Унутрашњост једнособног стана: функционалан и лијеп

Дизајн ентеријера није најлакша ствар. У малим подручјима комплицира се потреба да се не виде само за лепа стилска решења, али ипак не заборавите на функционалност и компактност. Зато што за дизајн једнособног стана нису сви професионалци: има много проблема, новац није много. У начелу, унутрашњи дизајн његовог једнособног стана може бити у власништву власника - скуп правила је познат свима, дизајн технике, генерално, такође нису тајна. Шта желите од сопственог становања, знате, тако да нема проблема. Покушавамо самостално да организујемо однусхку.

Одређено са стилом

Једнособни станови су, наравно, различитих величина ... неки имају око 20 квадрата, а неки -50 или више, али у сваком случају захтевају суморност. Мало је вероватно да је таква соба погодна за веће тешке дрвене ормаре или огромне софове, бројне драперије или завојнице на завјесе. За све ово је потребан простор, који је мали, а још мање компактан стан у једној спаваћој соби не може једноставно дати.

Приликом пројектовања једнособног стана покушавају да користе минимум намештаја и прибора

Приликом пројектовања једнособног стана покушавају да користе минимум намештаја и прибора

Идеални стил декорације ће бити правци у којима су линије строге и јасне, без обиља малих ствари. Ово је првенствено минимализам, високотехнологија, неки правци етно-стилова - скандинавски или јапанско-кинески, на пример. Будући да мале станове углавном купују млади људи - једнородни или млади парови без дјеце - они обично уређују ове стилове. За креативне људе, арт децо може бити интересантан, али је конзервативнији, вероватно, ближи класици. Али класична у чистој манифестацији и даље захтева више простора него што обично може да обезбеди студијски апартман, иако неки од његових елемената успешно уклапају у просторе малих димензија.

Боје

Најзначајније боје за дизајн сваке мале собе - светлости. Једнособан стан није изузетак. И зидови и намештај користе светле боје. Ако заиста желите тамни намештај, тада би зидови, под и текстили требало да буду врло лагани. При развијању дизајна боје можете користити стандардну палету комбинираних боја, само изаберите оне палете у којима светле боје преовлађују и ми их користимо као основне, више засићени ће ићи као блистави акценти - мала укључивања.

Комбинована боја

Комбинована боја

За оне који нису упознати са столом, рецимо да изаберете палету која вам се свиђа, можете користити само дио боја који вам се чини најатрактивнијим.

Да бирамо боју намештаја и текстила, погодније је користити другу табелу. На њему можете одабрати главну боју за већ намештени намештај или обрнуто - одаберите одговарајућу боју за одабрану боју зидова.

Табела одабира боју при дизајнирању декора

Табела одабира боју при дизајнирању декора

Као што видите, све је прилично једноставно. Сами можете изабрати комбинације боја за победу. Сада је задатак да се пронађу потребни материјали за завршну обраду боја, као и да размишљају о чему и где да се ставе.

Лаиоут

Одлучивање о лествици није све. Још увек треба размишљати о изгледу. Немојте "помјерати зидове", већ у смислу шта да ставите. Потребно је започети, вероватно, са смјештајем. Друга могућност - кауч на развлачење или стандардни кревет.

Како поставити кревет

Хајде да почнемо са још компликованијим питањем: где да ставимо кревет у једнособан стан. Врло мали број људи жели да га остави на изглед, јер на одмору желите приватност и приватност. Закључак предлаже себе - нешто да га затворите. Ако подручје дозвољава, позирати гипс плоча. Може само делимично затворити тепих, како не би поделио простор, али то је већ довољно: већ је формиран осјећај одвојеног угла.

Мала партиција не дели простор, већ ствара посебан угао за одмор

Мала партиција не дели простор, већ ствара посебан угао за одмор

Једна од варијација ове методе је постављање намештаја који покрива кревет. Ово може бити књижица за књиге, полица итд.

Ми ћемо издвојити зону за одморе рацк или случај

Ми ћемо издвојити зону за одморе рацк или случај

Ако је могуће, део собе је одвојен, стварајући одвојену спаваћу собу. Ово се може урадити са клизним вратима. Ако су врата превише ометана, можете да висите завесе - нит или јапански креирају илузију одвојене просторије, а ако је потребно, померите се.

Ако је подручје врло мало, али су плафони високи (најмање 2,7 м), како не би се дијелила мала соба, кревет се може извадити "на други спрат". Две опције - на фотографији.

Кревет на ормару - кораци са стране. У корацима, иначе, можете направити и кутије за чување ствари

Кревет на ормару - кораци са стране. У корацима, иначе, можете направити и кутије за чување ствари

Начин штедње простора у једнособном стану за младе људе

Начин штедње простора у једнособном стану за младе људе

Још једно нестандардно решење је инсталирање растућег кревета. У поподневним сатима изгледа као обична гардероба, а увече се спушта и постаје лежај. Интересантно и практично решење које одмах решава многе проблеме. А опција данас није једна - постоје различити системи и врсте, ту су и домаћи произвођачи.

Иста идеја реализује се у пројектима руског произвођача. У видео запису су дате верзије кревета-трансформатора.

Организујемо радно подручје

Друго тешко питање које треба решити приликом израде дизајна једног стана је како и где да организујете радно место. Ако је раније било релевантно за ученике и људе из неких професија (нпр. Наставнике), данас не постоји начин да радите без радне површине: негде где треба да ставите рачунар или лаптоп.

Опција број један. Проширујемо прозорски појас. Ако је исправно да правилно приступите стварима - да ставите широки прозор на врх и покупите високу столицу или столицу - биће згодно.

Ако проширите прозор, то ће бити лаптоп

Ако проширите прозор, то ће бити лаптоп

Опција број два. Организујте други спрат. Ако је таван у стану 270 цм и више могуће. На пример, као на слици.

Помери стол

Пренесите сто на "други спрат"

Најједноставнија опција је комбинација радног места и спаваће собе. Како? Направите подијум, на њему - радно место, а испод њега - кревет који се креће на точковима.

Одлазећи од под постољем - једно од нестандардних решења

Одлазећи од под постољем - једно од нестандардних решења

Традиционално се може сматрати остављањем и подизањем врхова стола - преклопних делова табеле. Ова техника је одавно позната и широко се користи.

Покретни сто је већ класична техника у борби за слободан простор

Покретни сто је већ класична техника у борби за слободан простор

Постоје практична решења која се могу реализовати уколико се намјештај намести по наруџбини: можете га дизајнирати тако да део надстрешнице виси над нижим детаљима. На врху можете ставити полице. Прикладно и практично.

Висећи други елементи намештаја, мантил се не мијеша, а мјесто се чува

Висећи други елементи намештаја, мантил се не мијеша, а мјесто се чува

Класичан дизајн једнособног стана такође омогућава такав трик

Класичан дизајн једнособног стана такође омогућава такав трик

Уређење намештаја

Након што сазнате где ће кревет и радни простор стајати, можете наставити да уредите остатак намештаја. И даље вам је потребан ормар - морате негдје одјећи одјећу. Било би лепо ставити кауч или бар једну или две столице, а поред њих поред стола неће болети.

Нису сви однусхки поставили овај сет. Можете сазнати на плану плана. Нацртајте га на скали, на истој скали боје, одрежите постојећи или планирани намештај и сједите са овим добром за столом. На плану морате затамнути она подручја у којима се ништа не може поставити - близу врата или врата кабинета, обавезно означити прозор - ту такође нема много тога што се може ставити. Играјући на овај начин, одлучујете о томе која и која величина ће вам требати.

Најприкладније је распоредити намјештај на плану - не морате га носити

Најприкладније је распоредити намјештај на плану - не морате га носити

Ако постоји или ће се одвијати намештај, на плану, сигурно је видети да се у непрекидном стању такође уклапа у слободан простор.

Ако услови дозвољавају, уградите кабинет. Може имати све - од даске за пеглање до излазних корпуса, пада са под стропним полицама, ротирајућим кутијама. Све ово вам омогућава да користите сваки инч запремине до плафона. Али сви ови механизми нису јефтини. И толико толико да је пуњење скоро скупље од шкољке. Овде свако одлучује о томе да ли му је потребно или не. Али чак и само уграђени гардероб са редовним полицама и фиокама - то је већ плус неколико метара површине. Зашто? Зато што су његова врата клизна, а он и даље користи место боље него обично.

Ако је уграђен ормар, наручите врата, ако финансирање дозвољава, са огледалним уметцима - повећавају простор због рефлексије. Ако је огледало прескупо, вратите врата светлима и сјајним. Разлог је исти: визуелно повећава просторију.

Одељак кабинета садржи пуно ствари, а на рачун рефлексије такође проширује простор

Одељак кабинета садржи пуно ствари, а на рачун рефлексије такође проширује простор

Расвета

Требало би да буде пуно светла, и требало би да буде зонирана. То значи да би, поред општег осветљења на плафону, било добро поставити сијалице изнад кревета, на радном простору, у близини софа итд. Типично, горње светло се ретко користи, често укључује локално осветљење. Тако је угодно, стиче се утисак великог простора - ви сте у освјетљеном кругу, а иза ње полу-тама и зидови су готово невидљиви, посебно ако су свјетлости.

Осветљење треба да буде опште и још увек - зона

Осветљење треба да буде опште и још увек - зона

Други начин ширења граница са осветљењем је да направите сјајни плафон. Сјај може бити само фрагмент, далеко од свих сјајних плафона, али његови елементи стварно померају простор. За преоптерећење са детаљима такође није вредно тога, али компетентно наглашене зоне и одговарајуће осветљење могу дати целом унутрашњости један звук.

Дизајн једнособног стана у беж-смеђим бојама. Успјешно израђена плафонска, празна и тамна боја, визуелно чини простор пространим

Дизајн једнособног стана у беж-смеђим бојама. Успјешно израђена плафонска, празна и тамна боја, визуелно чини простор пространим

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 30