Слике за унутрашњост – оригиналне ремеке руке

Стварање јединствене атмосфере у кући није лак задатак. Иако постоје многи материјали за завршну обраду, намештај, стилови, нису јединствени. И само желим нешто моје, лично, лично, тако да нико други није. Постоји, наравно, излаз. Чак и два. Прво је да наручите уметничко дело од господара. Друго - уради то сами. И нико није пронашао бољу унутрашњу декорацију од слика, али не може свако да привуче. Такође није неопходно. Можете направити слике из необичних материјала. Такви радови сигурно ће бити јединствени и непоновљиви. 

Од осећаја и осећања

Ријетко видимо слике и панеле из филца. Он је генерално посљедњих година постао радозналост, као и производи из ње. Шешири и неке друге мале ствари се нормално перципирају, али осетљиви обрасци су ретко. Дакле, приликом описивања слика необичних материјала, почнимо, можда, са осећајем. За почетак можете направити пејзаж, цвијеће. Они се лакше имплементирају. Са искуством можете направити интересантније панеле.

Ови неуобичајени обрасци могу се направити од вуне користећи технике фелења

Ови неуобичајени обрасци могу се направити од вуне користећи технике фелења

За фелтинг користила је специјалну вуну. При креирању слика, поставља се у слојеве и основу (фурнир), формирајући жељени образац. Приликом стварања слика из вуне, процес се одвија у неколико фаза. Прво су поставили позадину, рељеф, а затим све више и малих и малих детаља.

Израда позадине

Прво, узмите оне нијансе вуне које стварају позадину. Ми их ширимо на руно, покушавајући да не оставимо празнине. Препоручљиво је направити два танка слоја. Настала позадина се преноси на подлогу од гуме од 5 цм или више. Затим узмемо посебну иглу (за подношење). Држимо га вертикално, често пробијемо постављену вуну. Овим покушавамо да га добијемо за повезивање са базом. Ако погледате обрнуту страну рунока, требало би да видите кукичане нити.

Почетак стварања позадине

Почетак стварања позадине

Затим предформа се поставља у полиетилен (величина тога је више од саме слике), вуна навлажи сапуницом (за 1 литар топле воде једна кашика ренданог бебе сапуном) почиње, заправо, Фелтинг процес. За почетак, мокрим вуном рукама (притиснути, постепено повећавајући притисак). Влажне навоје су спојене са гомилом, формирајући једну површину - ово је процес мокрега филања. Резултат се осети. Само за слике које не требамо постићи високу густину. Престали смо кад је база довољно густа. Потопите влажну влажу са пешкиром.

Додавање мањих детаља

Додавање мањих детаља

Додавање детаља

Сада морате додати детаље слике у позадину: дрвеће, цвијеће, камење итд. Са сувим рукама (влажним вунама) распоређени смо дебло дрвећа, грмља, камења. За нове детаље прелазе добро кроз иглу, навлажимо, рушимо руке. Затим користите чврста средства - дрвени ваљчки. Превлачимо влажну слику лагано напред и назад са дрвеним ваљком.

Последња фаза полагања малих компонената вуне

Последња фаза полагања малих компонената вуне

Пут најновије тродимензионалне фине детаље: цвеће, облака, камење, танке гране, стабљика, лишће ... То су биле гломазне, користити до осам слојева вуне, латице се куглица, стабљика - Твистед каблова. Поступак је исти: лаид, профалтсевали (игла поке), вет, маттед, уклоњене остаци течности. Ако део није довољно велики, можете поновити процес.

Фотографије радова: слике од вуне (филц)

Слике / панели направљени од навоја

Највише, најчешћи начин за стварање слика од обојених нити је вез. Али ово је веома тежак и дуготрајан процес, иако га квалификовани радници уживају. Али постоје начини бржег. Много брже. Ово су лепљени обрасци предива и истезања (навијање). Дакле, не можете рећи да су ове слике направљене од необичних материјала. Али технике су потпуно необичне.

Везивање

Узимамо нитове, могуће је плетење. Слике се израђују на тврдој подлози: на картону, пластици, стаклу. Технологија је једноставна. Прво, контура шаблона се примјењује на базу. На картонској и непрозирној пластици је нацртана, не можете се извлацити на стакло и прозирну пластику, али ставите слику на доле. Почиње производња: