Размери на мивки и мивки

Размери на мивки и мивки

При избора на умивалници купувачите вземат предвид външния си вид, формата на продукта и начина, по който е закрепен, както и материала, от който е направена мивката. Важен критерий за избор е размерът на подходящ модел. Какви размери на умивалниците трябва да се обърне внимание и какви са моделите с определен размер?

Размери на кръгли умивалници за банята

Важни размери

И за двете умивалника и за шкафове по него или други елементи, най-вече погледнете основните параметри като ширина, дълбочина, и височина. Записите са написани в съкратена форма. Например можете да видите обозначението "умивалници с размери 550х480х150 мм". Следователно, тези мивки ширина от 550 мм, дълбочина (разстояние от стената) - 480 mm и височина (дълбочината на купата) - 150 mm.

Баня мивка мивка Размери

Ако търсите, да речем, мивка с пиедестал, укажете размерите не само на самата умивалника, но и на стойката. В този случай параметрите се записват като височина-дължина-ширина. Например, производителят или магазинът предлага пиджета за порцеланови умивалници с размер 640х215х200. Това означава, че височината на пиедестала ще бъде 640 мм, а дължината и ширината съответно от 215 и 200 мм.

Разположение на мивката в банята по отношение на пода - чертеж и изчисления

широчина

Това е основният параметър на черупките, въз основа на които е избран подходящ продукт в магазините. Широчината на черупките е доста широка - от 35 до 100 см и повече. Ако купувате ъгълно умивалник, този параметър показва една от страните на продукта, разположена по протежение на стената. Оптималната ширина се нарича 55-65 см.

При малки размери на помещения, много жертват ширината на мивката, но продукти, които имат този параметър по-малко от 50 см, не са много удобни за използване. Много често спрейът от такова мивка изпада извън обхвата на измиване. Моделите с ширина над 65 см се купуват главно за просторна баня.

Популярната ширина на правоъгълна умивалник за баня

Баня мивка мивка Размери

височина

Този параметър често показва дълбочината на купата на продукта. Обикновените индикатори за височината на черупките са 13.5-15 см. Колкото по-дълбоко е купата на мивката, толкова по-малко спрей ще излезе навън.

Размери на умивалника за баня - дълбок мивка от естествен камък

Що се отнася до височината на мястото на мивката (и тази настройка също е важно при избора на модели с шкаф), трябва да изберете продукт, базиран на растеж домакинство.

Оптималната височина човек, който трябва да бъде поставена мивка в банята е от 94 до 110 cm за жените, този параметър ще бъде малко по-малко - .. от 81 до 92 cm модел най-голямото търсене със средната стойност, при който от пода до върха на прането мярка 86-93 см.

Разположение на мивката в банята по отношение на пода - чертеж и изчисления

дълбочина

Този параметър показва разстоянието от края на корпуса до стената. За удобно измиване, дълбочината на обвивката трябва да е в рамките на 48-61 см. Проверете дали дълбочината на продукта е подходяща за вас, без лента. Просто застанете в близост до мивката и прокарайте ръката си над нея. Ако задната стена на модела завърши на нивото на пръстите ви или в средата на дланта, можете безопасно да закупите такъв продукт.

Как правилно да се измери дълбочината на умивалника в банята

Популярни размери

Тъй като основният параметър за избора на подходящо умивалник е ширината на продукта, ние ще разгледаме характеристиките на моделите на черупките, като се вземе предвид тяхната ширина.

40 сантиметра

Използването на мивка с толкова малка широчина се ограничава главно до измиване на ръцете и задоволяване на техническите нужди. Ето защо, подобно умивалник често се купува в тоалетната или в малка баня. Често това е ъглов модел, но има и овални и кръгли стени. Те могат да бъдат окачени със свободно пространство в долната част или допълнени с малък шкаф за съхранение на домакински химикали и аксесоари.

Закачалка бяла умивалник с ширина 40 см за малка баня или баня

Външна ъглова бяла умивалник 40 см широка в банята

Бяла умивалник с ширина 40 см с облицовка

50 сантиметра

Покупката на такава ергономична и извънгабаритна мивка помага да се спести място, така че най-често се купува с ограничен размер на банята. Ширината на мивката от 50 см често се избира за интериора в стила на минимализма. Shells за него могат да бъдат представени като висулка, вградени, режийни, ъглова и други модели.

Надлъжна бронзова мивка с широчина 50 cm

Мивка от бял цвят с нестандартна форма с ширина 50 см

55 сантиметра

Мивка с тази ширина е една от най-удобните за употреба. Тя не е прекалено голяма, така че тя ще се впише перфектно в миниатюрна баня. Избирайки вграден модел или ъглова умивалник, допълнително ще спестите квадратни сантиметри. Също така много търсени продукти с облицовка, в която можете да скриете тръби и да съхранявате почистващи продукти.

Кръгла мивка със златни шарки извън купата с ширина 55см

60 см

Тази ширина се счита за най-доброто за мивката, тъй като продуктът ще бъде много удобен за използване. Огради с ширина 60 см са представени в голямо разнообразие и форма на купата и дизайн. Продукт с такива размери често се избира в тандем с облицовка, но през последните години най-популярните модели стават висящи модели.

Мивка над главата под формата на цвете от метален цвят с ширина 60 см за банята

Мивка с правоъгълна форма бяла на ширина 60 см в банята

65 сантиметра

Моделите с тази ширина се считат за много удобни за измиване. Радва се, че те са представени в широк диапазон. Можете да изберете висящ модел с ширина 65 см, външно умивалник с облицовка или продукт, който ще ви помогне да оборудвате ъгъла на стаята. Дизайнните идеи за черупки от този размер са особено разнообразни, така че можете лесно да вземете продукта за всеки интериор.

Бяла умивалник с ширина 65см

Умивалник с овална форма с цветен образ 65 см широк

Оранжева голяма кръгла умивалник в бял цвят с широчина 65 см за баня

70-75 см

Умивалник с тези параметри не е подходящ за малки бани. поставянето им в стандартна баня безсмислено като използваемост сравнима с модели с по-малка ширина (55-65 см) и ценни сантиметра пространство ще бъде заето. Ако сте собственик доста просторни бани, не пропускайте възможността да купите ширина мивка 70 см или 75 см. Колкото повече, че тези продукти са много обичани от дизайнери за възможността да реализират творческите си идеи.

Керамична мивка с ширина 70см за банята

Надлъжна правоъгълна умивалник, изработена от естествена дървесина с широчина 75 см в банята

80-90 см и повече

Такива широки мивки обикновено купуват голяма площ за баня. В този случай често изберете ефективен модел, който може да се превърне в ярък акцент или "подчертаване" на стаята.

Умивалник от бял акрил с ширина 85 см

Мивка от естествен камък, широка 90 см

Монтиран акрилен умивалник с ширина 80 см

Ако желаете, една голяма умивалник може да бъде заменена с двойна мивка. Важно е от центъра на едно измиване до центъра на другия да е минимум 90 см, в противен случай използването на двете мивки едновременно ще бъде неудобно и трудно.

Окачен шкаф с две керамични обвивки във формата на цвете с широчина 60 cm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 3