Cum sa alegi un strung metalic in garaj

Pentru a repara mașina, sunt necesare în mod constant componente metalice. Ei bine, dacă modelul este comun - puteți cumpăra. Dacă mașina este rară, trebuie să așteptați mult până când livrați sau să comandați fabricarea. În acest caz, puteți cumpăra un strung pentru garaj. Dacă aveți experiența, o puteți folosi pentru o muncă suplimentară. 

Ce fel de strunguri sunt potrivite pentru uz privat

Există nouă tipuri de strunguri, dar nu toate sunt necesare în garaj. Cel mai adesea, comercianții privați pot vedea strunguri mici cu șuruburi. Alături de prelucrarea pieselor (șlefuirea, forarea, frezarea, găurirea găurilor radiale etc.), acestea realizează filetare de diferite tipuri și rotirea conului. Este acest strung pentru garaj care încearcă să cumpere - acoperă aproape toate nevoile proprietarilor de mașini.

Strungul pentru garaj nu ar trebui să fie prea mare

Strungul pentru garaj nu ar trebui să fie prea mare

Disponibil în două tipuri - desktop și cu un pat (podea). Desktop - mașini mici, cu greutate redusă (până la 200 kg). Este mai ușor pentru ei să găsească un loc în garaj. Dezavantajul este că piesele mari și grele nu pot fi prelucrate pe ele. Un alt punct: din cauza masei mici, ele nu sunt întotdeauna capabile să ofere o prelucrare de înaltă precizie.

Razele de pardoseală (de obicei școala) au o masă și dimensiuni mult mai mari. Pentru funcționarea normală, trebuie făcută o fundație separată pentru ei. Posibilă instalare pe amortizoare de vibrații, dar acestea nu sunt ușor de găsit.

Dispozitiv de strângere

Pentru a alege un strung este de dorit să cunoști dispozitivul, scopul, funcțiile și parametrii posibili ai fiecărei părți. În primul rând, să analizăm nodurile principale.

 • Baza sau pat. Este de dorit - o placă greu de fontă. Chiar și cu modele desktop. Uneltele foarte ușoare vor fi instabile, ceea ce va face și mai dificilă obținerea preciziei.
 • Motorul și cutia de viteze. Motorul poate fi alimentat de la 220 V sau 380 V. Cutia de viteze este un dispozitiv pentru asigurarea rotirii axului și a etrierului (pe mașinile automate și semi-automate). Mașina va dura mai mult dacă transmisiile sunt realizate din metal (sunt din material plastic).
 • Viteza. Funcția principală este fixarea și rotirea fiabilă a piesei de prelucrat. De obicei, este un cilindru masiv de metal, fixat rigid în corp. Uneori, vagonul frontal și cutia de viteze sunt combinate, iar în unele modele capul de susținere poate deplasa etrierul sau capul de procesare.

  Mașină de strângere pentru metal

  Mașină de strângere pentru metal

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  69 + = 76