Како поставити сијалице на плафон

Правилно дизајн плафона да створи хармоничан дизајн, али осим тока неопходне да организује право осветљење. И то је још тежи задатак - треба да узме у обзир потребу за светло, и изаберите локацију на чвора на плафону, тако да је изгледало све лепо, органска и не процедите очи. 

Мало теорије

У последњих неколико година, осветљење собе у кућама и становима се обично састоји од две компоненте - лустер, као главни извор рачуна и мале рефлекторима који стварају одређену атмосферу или додатно осветљавају неке делове просторије. У неким случајевима додају се додатна зидна светла и / или столна светиљка, подне светиљке. Али основа је обично плафонска светлост.

Осим различитих облика и величина, можете одабрати и другу боју сјаја

Осим различитих облика и величина, можете одабрати и другу боју сјаја

Традиционално, постављање лустера је строго у центру плафона. Од овог правила, они се ретко повлаче - претешко је онда створити хармоничан дизајн. Изузетак је комбиновани простор у студијском стану или кухиња-дневна соба. У овом случају лустери (обично један) налазе се у средини једне од зона, док су остали осветљени рефлекторима или другим изворима светлости. Да бисте изабрали локацију уређаја на плафону, потребно је узети у обзир дизајн и геометрију простора. И није тако једноставно.

Правила за постављање рефлектора

Место тачке светла на плафону је ствар фантазије и укуса, али не треба занемарити техничке нијансе. Прво, потребно је да их поставите у складу са потребном осветљење различитих делова просторије: више светлости је обично потребно преко стола, може - преко седењем, итд Иако је, ако је потребно, "да бисте добили" осветљеност која недостаје, можете користити опције пода, радне површине или зидова. Друго, неопходно је уградити рефлекторе узимајући у обзир сигурносне захтјеве. Нарочито се односи на стропне плафоне. Израђени су од материјала који су осетљиви на температуру, а пошто се већина расвјетних уређаја загрева, то мора бити узето у обзир.

Најбоља опција - ЛЕД лампе. Они се не загревају и светлост не спада у простор за преливање

Најбоља опција - ЛЕД лампе. Они се не загревају и светлост не спада у простор за преливање

Уграђени рефлектори се зову спотови. Ово име није тако широко распрострањено, али се такође појављује.

Ево правила за уградњу рефлектора на плафон:

  • Када је локација зида минимална удаљеност -. 20 цм Ако се налазите ближе, светло се расути лоше, а постоји и могућност "прегревања" оближњи зид.
  • Минимално растојање између два светиљка је 30 цм, али уопште зависи од дизајна, типа инсталације, материјала од којег се прави плафон.

Генерално, ово су све опште ограничење. Дишу и гипсане плоче и обичне - беле или обојене - плафон. Његове карактеристике су само у напетости. О томе и разговарајте даље.

Карактеристике коришћења уградних светиљки на спуштеним плафонима

Главни нијанси односе се на чињеницу да материјали из којих растегљиви плафони не толеришу јако загревање. Пошто постоје ограничења на максималну снагу употребљених сијалица: