Alegerea unui mixer de beton pentru o casă, oferind + recenzii

Pentru a menține ordinea chiar și într-o zonă mică necesită în mod constant de beton: Se toarnă stalpi de gard, mortar malaxat pentru zidărie, se toarnă o fundație sub un arbore, un hambar, un șopron, se toarnă urmări plăci ... dar puține de lucru de uz casnic. Interferează în jgheab - fizic lung și dur. De aceea mulți oameni se gândesc să cumpere un mixer de beton. Și dacă există o construcție serioasă și nu este nimic de gândit - acest instrument este pur și simplu necesar. Trebuie doar să spunem că un bine pregătit în soluția mixer se obține la 50% mai puternic realizate manual (cu aceleași componente de compoziție). Un lucru rămâne: alegeți un mixer de beton.

Constructii de mixere de beton

Pentru a alege un mixer de beton, trebuie să vă familiarizați cu modelele de bază. Există două tipuri de mixere: cu frământare forțată și gravitate. Forțate constau dintr-un container fix, în interiorul căruia se rotesc lame-mixere. Datorită caracteristicilor de proiectare, ele lucrează numai cu soluții - fără un agregat mare, de asemenea necesită motoare mai puternice și, prin urmare, consumă mai multă energie electrică. Toate acestea conduc la faptul că acestea sunt folosite în principal de profesioniști.

Malaxor de beton

Malaxor de beton

Pentru dezvoltatori și pentru uz casnic, mixerele de beton gravitaționale sunt mai potrivite. Acest container în formă de butoi, în interiorul căruia sunt sudate lamele. Acest container se rotește în jurul axei sale, își poate schimba poziția față de orizont. Cu un rezervor înclinat, are loc cea mai intensă amestecare. Acest proiect vă permite să realizați atât mortar (ciment + nisip) cât și beton (ciment + nisip + pietriș sau alt agregat mare).

Gravitațional mixer de beton (una dintre mai multe opțiuni)

Gravitațional mixer de beton (una dintre mai multe opțiuni)

Există două tipuri de unități - unelte și miezuri. Cutiile de viteze sunt mai fiabile, dar reparația lor este o întreprindere foarte complexă și costisitoare. Dacă dintr-o dată un astfel de agitator se rupe, este mai ușor să cumperi unul nou. Structura venețiană se rupe mai des, totuși, înlocuirea coroanei este o chestiune de câteva ore și o sumă relativ mică (1000-2000 de ruble, în funcție de materialul coroanei). Toate acestea au determinat și popularitatea mixerelor de beton de tip gravitațional de tip coroană.

Malaxorul de beton adaptat are un design caracteristic - motorul este amplasat sub fundul rezervorului

Malaxorul de beton reducător are de obicei o construcție caracteristică - motorul este amplasat sub fundul rezervorului

Ce să căutați atunci când alegeți un mixer de beton

Alegerea oricărui instrument nu este o sarcină ușoară. Și în mixerul de beton există trei noduri diferite care afectează performanța și durabilitatea: cadrul, rezervorul și motorul. Și trebuie să alegem conștient toți acești parametri și, de asemenea, să ținem cont de o grămadă de nuanțe. Apoi, va fi ușor să alegeți un mixer de beton.

Lot de amestec (pere)

Primul lucru pe care va trebui să-l decideți este cantitatea de capacitate de amestecare. Gama este foarte mare: de la 30-40 litri 200-300 litri. Cei mai populari dintre constructori sunt mixerele de beton cu un volum de 130-160 de litri. Dar acest lucru este departe de a fi o dogma. Cineva preferă să aibă două mixere de beton de 80 de litri, în loc de unul mare. Dar, în general, pentru uz casnic sau pentru dare, ei cumpără mixere de beton cu astfel de rezervoare. Ele sunt optime pentru performanță, greutate, permite atât pentru a efectua lucrările mai voluminoase - turnarea baze, si mai modeste - betonare stâlpi de gard, de exemplu, frământare sau soluție în zidărie de cărămizi, etc.

Construcția mixerului betonului

Construcția mixerului betonului

Determinând cu mărimea rezervorului, rețineți că, în realitate, veți obține beton aproximativ jumătate din volumul declarat. Lucrul este că, cu amestecarea, rezervorul trebuie înclinat. Și cu cât este mai densă nevoie de o soluție, cu atât mai mult va fi unghiul de înclinare - în picioare, mixerul de beton aproape nu se învârte. Se numește gravitațional, deoarece soluția aderă la pereții cilindrului înclinat, este preluată de lame și apoi, sub influența gravitației, cade în jos. Acesta este modul în care are loc amestecarea. Este clar că capacitatea înclinată pe care nu o încărcați complet - jumătate doar abandonați. Dimensiunile specifice ale sarcinii sunt determinate ulterior, în timpul lucrului. Și vă puteți concentra asupra cifrelor medii: betonul gros va fi de aproximativ 50% din volumul total, mai mult din plastic aproximativ 65%. Soluția este chiar mai puțin (datorită prezenței pietrei zdrobite, betonul este mai bine amestecat).

Când alegeți deja un mixer beton "viu", acordați atenție grosimii pereților rezervorului. Este clar că cel mai bun este pereții mai groși. Dar un rezervor cu pereți groși este o greutate mărită. Deci, trebuie să decideți aici și, mai important, o mișcare mai ușoară sau un rezervor mai sigur.

Puterea motorului

După ce ați decis volumul, trebuie să decideți ce putere vă va potrivi motorul. De fapt, puterea motorului depinde și de câte ori obțineți beton. Cu cât motorul este mai puternic, cu atât mai greu poate fi rezervorul. În medie, poate fi citită după cum urmează: