Popravak dvosobnog stana: dizajnerske ideje i fotografije

Dvosobni apartmani - najviše, možda, zajedničko stanovanje u našoj zemlji, jer su neko vrijeme činili oko 60% od ukupnog broja stanova u svim kućama u izgradnji. Ako su kuće stare, tada će područje biti otprilike isto - od 40 do 45 kvadrata za "Hruščov" i oko 50 za "stalinku". No, broj ljudi koji žive je vrlo različit: od jedne osobe do četiri ili pet. Naravno, potrebe i zahtjevi za aranžmanom su različiti. Prilikom projektiranja dvosobnog stana, to se mora uzeti u obzir. 

Zajedničko i zasebno planiranje

Zajedničko uređenje dvosobnog stana je kada je moguće ući u drugu sobu samo preko prve. Za jednu osobu je prikladna: prva soba može se koristiti kao dnevni boravak, a druga kao spavaća soba. Ista raspodjela "uloga" preferiraju parovi. S takvim sastavom obitelji, spojene su sobe prikladne.

Opcije rasporeda za dvosobni

Varijante planiranja dvosobnih "Hruščovih" kuća različitih serija

Ako je stan u kući "Hruščov" konstrukcije, onda je kuhinja u njoj vrlo mala. Za prvostupnika, to, općenito, nije problem, ali za par maleno područje je neugodno. Najčešći u ovom slučaju, mogućnost popravka - ujedinjenje kuhinje i prve prostorije. U nekim varijantama planiranja moguće je. Nastala zajednička površina podijeljena je na novi način između dva prostorija. Ponekad samo područje koje je stvoreno nakon uklanjanja zida unosi se u kuhinju i to je već dovoljno. A postojeće područje bivše sobe podijeljeno je u dvije zone - blagovaonicu i dnevni boravak.

Opcije rasporeda za dvosobni

Varijante planiranja dvosobnih "Hruščovih" kuća različitih serija

Obitelj s djecom s ovim planiranjem je neugodno. Djeca se obično odvedu u udaljenu sobu - ranije se spavaju. U ovom slučaju, roditelji u ulaznoj sobi su neugodni. Ne samo da su u njoj spojeni dnevni boravak i spavaća soba, tako da nema pitanja o privatnosti: djeca mogu odjednom odlučiti otići u zahod ili kuhinju. U tom slučaju, osnovna ideja popravka je dijeljenje soba premještanjem ili instaliranjem novih particija, kao i kretanjem vrata.

Jedan od najdražih dvosobnih apartmana -

Jedan od najpoželjnijih dvosobnih apartmana - "tramvaj" se lako transformira pretvarajući se u kućište s odvojenim rasporedom i spremištem ili garderobom

Često u ovom slučaju oni smanjuju korisno područje. Ali ponekad, naprotiv, životni prostor postaje veći. To se događa u „Hruščov”, sa puno ormara: oni se pretvaraju u stambeni prostor, i sve stvari pohranjene tamo raštrkani kabineta ili stavljen u svlačionici.

S dovoljno velikim prostorom, dvosobni apartman s povezanim sobama može se pretvoriti u trosobni stan. U ovom slučaju prolazna soba se koristi kao dnevna soba, a dalje je podijeljena u dvije male spavaće sobe.

Kako napraviti dvosobni stan

Kako napraviti dvosobni stan

Odvojeni raspored dvosobnog stana je kada možete ući u sobe iz hodnika. Općenito, takvi apartmani su prikladniji za obitelji: postoje dvije izolirane sobe. Obično su i djeca i roditelji sretni.

Za parove ili pojedinačno, često i uz ovaj aranžman, moguće je kombinirati kuhinju i dnevni boravak, čime je apartman postao moderniji i elegantniji.

Mogućnost popravljanja dvosobnog stana je kombinacija dnevnog boravka i kuhinje

Mogućnost popravljanja dvosobnog stana je kombinacija dnevnog boravka i kuhinje

Još uvijek postoji popularan način za povećanje stambenog prostora: bazen sobe s loggiom ili balkonom. U tom slučaju morate pažljivo izolirati bivši balkon i kvalitetno ostakljenje. Ovo uklanja prozor i okvir vrata, a dio zida ostaje, koristeći ga kao ormar ili šalter. može se ukloniti, ali samo dio koji je bio prozorski prolaz, jer ne nosi opterećenja. I da preostali otvor ne izgleda kao nešto izvanzemaljsko, može biti ukrašena u obliku luka, zaobljenim uglovima.

Stilovi u dizajnu dvosobnog stana: jedan ili ne?

Najlogičnije je dizajn cijelog stana u jednom stilu. To ne znači da treba postojati jedna shema boja. Uopće ne. A jedan stil ne znači monotoniju. U okviru jednog stila postoje vrlo široke mogućnosti i more varijacija.

Obnova apartmana u modernom stilu

Na primjer, pogledajte dizajn fotografija dvosobnog stana u modernom stilu. Smjer u stvaranju interijera je korištenje grafičkih slika.

Ulazna dvorana i dvorana u dvosobnom stanu

Ulazna dvorana i dvorana u dvosobnom stanu

Budući da je hodnik malen, sve namještaj je koncentriran na jednom zidu. Na suprotnom zidu, blizu vrata nalazi se samo uska cipela s mekom sjedalom. Područje hodnika iz hodnika odvaja se figuriranom štipaljkom na stropu. Promjena i grafika u dizajnu zidova, premda boje ostaju ista.

Pogled na hodnik

Pogled na hodnik

Kao što možete vidjeti, shema boja u tim sobama sačuvana je. Razumljivo je: između njih nema jasne crte, iako oblik slova "G".

Radno mjesto organizirano je na mjestu nekadašnjeg spremišta

Radno mjesto organizirano je na mjestu nekadašnjeg spremišta

Kuhinja zadržava grafičke motive koji su bili prisutni u ukrašavanju zidova hodnika, ali dizajn boja je posve drukčiji, iako je stil nepromijenjen. Čini se da uopće nije dosadno, opća je ideja pratila.

Motivi koji su bili na zidovima u hodniku su također u kuhinji, ali se prenose na zavjese i u potpuno drugačijoj boji

Motivi koji su bili na zidovima u hodniku su također u kuhinji, ali se prenose na zavjese i u potpuno drugačijoj boji

Kuhinja soba, a ne vrlo prostrana, ali je uspio uklopiti kuhinjski set u obliku slova "P". Njegov izbočeni dio se koristi kao šankova. Ovo rješenje omogućuje povećanje radnog područja, a proširuje i funkcionalnost: na ovom mjestu možete uživati ​​u obroku bez prekrivanja stola.

Stil je ostao isti: moderan, ali pristup drugoga

Stil je ostao isti: moderan, ali pristup drugoga

Razlika u kuhinji i blagovaonici naglašena je ukrašavanjem zidova, organizacijom stropova i rasvjetom. Svi oni naglašavaju prisutnost dviju zona za različite svrhe, iako nema jasnih granica.

Kupaonica zadržava bež-smeđu shemu boja, ali se karakter interijera opet mijenja. Obratite pozornost na višestupanjsku rasvjetu i dizajn stropova - zanimljivo dizajnersko rješenje vizualno podiže strop. Također, projekcije duž perimetra su zanimljive i funkcionalne. To komplicira polaganje pločica, ali ponekad povećava funkcionalnost: nema potrebe za šarkama na policama: sve se savršeno uklapa na poleđine.

Kupaonica u bež tonovima sa smeđim naglascima

Kupaonica u bež tonovima sa smeđim naglascima

U dizajnu spavaće sobe pojavljuje se ružičasta boja i grafičke slike ptica na granama. Stil je isti, ali nitko neće reći da stan izgleda monoton.

Spavaća soba - grafika je prisutna, ali u potpuno drugačijem tumačenju

Spavaća soba - grafika je prisutna, ali u potpuno drugačijem tumačenju

Prijavljivanje dječje sobe za djevojčicu općenito pri registraciji boja bije se iz općeg ili zajedničkog broja ili reda, ali ima slične značajke.

Dječja soba

Dječja soba

Kao što možete vidjeti, jedinstvo stilova ne znači isti dizajn. U svim sobama dvosobnog stana ima svoju bilješku, ali nešto je od opće ideje. Ovdje i vama, prilikom izrade vašeg projekta, najprije morate odrediti stil u kojem vidite svoje stanovanje. Zatim pronađite ideju ili neke elemente koji će kombinirati sve interijere u jednu cjelinu.

Romantični jednosobni apartman

Ovo je fotografija malog dvosobnog stana. Stanuje ga jedna osoba, pa je odlučeno srušiti većinu zidova. Hodnik u stanu vrlo je malen: doslovno kabinet s jedne strane i mali obodni kamen s ogledalom s druge strane. Zidovi su gotovo bijeli, sjajno osvijetljeni.

Ukrašavanje malog hodnika

Ukrašavanje malog hodnika

Ulazak u kuhinju odmah ispred hodnika. Za tehnologiju nije previše stajati na pozadini svjetlosnih zidova, također je sve napravio bijeli, kao i stol i stolice. Vrata tamnih ormarića se ponavljaju u mračnom stolu na vrhu stola za blagovanje.

Kuhinja je također uređena u romantičnom stilu - kuhinjska pregača s fotografskim ispisom daje nagovještaj domaćinih sklonosti za putovanja

Kuhinja je također uređena u romantičnom stilu - kuhinjska pregača s fotografskim ispisom daje nagovještaj domaćinih sklonosti za putovanja

Dizajn je bio lagan i prozračan. U maloj sobi nema smisla za "pritisak".

Pogled na interijer kuhinje iz drugog kuta

Pogled na interijer kuhinje iz drugog kuta

U ovom se interijeru igraju nestandardni oblici: polukružni namještaj i pregrade. Tako u dnevnoj sobi dominira veliki kauč, u obliku luka, blizu njega - ovalni stol, glatke linije su prisutne i na višeslojnom stropu.

Dnevni boravak. Velika polukružna kauč je središte interijera. Zauzima središte sastava

Dnevni boravak. Velika polukružna kauč je središte interijera. Zauzima središte sastava

Neizostavni atribut modernog interijera - TV - nalazi se u sredini sastava nasuprot sofe.

TV na modernom brežuljku

TV na modernom brežuljku

Neobičnost ovog interijera je da je spavaonica gotovo cjelina s dnevnim boravkom. Odvoji ga samo polukružni septum-stupac. Možete vidjeti krevet, koji je djelomično vidljiv iz dnevnog boravka.

Spavaća soba u ovom dvosobnom stanu gotovo nije izolirana - odvojen je od dnevnog boravka samo pola pečene

Spavaća soba u ovom dvosobnom stanu gotovo nije izolirana - od dnevne se sobe odvojena samo polukružnom pregrada

Lijepo uređena zajednička kupaonica. Blaga kombinacija boja, glatkih vodova, dovoljna, ali ne i oštra rasvjeta. Sve to stvara prekrasan interijer.

Dekoracija kupaonice u bijeloj i ružičastoj boji

Dekoracija kupaonice u bijeloj i ružičastoj boji

Dizajn ovog stana ne može se zvati monophonic ili dosadno. Sve sobe uređene su u različitim stilovima. Ujedinjeni su dominantnom bijelom bojom, kao i glatke, zaobljene linije u unutrašnjosti.

Dizajn dvosobnog stana u standardnoj kući P-44

Ova serija kuća je u izgradnji već nekoliko desetljeća. Danas ih nastave graditi, postoji nekoliko izmjena. Ipak, opće načelo gradnje ostaje standardno: svi stanovi s odvojenim rasporedom. Od ranijih zgrada, oni se razlikuju po velikim dimenzijama svih soba, uključujući i kuhinju.

Opći opis apartmana

Izvorni jednosobni apartman u kući P-44 serije

Izvorni jednosobni apartman u kući P-44 serije

Ovaj dvosobni apartman ima ukupnu površinu od 55 četvornih metara. M. Nedostaci su WC i slabo pozicionirani vrata u manju sobu: ona se nalazi nasuprot ulaza koji neugodnosti.

Plan promjene dvosobnog stana - uklanjamo nepotrebne pregrade

Plan promjene dvosobnog stana - uklanjamo nepotrebne pregrade

U ovom slučaju, apartman je za obitelj s djecom. Vlasnici su odlučili da će biti udobniji s zajedničkom kupaonicom. Odlučeno je i ukloniti pregradu koja razdvaja dječju sobu iz hodnika i stavlja na njegovo mjesto velik ormar. Tako je malo prostora spremljeno, a funkcionalnost nije bila pogođena.

Plan uređenja namještaja

Plan uređenja namještaja

Ispod velikog ormara je zauzeta i dio trga, koji je desno od vrata spavaće sobe, koji će se također koristiti kao dnevni boravak.

Fotografija interijera

U prostoru hodnika nešto manje od 6 četvornih metara. m. tu je garderoba. Na drugom zidu nalazi se vješalica i rubnjak ispod nje. Iznad vješalica je stambena električnu ploču, tako da on nije obraćao pozornost, slučaj su oslikane istu boju kao i komada namještaja. Njegova gornja površina može se koristiti za skladištenje sitnica.

Unutarnja fotografija hodnika

Unutarnja fotografija hodnika

Dnevna soba i, u kombinaciji, roditeljska spavaća soba uređena su u istoj boji - sivi s tirkiznim oblogom. To nije slučajno: ova metoda vam omogućuje da ne ograničite prostor, unatoč prisutnosti particija.

Fotografija salona

Fotografija salona 

Na drugom kraju prostorije organizirano je radno mjesto. Odvojena je policijskom jedinicom s malom visinom, tako da prostor nije zgnječen, ali je zoniranje sasvim očito.

Još jedna perspektiva na spavaću sobu - dnevnu sobu

Još jedna perspektiva na spavaću sobu - dnevnu sobu

Desno od vrata je veliki ormar za strop. Djelomice ima otvorene police, djelomično zatvorene. Na ovom mjestu možete napraviti usku garderobu ili ugrađeni ormar. Preljev će imati ograničene mogućnosti - širinu od njega, za određeni izgled, samo 80 cm, što nije dovoljno, ali svejedno to stvarno opremiti. U međuvremenu je odlučeno staviti namještaj za namještaj - kako bi uštedjeli novac.

Dijete nema vrlo veliko područje, jer je odlučeno koristiti prag kao stol. Za kompaktniji smještaj, nalazi se krevet na kat. Na dnu su ladice koje se mogu koristiti za pohranu igračaka i posteljine.

Dječji ukras - laconically i funkcionalno

Dječji ukras - laconically i funkcionalno

Kuhinja-blagovaonica ima relativno malu površinu - nešto više od 9 četvornih metara. m. Za vizualno gledanje je prostrano, zidovi su obojani bijeli. Ista boja je odabran namještaj. Svijetla zakrpa na bijeloj pozadini je kuhinjska pregača - zelena. Isti zeleni ton meke pokriva na stolicama.

Kuhinja u dvosobnom apartmanu

Kuhinja u dvosobnom apartmanu

Imajte na umu da su zavjese u kuhinji valjane. Taj potez je dobro osmišljen. Prvo, prozori u ovom rasporedu su nelinearni i pod kutom. S ovim rasporedom prikladno je koristiti one rimske. Postoji svibanj biti klasičan, ali ne u ovoj verziji dizajna: oni ne stane u stilu. Ali zahvaljujući činjenici da je zavjesa kompakt izgleda da je u mogućnosti koristiti prozorska kola, kao i dati mu zanimljiv oblik.

Unatoč činjenici da je pregradnja u kupaonici uklonjena, ostaje mala. Moramo tražiti mjesto za pranje rublja, kao u ostalim sobama koje nema nigdje staviti.

Pogled na kupaonicu odozgo - možete vidjeti raspored objekata

Pogled na kupaonicu odozgo - možete vidjeti raspored objekata

Ispod sudopera pronađen je mjesto za pranje rublja. Posebno je odabrana s velikom platformom. Pod time je stroj smješten, a platforma ga štiti od ulaska vode.

Fotografija dizajna kombinirane kupaonice

Fotografija dizajna kombinirane kupaonice

Kako bi se osiguralo da soba ne izgleda tako mala, pločice na zidovima su bijele sjajne. Vrhunac unutrašnjosti su paneli pločice u plave boje - jedna boja, koja je prisutna u dizajnu druge sobe.

Kao što možete vidjeti, ovaj dizajn dvosobnog stana izrađen je u istom stilu. U svakoj prostoriji se može pratiti određenu stilsku smjer, iako po shemu boja i stvoriti raspoloženje i osjećaj da su različite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =