Sensoren in gaskolommen

Sensoren in gaskolommen

De moderne gaskolom is een betrouwbaar apparaat dat veilig kan worden gebruikt voor de gezondheid van mensen die zich in dezelfde ruimte bij het apparaat bevinden. Dit komt door de aanwezigheid van een speciaal beveiligingssysteem, inclusief speciale sensoren die de werking van apparatuur regelen.

Gas kolom

Typen en hun doel

Het gaskolombeschermingssysteem omvat de volgende elementen.

vlam

Dit onderdeel wordt ook een verbrandingssensor genoemd. De belangrijkste functie is om de aanwezigheid van een vlam te regelen. Terwijl de brander werkt, in de sensor, wat een thermokoppel is, wordt door verwarming de druk die wordt overgedragen naar de klep die verantwoordelijk is voor de brandstoftoevoer verhoogd. Als de vlam verdwijnt, daalt de temperatuur, wat resulteert in het afsluiten van de gastoevoer.

In sommige kolommen is er ook een ionisatiesensor die reageert op de ionen van de vlam. Het wordt vertegenwoordigd door een ionisatie-elektrode die zich direct in de vlam bevindt en zal vuren wanneer de vlam onverwacht verdwijnt en de brander wordt afgesloten.

Vlamdetector

stoot

Het bevindt zich aan de bovenkant van het apparaat dat de kolom met de schoorsteen verbindt. De belangrijkste functie van dit onderdeel is het bepalen van voldoende ventilatie. Als deze sensor niet functioneert, wordt de kolom niet ingeschakeld en begint er geen water te verwarmen, waardoor wordt voorkomen dat verbrandingsproducten de kamer binnenkomen.

Tractiesensor

Tractiesensor

Oververhitting (thermisch relais)

Dit onderdeel bevindt zich op de buizen van de warmtewisselaar om te voorkomen dat het water boven de toegestane temperatuur wordt verwarmd. Als het te hoge watertemperatuur vaststelt, wordt de kolom automatisch uitgeschakeld om de buizen van de warmtewisselaar te beschermen tegen beschadiging. Meestal is deze sensor ontworpen voor temperaturen tot + 85 ° C.

Oververhittingssensor (thermostaat)

stromen

Hij regelt de opening van de warmwaterkraan - als de kraan dicht is, schakelt de flowsensor de kolom uit.

De meter van een stroom van een gaskolom

Verminderde waterdruk

De waterdruksensor voorkomt dat de apparatuur wordt ingeschakeld als de waterdruk te laag is.

De drukmeter van water van een gaskolom

Overdrukventiel voor drukontlasting

Dit onderdeel beschermt de leidingen tegen scheuren in het geval van verhoogde waterdruk in de leidingen.

Overdrukventiel voor drukontlasting

In de volgende video van het kanaal "Teploservice OVK" vindt u nog meer nuttige en interessante informatie over de sensoren van gaskolommen.

En de volgende video vertelt je in detail wat een tractiesensor is, waar hij voor nodig is en hoe hij werkt.

Kan ik dit ook installeren?

Als de gewenste sensor niet beschikbaar is in de gekochte kolom, is een extra installatie mogelijk. Meestal heeft een dergelijke vraag betrekking op een tractiesensor, die zich mogelijk niet in sommige Chinese kolommen bevindt. De beschikbaarheid ervan is erg belangrijk voor de veiligheid van het gebruik van apparatuur, dus het is het beste om ervoor te zorgen dat de geselecteerde kolom is uitgerust met dit onderdeel.

Gas kolommen

Als de afwezigheid van de sensor na de aankoop thuis wordt gevonden, kan deze apart in het apparaat worden geplaatst, hoewel dit extra kosten met zich meebrengt voor het element zelf en voor de installatiewerkzaamheden.

Gas kolommen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 44 = 53