Houtgestookte boiler voor zomerresidentie

Houtgestookte boiler voor zomerresidentie

Het plezier van rusten in het land wordt vaak verminderd door het gebrek aan warm water. Na een dag in de natuur doorgebracht te hebben, is het zo leuk om te spoelen onder een warme douche! Dergelijke voordelen van beschaving zijn echter niet beschikbaar voor alle inwoners van de zomer. Gelukkig voor degenen die een badhuis hebben gebouwd op de site, maar in dit geval kun je maar één keer per dag in heet water spetteren, en zelfs dan, met veel tijd en moeite besteed aan het aanmaakhout.

Hout voor titanium

Zelfs als u uw zeshonderd vierkante meter slechts een paar uur bezoekt en het zonder waterprocedures doet, is het wassen van uw handen en gerechten in koud water uit een put niet de meest aangename ervaring.

Om dit probleem op te lossen nemen tuinders meestal de hulp in van boilers. Er zijn verschillende soorten van deze apparaten en vandaag zullen we u in detail vertellen over houtverwarmers.

Geïnstalleerde houtwaterverwarmer

kenmerken

Apparaten die de warmte gebruiken die wordt gegenereerd door het verbranden van brandhout worden ook "titanen" genoemd. Titaniumovens zijn een van de eerste apparaten die bewoners van de zomer massaal gebruikten om hun huis te verwarmen - allereerst dankzij de beschikbaarheid van brandstof. Tegenwoordig was het veel moeilijker om brandhout te maken en de prijs voor hen steeg, waardoor houtwarmers hun oorspronkelijke populariteit verloren.

Houtgestookte boiler voor zomerresidentie

De constructie van een hout-waterverwarmer is heel eenvoudig - al vele jaren is deze niet veel veranderd. Het apparaat bestaat uit twee compartimenten die zich boven elkaar bevinden. Brandhout wordt gelegd in het onderste compartiment (oven), en water wordt gegoten in de bovenste (tank).

Het apparaat van een houtwaterverwarmer

De extra's

Houtgestookte waterverwarmers worden door velen beschouwd als een overblijfsel uit het verleden, maar er zijn nog steeds mensen die dergelijke apparaten blijven gebruiken en tevreden zijn. Een van de belangrijkste voordelen van houtverwarmers, hun eigenaren noemen:

 • eenvoud van bediening;
 • betrouwbaarheid en sterkte van de structuur;
 • de mogelijkheid om verschillende soorten brandstof te gebruiken (opgemerkt moet worden dat sommige eigenaren van dacha huishoudelijk afval gebruiken, bijvoorbeeld papier, triplex, oud meubilair en bouwmaterialenresten, naast brandhout);
 • een lange levensduur (met de juiste zorg werkt titanium tientallen jaren goed).

Houtwarmers voor een landhuis

cons

Experts zien in het gebruik van houtverwarmers meer negatieve aspecten, in plaats van positief. Dit zijn de belangrijkste tekortkomingen:

 • Ondanks het vrij grote volume van de tank, om het water gelijkmatig te verwarmen, moet u het in kleine porties gieten en wachten tot elk van hen opwarmt.
 • In moderne titanen komt water automatisch, maar het is nog niet mogelijk geweest om de brandstoftoevoer te automatiseren. Daarom moet het brandhout in de oven met de hand worden geplaatst.
 • De brandstof die wordt gebruikt voor dergelijke boilers is zeer specifiek. Ten eerste is brandhout vrij duur. Ten tweede nemen ze veel ruimte in beslag en wegen ze veel. Bijgevolg zijn er bepaalde problemen met de levering en opslag ervan. Tot slot moet u ervoor zorgen dat het brandhout niet stopt en constant droog blijft.

Brandstof voor houttitanium

Werkingsprincipe

Houtgestookte boilers werken volgens een heel eenvoudig principe. In het onderste compartiment van de titaan wordt brandstof gelegd, bijvoorbeeld hout of steenkool. Na een tijdje begint de verwarmde lucht door een speciaal gat omhoog te stijgen. In het bovenste compartiment wordt water verwarmd. Gemiddeld duurt het 20 tot 30 minuten, als de waterverwarmer cumulatief is. In waterverwarmers wordt water in beweging verwarmd, waarbij het door de warmtewisselaar naar de kraan stroomt.

Hoe houtverbranding van titanium werkt

Het verwarmde water beweegt naar boven, waar het uitlaatgat zich bevindt met het T-stuk eraan bevestigd. Vervolgens wordt het water omgeleid naar de douchekop of naar de kraanuitloop.

Met deze verwarmingsmethode worden verbrandingsproducten onvermijdelijk vrijgegeven. Ze mogen de kamer niet in, daarom worden ze door een speciaal uitgeruste schoorsteen naar buiten gebracht.

Schoorsteenkanaal voor hout titanium

kenmerken van

Houtgestookte warmwaterboilers die geschikt zijn voor gebruik in het land kunnen verschillen in verschillende belangrijke parameters.

Een van de belangrijkste is het type oven. Het is gescheiden en gelast (ingebouwd). In de gelaste oven komt verwarming veel sneller voor, maar in geval van een storing is het erg moeilijk (en soms zelfs onmogelijk) om het te repareren.

Afzonderlijke vuurhaard voor hout titanium

Een ander belangrijk criterium is de kracht van het apparaat. In houtgestookte waterverwarmers is het vrij groot: dit cijfer is meestal niet minder dan 10 kW.

Maximaal vermogen en verwarmingssnelheid voor titanen die werken op gasbrandstof, een prototype van moderne gaskolommen.

Houtverbrandend titanium met gelast vuur

Is het geschikt voor een douche?

Een houtverwarmer kan niet alleen worden gebruikt voor het verwarmen van een kleine hoeveelheid water voor het afwassen of wassen, maar ook om te douchen. Apparaten met een houten vuurhaard, uitgerust met een doucheslang met een gieter - is een meer moderne aanpassing van de reeds bekende titanen.

Wood Titanium voor douche

De meest gebruikelijke boilers met douche zijn de Ermak-serie. Hij verwarmt snel grote hoeveelheden water. Als een gezin van 4 personen bijvoorbeeld om de beurt wil douchen, heeft het apparaat slechts 30 minuten nodig om water tot een aangename temperatuur te verwarmen.

Houtgestookte boiler met douche Ermak

Fabrikanten en prijzen

De productie van houtverwarmers wordt niet gedaan door zoveel bedrijven, en de meesten van hen zijn Russisch, die degenen die de binnenlandse producent ondersteunen zullen behagen. We bieden u een lijst met de beste apparaten die de meest positieve feedback van klanten hebben verzameld.

fabrikant

Het model

Tankinhoud

Type oven

Beschikbaarheid van TEN

Gemiddelde prijs

"Ermak"

KVE-2

90 l

ingebouwd

er is

12000 wrijven.

KVL

90 l

apart

geen

13000 wrijven.

CF-10

90 l

ingebouwd

er is

16500 schuren.

KVL NA

90 l

apart

er is

17000 wrijven.

"Silistra"

KVN

80 l

apart

geen

22000 wrijven.

KVNCH

80 l

apart

geen

23000 wrijven.

CEP-1

80 l

apart

geen

15500 wrijven.

KVOE-2

80 l

apart

er is

16500 schuren.

"Slobodskoe"

KVL-1

90 l

apart

geen

16500 schuren.

KVL LF

90 l

apart

er is

19400 schuren.

Houtverbrandende titanium Silistra KVOE-2

Hoe maak je je eigen handen?

Als de prijzen voor houtverwarmers te hoog voor je lijken, kun je een dergelijk apparaat zelf maken. U hoeft alleen maar de benodigde materialen en gereedschappen in te slaan, wat vrije tijd en geduld.

Zelfgemaakte houtgestookte boiler

Dus om zelf een houtverwarmer te maken, hebt u het volgende nodig:

 • tank van gegalvaniseerd staal of roestvrij staal van geschikt volume;
 • schoorsteen pijp;
 • pijpen voor waterafvoer;
 • metalen profielen;
 • rooster;
 • een set bevestigingsmiddelen;
 • elektrische boor;
 • slijpmachine;
 • apparaten voor lassen.
Regeling van een zelfgebouwde houtgestookte boiler

We rusten onze houtgestookte kolom uit met een vuurhaard, die het volgende apparaat zal hebben: verbrandingskamer, aslade, schoorsteen. In de verbrandingskamer moet er een speciale opening zijn, waardoor lucht in de oven zal stromen, - het wordt een "blower" genoemd. Boven de oven zullen we een watertank organiseren.

Zelfgemaakt houtverbrandend titanium assembleren

De boiler is in deze volgorde gemonteerd:

 1. Rol met behulp van een lasmachine het bovenste deel van de metalen tank af;
 2. zich terugtrekkende uit de bodem van de tank ongeveer 0,25 m, installeer een rooster, dat zal worden aangelegd brandstof;
 3. zich terugtrekkend uit het rooster ongeveer 0,5 m, scheiden we het bovenste compartiment, waarbij het metalen profiel over de tank wordt bevestigd;
 4. dicht alle verbindingen af ​​zodat water uit de tank niet in de oven wordt gemorst;
 5. we snijden de nodige gaten weg: na één wordt het hout geladen, nadat de tweede as wordt geleegd en na de derde - zuurstof wordt afgeleverd;
 6. installeer de deur voor het houten raam;
 7. We monteren de schoorsteen;
 8. we organiseren de aan- en afvoer van water.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − 31 =