Kattorakenne omilla käsillä

Käytä koko mahdollista aluetta, anna talolle sen omaperäisyys ja vähentää huomattavasti lämpöhäviötä katon läpi - nämä ovat tehtäviä, joita ullakko ratkaisee. Jos säätiöllä on jonkin verran turvallisuutta, voit muuttaa yhden kerroksen talon kaksitasoiseksi taloksi. Se myös houkuttelee siihen, että katto on rakennettu kädet, jopa ilman erityistä rakentamista taitoja. On tärkeää tehdä virheitä materiaalien valinnassa ja tehdä kaikki sääntöjen mukaan. 

Tavalliset lattiat sijaitsevat seinissä. Ullakolla ei ole seiniä tai lähes mitään seiniä. Ne korvaavat katon. Siksi ikkunat on tehty erityisiksi: ne eivät ainoastaan ​​saa antaa tarpeeksi valoa, vaan myös kestää tuuli- ja lumikuormia, jotka ovat paljon enemmän katolla kuin seinillä.

kattoikkunat

Suunnitellessaan ullakolle on otettava huomioon SNiP: n suositukset. He suosittelevat ikkunatilojen tekemistä vähintään 10% lattiapinta-alasta. Joten jos ullakko on jaettu useisiin huoneisiin kussakin, pitäisi olla ikkuna.

Kattoluukkujen rakentaminen

Kattoluukkujen rakentaminen

Kaikista katon kattoikkunan valokuvassa esitetyistä menetelmistä, joissa on kattohuoneisto, on helpoin toteuttaa kalteva asennus. On välttämätöntä varmistaa risteyksen vedenpitävyys ja käyttää myös erikoismalleja, joissa on vahvistettu runko ja vahvistettu lasi - pinnalla oleva kuorma on huomattava.

Kaltevan kattoluukun edut:

  • enemmän valoa, ei niin teräviä valon ja varjon reunoja;
  • Katteen pinta pysyy tasaisena, sen helpotus ei ole monimutkainen;
  • suhteellisen helppo asennus.

Tällaista ikkunaa suunniteltaessa on muistettava, että sen pinta-ala kasvaa kallistuskulman kasvaessa. Missä korkeudessa on helpompi asentaa tällainen ikkuna ja kuinka sen korkeus senttimetreinä kasvaa riippuen kaltevuudesta, katsokaa kuvaa.

Mitä suurempi jyrkkyys lattiaan verrattuna, sitä suurempi alue tarvitset ikkunan

Mitä pienempi kaltevuus lattiaan verrattuna, sitä pienempi on ikkunan korkeus

Ikkunakehyksen leveyden tulisi olla 4-6 cm pienempi kuin kannattimien väli. Sen jälkeen se voidaan asentaa helposti ristiriidassa kehyksen rakenteen kanssa. Jos ikkuna on leveämpi, on tarpeen tehdä vahvistettu palkki sen yläpuolella, laskea kuorma.

Jos haluat saada suuremman ikkunan, on helpompi sijoittaa kaksi kapeata vierekkäin. Ne eivät näytä pahemalta kuin yksi iso, mutta ongelmat ovat vähäisempää.

Kaksi ikkunaa vierekkäin ei ole huonompi kuin yksi leveä

Kaksi ikkunaa vierekkäin ei ole huonompi kuin yksi leveä

Asennettaessa ikkunaluukku, katon geometria muuttuu monimutkaisemmaksi: yläosa ja sivut näkyvät. Tästä johtuen raft-järjestelmä muuttuu monimutkaisemmaksi sekä suunnittelussa että kokoonpanossa. Katon rakentamisen monimutkaisuus kasvaa myös. Kaikki laaksot ovat todennäköisimpiä vuotoja. Koska kaikki on tehtävä hyvin huolellisesti. Alueilla, joissa on suuri määrä lunta, on toivottavaa asentaa lumipeitteet tällaisten ikkunoiden yläpuolelle, jotta ne eivät pääse liikkumaan jyrkästi.

Kattoluukkujen rakentaminen

Pystysuoran ikkuna-aukion laite mansikkakatoksessa

Plus tämä ikkuna: lähellä sitä voitte olla täydellä kasvulla. Mutta heiltä puuttuu vähemmän valoa, maasto muuttuu monimutkaisemmaksi ja katto muuttuu ongelmallisemmaksi.

Uppoasennettua ikkunaa käytetään yleensä, jos sen kautta poistuu parvekkeelle. Muissa tapauksissa tämä menetelmä laitteen - ei ole paras vaihtoehto: valon vähissä, sävy saatu on hyvin syvä, että silmät väsyttävää geometriaa myös vaikeutuu, joskaan ei samassa määrin kuin edellisessä versiossa.

Helpoin tapa on tehdä ikkunasta ullakolla etupuolella. Tässä tapauksessa ei tarvita vahvistettua kehystä tai vahvistettua lasia. Vain laadukkaaseen lasia riittää. Tämä vaihtoehto näkyy useimmiten dacha-ullakolla: tämä on edullisin vaihtoehto, joka on helppo toteuttaa itse.

Laitteessa on pöydän katto. 

Kattolaitteisto

Itsenäisen yksityisen talon rakentamisen ullakolla, he yleensä valitsevat rikki katon. Sen avulla voit saada suuren alueen huoneen, enemmän kuin kannen katon alla.

Kun pohja (leveys) on yhtä leveä, katon katon alla oleva ullakkotila on suurempi kuin tavanomaisen pöydän katon alla

Kun pohja (leveys) on yhtä leveä, katon katon alla oleva ullakkotila on suurempi kuin tavanomaisen pöydän katon alla. Rafter-järjestelmä vaikeutuu, mutta katto katolla, jossa on katto katon ullakolla, on yhä suosittu

Rikkotun kattoluukun muotoilu on sellainen, että ulokkeita voidaan alentaa melko alhaalla ja antaa talolle mielenkiintoisen ilmeen. Mutta pitkä katto ei ole vain koristeellinen rooli. He sulkevat edelleen seinän yläosan sateelta ja poistavat suurimman osan vedestä kellarista. Vaikka suunnittelun pitäisi olla sellaisessa muodossa, että voimakkaassa tuulessa ne lisäävät purjehtia. Tämän vuoksi on tarpeen käyttää tehokkaampia levyjä ja palkkeja. Siksi kattoverhon koko valitaan useiden näkökohtien perusteella, joista tärkein on sääolosuhteet.

Kallistuskulma

Riippuu kateaineista, mutta ennen kaikkea - alueesta ja sääolosuhteista. Klassinen muunnos on esitetty kuvassa: alemmat rinteet suhteessa lattian tasolle ullakolle ovat kallistetut 60 °, yläosat 30 °. Näiden tietojen ja rakennuksen parametrien perusteella voit laskea kaikki pituudet. Vain ottaa huomioon, että SNIP: n mukaan katon korkeus ullakolla ei saa olla alle 2 m. Sitten määritelmä on tämä ullakko. Mukava henkilö tuntuu, jos kattoa nostetaan korkeudeltaan vähintään 2,2-2,3 m. Suorita geometrian sääntöjen mukaan laskemalla vaaditut pituudet.

Kaltevuuskulmat klassisessa versiossa

Kaltevuuskulmat klassisessa versiossa

Klassisessa tapauksessa sivuseinien sedimenttien kuormitusta ei voida sivuuttaa. Saostuminen voi olla vain yläosassa, jonka kaltevuuskulma on alle 45 °.

Yleensä sivupintojen kaltevuus on tavallisesti 45 ° - 80 °. Jyrkempi rinteessä, sitä enemmän purjehdusta se on, on otettava huomioon: alueilla, joilla on voimakkaita tuulia, on parempi tehdä kevyesti kaltevia kattoja. Sitten tuulikuormat tuntuvat paljon paremmilta.

Rikkoutettujen kattojen hyllyjärjestelmien tyypit

Rikkotun kattoluukun muotoilu on eräs varsijärjes- telmän muunnoksista (yleisimpiä)

Rikkotun kattoluukun muotoilu on eräs varsijärjes- telmän muunnoksista (yleisimpiä)

Valmistukseen runko katto käsillään useimmiten käytetty puutavara mäntyä, laatu - vähintään 2. valintaosiossa palkit ja lankkuja katon riippuu koosta valitun katto (sen paino), tuuli- ja lumikuorma alueella, jossa korkeutta orret. Kaikki nämä muuttujat otetaan huomioon laskennassa. Menettely on määrätty SNiP 2.08.01-89 ja TCH 45-5.05-146-2009.

Yksi varsijärjes- telmän muunnoksista

Yksi vaihtoehto kehyksen rakentamisesta roikkuvilla

Kuvan yläpuolella on luuranko piirustusten mukaan. Se voidaan toteuttaa vain, jos ylimmän kolmion pohja on korkeintaan 4,5 metriä (tässä tapauksessa ullakkonen leveys). Jos on enemmän, on tarpeen tehdä kerrostetut kattotuolit, jotka kannattaa nojata keskelle laakerin seinää vasten (ullakko tulee esiin jaettuna kahteen osaan useilla palkkeilla).

Yläosan toinen versio näkyy alla olevassa kuvassa (kuva on napsautettavissa). Tällöin sivulangat vahvistetaan tukien avulla. Ne lisäävät huomattavasti järjestelmän jäykkyyttä.

Toinen tapa saavuttaa samanlainen vaikutus - taistelujen luominen - kuvassa vain ne ovat osoittamia vain vaakasuorilla viivoilla. Sivupallon jalan pituus on jaettu kolmeen, näissä paikoissa taistelut on määritetty. Niitä tarvitaan, jos katepinnoite on kiinteä paino.

Rikkoutetun katon hyllyjärjestelmän laitteen variantti

Rikkoutetun katon hylsyjärjestelmän laitteen muunnelma - tukipyörillä, mikä lisää järjestelmän jäykkyyttä

Pienelle razveram rakennuksen katto runko voi olla jopa helpompaa: kaksi ylintä roikkuu orret, kiristys, kattoparrut, pilarit ja sivuhihnoja (kuvassa alla).

Laitteen rikki katon kattoikkuna pienelle talolle

Raudan kattoikkunan raastajärjestelmän rakentaminen pienelle talolle

Miten laskea katkottu katto

Pienen talon vaipan rikki katto (leveys enintään 6-7 metriä) rakennettiin jo niin monta kertaa, että kokemuksen perusteella on mahdollista sanoa, mitä materiaaleja kannattaa käyttää. Monet parametrit ovat riippuvaisia ​​muista materiaaleista. Esimerkiksi rautasien asennuksen vaihe on sidottu eristysparametreihin. Jotta eristys olisi mahdollisimman vähäinen, asennus oli helpompaa, on välttämätöntä, että etäisyys telineestä toiseen on hieman vähemmän kuin eristeen leveys (20-30 mm). Joten, jos aiotte käyttää mineraalivillaa, sen leveys on 60 cm. Sitten telineet on asennettava niin, että kahden naapurin välinen kuilu on 57-58 cm eikä enää.

Raastin levyn leveys määräytyy uudelleen eristeen perusteella. Venäjän keskimmäiselle vyöhykkeelle tarvittava paksuus basaltivilla on 200-250 mm. Se ei ole kaikki. Eristeen kuivumisen kannalta on välttämätöntä ilmanvaihtoaukko 20-30 mm (ilman sitä, lauhde heikentää vähitellen puuta ja tekee mineraalivillasta käyttökelvoton). Kaiken kaikkiaan käy ilmi, että sauvan vähimmäisleveys on 230 mm. Levyn paksuus - vähintään 50 mm. Tämä on alueilla, joilla on vähän tuulia ja ei runsaasti lumisateita. Yhteenvetona kaikkiin naaristoihin - harjanteeseen ja sivulle - tarvitaan aluksella 230 * 50 mm.

Jos puutavara, jolla on tällaiset ominaisuudet, on liian kallis, on mahdollista tehdä eristys kahdessa suunnassa: osa pitkin kattotuolia, osa, täyttämällä kotelo, poikki. Asettaa alimman mahdollisen 100 mm basalttivillaan, ja siksi voidaan ottaa Vakiolevyn 50 * 150 mm ja jättää ventzazor 50 mm tai mukautettuja tilata 130 * 50 mm. Tämä on mitä kannattavampi rahaa.

Räkit ja palkit on parempi ottaa palkki vähintään 80 * 80 mm, parempi - 100 * 100 mm. Erityisesti vaikeissa sääolosuhteissa - rankkasateilla tai voimakkailla tuulilla.

Tarkempia laskelmia olisi tilattava asiantuntijoilta. Tämä on pitkä prosessi, joka koostuu kuormien keräämisestä katemateriaalista, itse rakenteellisista elementeistä, tuuli- ja lumikuormista. Sen jälkeen tietyn kaavan mukaan elementit valitaan. Lisätietoja laskemisesta on seuraavassa videossa.

Tässä kuvataan kattotyypin katon ullakollaeristyksen piirteitä. 

Mansardin katto omilla käsillä: asennusjärjestys

Mauerlat-laite ullakkotuilla ei poikkea normaalista suorituksesta. Jos talo on valmistettu puusta tai puusta, voit käyttää ylärajaa mauerlatina. Se on esikäsitelty vain kyllästämällä, jolla on korkeat suojaavat ominaisuudet.

Jos seinä on valmistettu vaahtolohkoista, siihen on kiinnitetty vahvistettu monoliittinen hihna. Tiiliseinällä tai simpukoista taittuneista muista vastaavista materiaaleista tällaisen hihnan laite on valinnainen. Seinää asetetaan kahteen kerrokseen vedenpitävyyteen, ja päälle levitetään antiseptisellä palkilla 150 * 150 mm tai loki. Se on kiinteä upotetuilla tapilla.

Kuinka kiinnittää Mauerlat ja rafter jalat siihen

Miten kiinnittää Mauerlatt ja rafter jalat siihen

Kaikkien elementtien kokoonpanossa käytetään pitkiä kynsiä - vähintään 150 mm pitkä. Kriittisimmissä paikoissa yhdistä kolme tai useampia elementtejä pultteihin tai napeihin, joissa on kaksipuolinen lanka. On toivottavaa vahvistaa kaikki nivelet teräslevyillä tai kulmilla.

Tässä artikkelissa voidaan lukea ilmastetun betonin talon rakentamisesta. 

Ensimmäinen tapa

Asennuskivet mansardikattoon tehdään kahdella tavalla. Ensimmäinen: he keräävät palaset maahan, sitten ne nostetaan valmiiksi. Siellä ensimmäinen näyttäisi äärimmäisiä malleja, joista tulee sivuja. Ne altistuvat pystysuoralle, kiinteälle. On usein kätevämpää korjata ne pitkillä tankoilla, jotka on kiinnitetty seinään (tilapäisesti). Mauerlatin valmistetuissa urissa (ne valmistetaan vaaditulla tavalla), seuraavat kokoonpannut rakenteet asetetaan. Ne altistuvat tiukasti pystysuoralle, huolellisesti kiinnitetyille. Asenna tarvittaessa muita väliaikaisia ​​välikappaleita, jotka kiinnittävät ne haluttuun paikkaan. Sivupalkkeja on asennettu.

Näin rakentaa rikkoutunut katto tällä tavalla, kerätä solmut, katso alla olevaa videota.

Toinen tapa

Toinen menetelmä - rikki katon rakentaminen johtaa peräkkäisten keräilyelementtien suoraan paikallaan. Tämä menetelmä on kätevämpi, jos rakenne on suuri ja koottu se voidaan nostaa vain käyttämällä erityistä tekniikkaa (nosturi).

Ensinnäkin palkit ovat päällekkäin. Niille kiinnittimet ja hengityssuojaimet kiinnitetään, väliaikaiset välikappaleet asetetaan pitämällä ne pystyasennossa. Seuraavaksi kattotangon ylä- ja sivusuuntaiset jalat kootaan yhteen, tuulet ja kynnet asennetaan.

Asennuksen aikana havaitaan seuraavat toimet: ensinnäkin äärimmäiset elementit asennetaan ja sijoitetaan haluttuun paikkaan, joka on turvallisesti kiinnitetty. Käytä tarvittaessa välikappaleita. Niiden välissä on viiva, köysi, merkkijono, joka toimii kaikkien muiden elementtien asentamisen ohjaajana. Tämä yksinkertainen siirto mahdollistaa täydellisen geometrian (älä unohda tarkistaa kallistuskulmaa, pystysuuntaisuutta tai horisontaalisuutta).

Rämeissä kiinnitetään hampaat - tangot, jotka sitten kiinnittävät sivulangat ja joihin yläkolmion kiristys on muodostettu. Kiristys kiinnittyy metallikulmiin. Koska palkit ovat pitkiä, ne sag. Tämä poistuu myös - ylemmän rafter feet asennuksen jälkeen - käyttämällä kiinteitä tai säädettäviä korkeuksia olevia pystysuoria palkkeja. Ja tilapäisesti niitä voidaan tukea telineillä (jotka eivät vetäneet koko järjestelmää).

Yksi ullakkokattorakennuksen vaiheista omilla käsillä

Yksi ullakkokattorakennuksen vaiheista omilla käsillä

Jotta pystyt kestämään vaaditun kulman asentamalla sivuraajojen jalat, tehdään malleja leikkausten tekemiseksi. Mutta koska itse rakennettujen rakennusten geometria on harvoin ihanteellinen, saatat tarvita säätöä. Tuloksena olevan kulman testaamiseksi useilta levyiltä kopioidaan vielä yksi malli, joka varmistaa asennuksen oikeellisuuden.

Jos sahatavaran tavanomainen pituus - 6 metriä - ei riitä, tai tilaa tarvittava pituus (kallis ilo) tai kasvaa. Liitäntäpisteeseen rakennettaessa kaksi paikkaa, joiden koko on vähintään 0,6 metriä (30 cm risteyksen kummallakin puolella), lyödään. Ne on naulattu kahdella naulalla tai pultattu.

Luotettava tapa rakentaa kattotuolit. pituus

Luotettava tapa rakentaa kattotuolit. "Laastarin" pituus on vähintään 60 cm

Sivulankojen asentamisen jälkeen on edelleen asennettava yläraudat. Heille myös tehdään malli, maadoitettu maahan ja asennettu yläreunaan.

Lähes valmis kehys

Lähes valmis kehys

Yläosa voidaan tehdä eri tavalla. Sen rakenne riippuu pohjan leveydestä. Kuinka tehdä se, katso alla olevaa kuvaa.

Kuinka voin tehdä yläkolmion rikki katolla

Kuinka voin tehdä yläkolmion rikki katolla

Koska kattoluukun rakenne ei tarjoa harjan läsnäoloa, keskiosa keskelle kiinnitetään tanko, johon kiinnitetyt rinteet kiinnittyvät vaaditussa asennossa.

Yläosa on kiinnitetty leikkauksilla, jotka on naulattu palkin keskelle

Yläosa on kiinnitetty leikkauksilla, jotka on naulattu palkin keskelle

Tätä voidaan pitää, että ullakkokatto omilla käsillään kerätään. Jäljelle jää vielä katodimateriaalin asentaminen ja lämpeneminen (voitte tässä järjestyksessä, voitte samanaikaisesti). Tässä kuvataan ullakkojen eristysominaisuuksia. 

Sivustot ja niiden piirustukset

Rafter-järjestelmän asennusta varten voi olla kysymyksiä solmujen kokoamisesta - useiden rakenneosien leikkauspisteistä ja liittymisestä. Kuvassa näet tärkeimpien yhteyksien piirustukset.

Kuinka muodostaa kattoheijastinjärjestelmän elementtejä?

Kuinka tehdä kattorakenteiden elementtien liitos

Toinen versio sivukerroksen kiskojen ja ylemmän kolmion välisestä liitoksesta. Pultteja käytetään luotettavampaan kiinnitykseen.

Kuinka tehdä yläkolmion ja rafterin kiinnitys

Kuinka tehdä ylemmän kolmion ja rafter foot kiinnittyvät ullakolle, omilla kädet

Maarailuun tai kuten tässä tapauksessa sivupalkkiin kiinnitetyt tapit esitetään alla olevassa kuvassa. Jotta raskaiden elementtien kiinnittäminen helpottuu, alustasta kiinnitetään tukeva alusta (bar) alaspäin, mikä rajoittaa sen liikkumista. Lauta lepää reunaa vasten eikä anna sen upotua alemmaksi.

Useita vaihtoehtoja kiinnittimien kiinnittämiseen Mauerlatuun

Useita vaihtoehtoja kiinnittimien kiinnittämiseen Mauerlatuun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 + = 33