Kako zalijepiti pozadinu dvije vrste (kombinacija)

Jedan od najnovijih trendova u dizajnu prostora je uporaba različitih boja na zidovima. Ova tehnika vam omogućuje da raznolik dizajn, usredotočite se na dio prostorije. Da biste ispravili nedostatke izgleda, koristite različite crteže u istoj shemi boja. Sve ove tehnike savršeno funkcioniraju sa pozadinom: imaju različite teksture, boje, crteže. I rezultat se može unaprijed procijeniti - izvaljati dvije role pored zida. Zato je wallpapering od dvije vrste tapeta postaje sve popularnija: moderna i omogućuje da sobe budu zanimljive.

Varijante lijepljenja zidova s ​​pozadinom od dvije boje su beskrajne

Varijante lijepljenja zidova s ​​pozadinom od dvije boje su beskrajne

Pravila za kombiniranje pozadina i tekstura

U takvom slučaju, kao što je registracija bez pravila neophodna, a još više kada se kombiniraju boje, obrasci i teksture. Za lijepljenje pozadina dviju vrsta izgledalo je skladno, potrebno je uzeti u obzir brojne parametre.

Visina stropova

To je karakteristika prostorije koja diktira odabir vrste crteža, a također i na mnogo načina određuje teksturu i boju. Ako je visina stropa manja od 2,5 m, koristite pozadinsku boju svjetla, bez grube teksture, s uzorkom srednje veličine. Ako su stropovi su vrlo niske, ispravi situacija može kombinacija svjetla glavna pozadina sa blago teksturom ili uzorkom vertikalne trake (crtež, ili jednostavno različite boje tkanina) koje se mogu nalaziti na istom zidu, ali bolje nego oni distribuirati u dvije ili čak tri.

Okomite pruge

Vertikalne trake "podižu" strop

Visoki stropovi - od 3 m i više - zahtijevaju radikalno drugačiji pristup. Ovdje, naprotiv, trebate veliku sliku, razvučenu širinom. Horizontalnu podjelu zidova možete koristiti različitim bojama u gornjoj i donjoj polovici (vidi detalje u nastavku). Da bi ovaj izgled bio moderan - to je još uvijek klasična tehnika - morate se jako truditi izborom boja i / ili crteža.

Dimenzije sobe

Osim visine i širine, obratite pozornost na geometriju. Prvo, na trg. Ako je soba velika, možete koristiti zasićene ili tamnije nijanse. To će vizualno smanjiti veličinu. Ako vam monotonim tamnim zidovima ne volite - pronađite pozadinu tamnog tona s laganim velikim uzorkom. U pravilu, to su biljni motivi, postoji apstrakcija ili geometrija.

Vodoravne pruge čine prostoriju širi

Vodoravne pruge čine prostoriju širi

U malim sobama, sve je sasvim suprotno: koristite svijetle boje. Ako je tekstura, a onda mala, slika je mala, nije jako izražena.

Drugo, skrećemo pozornost na geometriju. Ako je soba duga i uska. U tom slučaju, situacija će se spasiti lijepljenjem pozadine dviju vrsta: na kratkim zidovima zalijepljen upaljač, a dio njih "ide" iza ugla. Dakle, geometrija je poravnata vizualno.

Izvan zida, čini se, bliži je na štetu pozadine na zidu

Izvan zida, čini se, bliži je na štetu pozadine na zidu

Postoji još jedna metoda koja se koristi ako je ulaz u usku sobu na jednoj od dugih strana. Zatim je vrijedno istaknuti sredinu suprotnog zida s drugom bojom, kutovi su zalijepljeni istom pozadinom, koji su dizajnirani za kratke. Percepcija sobe će se značajno promijeniti: više se neće činiti tako dugo.

Odabir naplate

Općenito, tapetiranje dvije vrste tapeta zahtjeva pažljiv odabir teksture i debljine platna. Kada se kombinira, poželjno je koristiti istu vrstu tkanine. Ako se pristajanje odvija samo u uglovima, ne možete posvetiti posebnu pažnju na debljinu i teksturu, ali ga nećete stvarno razmotriti na takvom mjestu. Ali ako je veza slika na ravnom zidu, razlika u debljini samo će naglasiti prijelaz. Izgleda, u pravilu, previše pretjerano.

Ako je tekstura jasno izražena, pratilac tapeta trebao bi biti isti ili vrlo sličan

Ako je tekstura jasno izražena, pratilac tapeta trebao bi biti isti ili vrlo sličan

Još jedan trenutak. Ako ste i dalje odlučili spojiti različite vrste platna, morate upotrijebiti ljepilo koje im odgovara. Na primjer, za pozadinu na netkanoj podlozi, njezin - na papiru - svoj. Isto je za premazivanje - za vinil i strukturirane krpe - vaš tip, za akril - drugi. Ne želiš glumiti glavu? Kupite univerzalno. Postoje takvi spojevi.

Svjetlo ili tamno

Ako je soba previše lagana, ili je unutrašnjost previše monotona, ne morate koristiti tamne pozadine na svim zidovima. Zid nasuprot prozora možete prekriti tamnim, neka drugi budu sjajni. Kao rezultat toga, soba neće biti jako svijetla, i oslobodit ćete se opresivne atmosfere stvorene tamnim zidovima.

Tamni zid ispred prozora zamračuje cijelu sobu

Tamni zid ispred prozora zamračuje cijelu sobu

Ova metoda radi i obratno: kako bi se olakšalo sobu, dovoljno je ljepiti platno svijetle boje na zidu nasuprot prozora. Postat će mnogo lakše.

Kako sastaviti

Postoji nekoliko načina lijepljenja pozadina od dvije vrste, koje se mogu koristiti "u čistom" obliku ili kombinirane dvije ili tri u isto vrijeme. Važno je zamisliti što želite postići.

Vertikalna kombinacija

Vjerojatno svatko zna da vertikalne pruge daju vizualni porast u visini stropa. I bendovi ne moraju biti redoviti. U suvremenom tumačenju na jednom zidu može biti pozadina u prugama, a ostatak - glatko oslikana ili s mekim, blago primjetnim uzorkom.

Zahvaljujući vertikalno postavljenom ornamentu, stropovi su veći

Zahvaljujući vertikalno postavljenom ornamentu, stropovi su veći

Ali to nije uvijek slučaj. Vertikalne trake možete distribuirati na različite zidove. I oni mogu biti redoviti - ponoviti s konstantnim intervalom. Kao što možete vidjeti na fotografiji, interval na različitim zidovima može biti različit.

Načini pozadine: izmjenične okomite pruge

Načini pozadine: izmjenične okomite pruge

Bendovi mogu biti različiti - po boji ili uzorku. Tekstura s ovom kombinacijom pozadine mora biti ista, inače će to biti nerazumljiva mishmash. Za ovu kombinaciju najlakše je raditi s jednom zbirkom. Činjenica je da većina kampanja proizvodi nekoliko crteža koja se međusobno podudaraju. U pravilu, oni su u nekoliko mjerila. U jednoj zbirci postoje dva ili tri monotonična pozadina i nekoliko varijanti s crtežima.

Drugi set boja iste zbirke wallpapera

Drugi set boja iste zbirke wallpapera

Primjer korištenja tri pozadinske slike iz jedne zbirke koju vidite na slici ispod i iznad. Kombinacija je gotovo savršena - opetovano su testirani na kompatibilnost prije početka proizvodnje. Usput, na većini ostalih fotografija, pozadine se kombiniraju iz jedne zbirke. Obično je drugačija tekstura teško sastaviti.

Pozadina tri vrste

Pozadina tri vrste

S vertikalnom kombinacijom još uvijek postoji zanimljiva tehnika koja vam omogućuje da gornji strop bude veći. Jedna od traka "odlazi" do stropa. Istovremeno, prijelazna granica je zamagljena, što daje veći osjećaj volumena.

Traka na stropu zamagljuje granice

Traka na stropu zamagljuje granice

Kako bi načelo rasporeda traka bilo malo razumljivije, dajemo nekoliko varijanti u grafičkom prikazu. Crteži su napravljeni kao da se gledaju odozgo.

Kako zalijepiti pozadinu dviju vrsta

Kako zalijepiti pozadinu dviju vrsta

Ovo je dobitna mogućnost, koja pri odabiru platna iz jedne kolekcije "igra" uvijek. Ako vam treba jamstvo da će tapetiranje dvije vrste tapeta biti spektakularno - upotrijebite jednu od tih shema. Ovaj dizajn zidova testiran je tisuće puta, a svaki put rezultat je izvrsan.

Horizontalna podjela

Prijem, koji se može pripisati klasici dizajna. Dugo se upotrebljava, ali uz tekuću količinu boja i tekstura, dobio je sasvim novi zvuk. Ova tehnika se češće koristi u sobama s malim prostorom, ali visokim stropovima. Uklonite učinak "dobro" i horizontalna podjela prostorije pomaže. To može biti samo vodoravna traka koja okružuje sobu. Često je pričvršćen na visinu prozorskih klupica i općenito se provodi pri dijeljenju ravnine na tri dijela i može biti u donjoj ili gornjoj trećini.

Vodoravna traka pri lijepljenju pozadine

Vodoravna traka pri lijepljenju pozadine

Ovo pravilo često je povrijeđeno: ponekad je sastav napravljen na razini očiju, a na ovoj razini neke dekorativne elemente visi. Često izgleda jako dobro. Ova tehnika se često nalazi u dizajnu hodnika i hodnika.

Često je potrebno smanjiti vizualno visinu stropova u hodnicima

Često je potrebno smanjiti vizualno visinu stropova u hodnicima

Fisijska zona također može proći gore. Tradicionalno, donji dio je izrađen u tamnijim bojama, gornji je lakši. Ali ovo pravilo je također povrijeđeno. Primjer je u donjoj slici.

Kršenje pravila također može biti zanimljivo

Kršenje pravila također može biti zanimljivo

Tradicionalne varijante kombinacije pozadinskog pratitelja dviju vrsta na horizontalnoj podjeli:

  • dno (1/3) - pozadina na traci. vrh - glatko oslikana ili u finom uzorku;
  • dno - 1/3 - u finom uzorku, vrh - veliki monogram ili monofon;
  • 2/3 pri dnu velike monofonične slike.
Tradicionalno lijepljenje s horizontalnom podjelom jedna je od mogućnosti

Tradicionalno lijepljenje s horizontalnom podjelom jedna je od mogućnosti

zoniranje

Koristi se pozadina različitih boja u istoj prostoriji i ako je potrebno naglasiti zoniranje. Na primjer, u studio apartmanima različite funkcionalne zone podijeljene su na taj način: blagovaonice i odmaranje.

Rekreacijsko područje istaknuto je pozadinom s velikim uzorkom

Rekreacijsko područje istaknuto je pozadinom s velikim uzorkom

Isti princip može se primijeniti u vrtiću. U ovom slučaju, tapetiranje dvije vrste pozadina služi za odvajanje dijela igre, kreveta, stola. Dođite i ako postoje dvoje djece u vrtiću. Samo to je moguće ako između njih ne postoji konkurencija, inače se broj konfliktnih situacija može povećati.

Zoniranje dječje sobe s različitim pozadinama

Zoniranje dječje sobe s različitim pozadinama

Ovom kombinacijom možete koristiti različite teksture. No, razdvajanje njihovih letvica se vrlo rijetko koristi. Pokušajte se usidriti u uglovima ili podići pozadinu tako da spoj ne izgleda prkosan.

Ploča ili dekorativni umetci

Različite pozadina zalijepljen u istoj sobi za dugo vremena, ali nakon što su izrađene od tkanine, te ih pakiraju u „okviru” jer su vrlo skupo i bili su dostupni samo gornji sloj. Od tih vremena to je još uvijek bilo uobičajeno: prianjanje pozadine dviju vrsta u obliku ploče. I danas tako oblikovati klasične interijere, koristeći umetanje u obliku sloja, reljefne ili teksturirane inačice za umetanje.

Panel od tapeta koji se koristi u klasičnom dizajnu prostora

Panel od tapeta koji se koristi u klasičnom dizajnu prostora

Ako stil dopušta, elementi različitih boja uokvireni su u kalupljenju. Ova verzija savršeno se uklapa u klasične interijere ili u stilu Provence, zemlje.

Ova ploča je također moguća u suvremenijim stilovima - modernim, na primjer. No, okvir se može napraviti s granice iste boje - iz iste kolekcije ili izrezati iz "tijela" pozadine.

Panel tapeta različitih boja u modernom interijeru

Panel tapeta različitih boja u modernom interijeru

Još jedna mogućnost - okleit u niši. U tom slučaju crtež i tekstura odabiru se prema stilu, kao i na drugom dizajnu.

Zanimljive mogućnosti za tapetiranje: niša različite boje

Zanimljive mogućnosti za tapetiranje: niša različite boje

U ovom slučaju najbolje je koristiti pozadinu iz jedne zbirke. Profesionalni dekorator će ih pokupiti iskustvom ili upotrebom njuh, no za amatere to možda neće uspjeti. Ako ne želite riskirati, upotrijebite jednu zbirku.

Boja naglascima

Postoje dva načela za primjenu ove tehnike. Prvo je usmjeravanje pozornosti na neki element koji smatrate neugodnim. Na primjer, neravne zidove. U nekim apartmanima mogu se spuštati. Pogledati ovu činjenicu nije se držao, suprotni zid je označen pozadinom druge boje, sa ili bez slike. Važno je da privuku pozornost.

Lijepljenje zidova s ​​različitim pozadinama: naglašavajući naglasak

Lijepljenje zidova s ​​različitim pozadinama: naglašavajući naglasak

Druga metoda - tapetiranje dvije vrste tapeta za privlačenje pozornosti na predmet u unutrašnjosti. U spavaćim sobama često je krevet ili zid nasuprot. Ovdje, tko god želi naglasiti (o izboru tapeta u spavaćoj sobi, pročitajte ovdje). U kuhinjama često se odabire stol, stvarajući tako blagovaonicu. To je dijelom zoniranje, djelomično - naglasak. Pa ipak, pozornost je ometena od kuhinjskog prostora.

Naglašavanje zida blizu nekog komada namještaja još je jedan način stavljanja tapeta na dvije boje

Naglašavanje zida blizu nekog komada namještaja zanimljiv je način zalijepljivanja pozadine dviju boja

Zapravo, naglasak može biti ne samo vertikalno usmjerena traka, iako je ova opcija češća: naše prostorije ne griješe visokim stropovima, jer su sva sredstva dobra. U visokoj sobi, naglasak može biti široka horizontalna traka - ili neki dio zida, kao na donjoj slici.

Odjednom su dva prijema: i različite boje, i različite fakture

Odjednom su dva prijema: obje različite boje i različite fakture

U nekim sobama postoje izbočine nosivih zidova ili nišama. Često ih pokušavaju prikriti. To nije apsolutno neophodno. Označavanjem ovog područja s pozadinom druge boje, može se pretvoriti u arhitektonsko osvjetljenje koje će pružiti individualnost sobu.

Pozadina dvaju tipova: izbočena

Lijepljenje tapeta od dvije vrste: izbočeni "ostatci" nosivih zidova mogu se pretvoriti u dostojanstvo

Općenito, mogućnosti zalijevanja pozadine različitih boja u jednoj prostoriji su beskrajne. Odaberite što vam se najviše sviđa i da imate više ideja, ispod toga još uvijek postoji cijeli odjeljak s različitim fotografijama.

Pozadina dviju vrsta: foto-ideje

Pozadina tri boje u jednoj sobi: bolje je koristiti jednu zbirku

Pozadina tri boje u jednoj sobi: bolje je koristiti jednu zbirku

Traka se kombinira ne samo s monofonskim površinama, već i s uzorkom

Traka se kombinira ne samo s monofonskim površinama, već i s uzorkom. Važno je da je unutrašnjost bila u istim tonovima

Svijetle pete u monotonoj unutrašnjosti - idealno za lijepljenje pozadine drugih vrsta

Svijetle pete u monotonoj unutrašnjosti - idealno za lijepljenje pozadine drugih vrsta

Na fotografiji su odabrani različiti wallpapers u jednoj prostoriji vrlo dobri

Na fotografiji su različite pozadinske slike u jednoj prostoriji dobro odabrane, boja se ponavlja iu tekstilu

Ukrasite sobu s dvije vrste tapeta? Lako je! I tri?

Ukrasite sobu s dvije vrste tapeta? Lako je! I tri?

Zoniranje pomoću različitih boja je dokazana metoda

Zoniranje pomoću različitih boja je dokazana metoda

Ukloni učinak

Uklonite učinak "prikolice" - da biste prekinuli dugački zid s odjeljkom koji treba zalijepiti istaknutim pozadinskim materijalom

Mogućnosti za lijepljenje kombinirane pozadine: tri različite vrste

Mogućnosti za lijepljenje kombinirane pozadine: tri različite vrste

Okomite pruge

Vertikalne trake "podižu" strop

Za dječje tapete dvije vrste tapeta također su relevantne

Za dječje tapete dvije vrste tapeta također su relevantne

Zgodna podjela zida je još jedan zanimljiv pristup

Zgodna podjela zida je još jedan zanimljiv pristup

Tradicije su razbijene: donji dio je lakši od gornje

Tradicija je slomljena: donji dio je lakši od gornje

Tapete su uvijek dobro povezani

Tapete su uvijek dobro povezani

Kako izvorni pozadina pozadina

Kako izvorni pozadina pozadina

Naglasak - zid od burgunda privlači pažnju

Naglasak je zid od maruna. Upravo privlači pažnju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 + = 34