gebruikt. En zo kon de plaat onmogelijk worden, zelfs een kleine natte reiniging ging gepaard met moeilijkheden.

Tegenwoordig is het gebruik van flexibele leidingen in verband met het verschijnen van nieuwe materialen toegestaan. Maar het is heel belangrijk om aan alle regels te voldoen en het gas op de juiste manier aan te sluiten.

Correct verbonden gaskolom

Slangen voor het aansluiten van de gaskolom op gas

toepassing

De gasslang moet een lichte doorbuiging hebben. Daarom moet u de lengte duidelijk definiëren. De lengte moet worden bepaald op basis van de legomstandigheden. En de afstand vanaf de kruising met de gasleiding voordat deze de kolom binnengaat. Het is noodzakelijk om aandacht te schenken aan de thread die op deze ingang is geplaatst. De punt van de connector moet ook op de diameter passen. Als de diameters verschillend zijn, moet u een speciale adapter gebruiken.

Er moet rekening mee worden gehouden dat de maximale lengte van een dergelijke slang 4,5 meter is. Sterke spanning is niet toegestaan. Dit kan leiden tot vervorming en dientengevolge tot lekkage. Met een kleine marge kunt u de plaat iets verplaatsen, in het geval van reparatie of natte reiniging.

Gasslangen

De gasslang is geel gemarkeerd. De waterslang heeft een rode of blauwe markering.

Tips om te kiezen

Hier is een kleine lijst met pijpen die winkels aanbieden, voor het aansluiten van gasapparatuur. Maar vergeet niet om alleen gespecialiseerde gasslangen te gebruiken. En gebruik nooit waterslangen.

  • Met rubber versterkte slang. Budgetoptie. Het heeft goede diëlektrische eigenschappen. Zeker, het nadeel van een dergelijk product is dat het vatbaar is voor snelle vernietiging en het optreden van scheuren.
  • Rubberen slang in metalen vlechtwerk. In tegenstelling tot zijn vorige collega is hij bestand tegen mechanische schade. Maar dankzij de vlecht is het onmogelijk om de gasgeleidende buis te inspecteren en als deze defect is, kan er geen lekvlek worden gevonden. Een nadeel is ook de afwezigheid van een diëlektricum.
  • Metalen balgslang. Duurzaam, betrouwbaar, in staat om uit te rekken en de juiste hoek vast te houden. Er zijn nadelen. Hoge prijs, in vergelijking met rubberen slangen. Ook is er geen diëlektricum. Maar het belangrijkste nadeel is de mogelijkheid van brandgaatjes in dergelijke bedrading. Als er geen diëlektrisch inzetstuk is geïnstalleerd.

In ieder geval is het overbodig om de verkoper om een ​​aanbeveling te vragen. Op basis van hun ervaring zullen zij u de beste optie adviseren. Koop geen product met een twijfelachtige productie. Volg deze regels en de installatie zal gaan als een uurwerk.

Gasslangen

Een andere tip, als de slang een goede verwerkingscapaciteit heeft, gebruik geen slangen met een diameter kleiner dan 10 mm.

De gaskolom met het gas verbinden

In de volgende video wordt duidelijk weergegeven hoe de gaskolom correct en veilig op de gasleiding wordt aangesloten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =