Kako narediti cvetlične ulice za cvetje

Dekoriranje dvorišča, vrta ali poletne rezidence je zanimivo in dolgotrajno podjetje in še vedno zahteva dostojne materialne stroške. Če želite prihraniti denar, lahko veliko stvari za dekoriranje vrta / parcele naredite z lastnimi rokami. Tokrat bomo govorili o tem, kako narediti cvetlične ulice. Podrobno bomo preučili proces izdelave dveh materialov - lesa in betona. To so najbolj plastični in poceni materiali, iz katerih lahko naredite zelo dobre stvari. 

Obilo cvetja bo okrasilo vsako pokrajino ali hišo

Obilo cvetja bo okrasilo vsako pokrajino ali hišo

Lesene cvetlice

Les, morda ni najboljša izbira za izdelavo ulic, vendar zelo cenovno dostopna, plastična, enostavna za uporabo. Ker, verjetno, in priljubljen. Lesene ulične lončke so narejene iz ostankov desk, vezanega lesa, lesa, drevesnih stebrov, pečk, starih sodov in kad.

Od plošč in vezanega lesa

Če želite, da cvetlična lonček dolgo časa ne obdrži barve in ne siva, vendar ga ne želite barvati z neprozorno barvo (kot oljna barva), boste morali kupiti maslo za drevo. Ledu daje senci, a listi puščajo vidne (kot madež). Medtem pa to olje "ohranja", ščiti pred glivami, žuželkami, plesnijo.

Najlažji način je, da cvetlični lončki iz plošč pravokotne ali kvadratne oblike. Treba je rezati več kosov enake dolžine, da naredite škatlo iz njih, da se spustite navzdol.

Leseni cvetovi iz desk

Leseni cvetovi iz desk

Na dno tega cvetličnega lonca ne cvetijo, ga je treba dvigniti na noge. V najpreprostejši različici, na dnu, v vogalih lahko narežete štiri majhne kose plošče. Obstaja želja - poskusite narediti več dekorativnih nog (kot na sliki zgoraj).

Pri žebljih ploščah ne poskušajte zlahka pokrivati ​​lamel. Ko zalivajo, se bodo nabrekle in če so priglasi v bližini, jih lahko dvignejo. Vendar pa ne bi smeli ostati zelo velike vrzeli - se lahko tla skozi dno prebudi.

Drug način za izdelavo ulice cvetličnega lonca z drevesa je, da na primer izrežete štiri enake kose majhne prečne presečnice 25-25 mm. Uporabite palice kot konstrukcijska rebra, z njimi na nohtne deske, od spodaj pritrdite dno. Ta možnost je dobra, ker imajo takšne lončke takoj noge.

Druga različica izdelave lesenih cvetličnih cvetov za rože

Druga različica izdelave lesenih cvetličnih cvetov za rože

Po istem principu lahko naredite tudi vazo vezane lesene vlage. Izrežite stranice, jih pritrdite na palice. Namesto nohtov navadno uporabljajo samorezni les in še vedno potrebujejo vrtanje. Pred vrtanjem vijaka izvrtajte luknjo. Bočnico namestite na ploščo, vrtanje, 1 cm odmaknite od roba. Premer vrtanja je 1-2 mm manjši od premera vijaka. Torej, najprej bar ne bo porušil, v drugem pa na vezanem lesu je vključen pritrdilni element. Namesto lesenih vogalov je mogoče vzeti kovino, bolje je - iz nerjavečega jekla.

Naslednja različica cvetličnega lonca je narejena iz lesenega žarka (slika spodaj). Še vedno je preprostejša - zložite žarek tako, da je povezava v eni ravnini, nato pa v drugi. Po vsakem žaganju zložite na tiste spodaj. Nokle je treba gnati v kotičke, na dolgi strani pa lahko tudi žebelj enega ali dvakrat.

Cvetlični cvet z rožami

Cvetlični cvet z rožami

Preprosto je. Kompleksnosti lahko nastanejo samo s prvo vrstico. Lahko se pritrdi na nekaj dna, npr. Kos vodoodpornega vezanega lesa z luknjami, ki so v njem izvrtane za odvod vode.

Vaze za rože v kombinaciji s klopjo

Vaze za rože v kombinaciji s klopjo

Vsaka od teh vaz lahko kombiniramo s klopjo. Odlično mesto za sprostitev. Takšno skupino lahko postavite na vrt, v bližini vhoda, nekje na mestu, v bližini gazeba ali domače majhne fontane.

Od stojnic in hlodov

Na vrtu ali na primestnem območju morate redno posekati drevesa. Iz njihovih skrinjic in debla lahko tudi uličite rože. Najprej se pogovorimo o tem, kako uporabljati debla. Bolje je, da ne lupite lubja, zato bo pogled na cvetlice bolj okrasen. Odvisno od ideje, so koščki rezani na hlode določene višine. Rezanje je lahko običajna ročna žaga, vendar hitrejša - žagica. Te dnevnike lahko stojite, lahko ležite na svoji strani.

Od koščkov dreves, dobite odlične dekorativne cvetlične ulice za cvetje

Od koščkov dreves, dobite odlične dekorativne cvetlične ulice za cvetje

Glavna naloga je odstraniti del lesa, tako da se oblikuje zmogljivost, ki jo je mogoče napolniti z zemljo. Obstaja več načinov za odstranjevanje jedra. Običajno vzemite svedre in vrtine velikega premera. Konično oblikovana svedra ali rezilo (kot na sliki) deluje bolje.

Tako vrtanje je lažje odstraniti jedro

Tako vrtanje je lažje odstraniti jedro

Naredite nekaj lukenj do globine, ki jo potrebujete. Odvisno je od vrste rastlin, ki jih nameravate saditi v tem loncu, vendar ponavadi - 15-20 cm. Lahko naredite veliko lukenj - tanjše stene, lažje jih bo odstraniti.

Stene uniči dleto ali široka dleto. Ročaj teh orodij je udarec s kladivom, ostri rezili pa odrezajo koščke. Torej, postopoma se jedro sprosti. Potem robovi nastale posode rahlo poravnate z uporabo iste tehnike.

Alternativa vrtalni bit

Alternativa vrtalni bit

Če ima panj velik premer, lahko uporabite sekiro ali pikado. Pazljivo delajte samo, da ne boste uničili stene. V bližini sten, lahko uporabite vrtanje, končno okrasite notranjost lonca z istim dletom.

Druga možnost - po nekaj sečnjah s sekiramo, razpadanje lesa, da bi zgradili ogenj v notranjosti. Toda ali bo to mogoče ugasnilo pravočasno - vprašanje. Narejeni notranji deli se nato odstranijo s klesanjem ali dleto.

Vaze za cvetje iz pene in dreves je lahko različnih velikosti

Vaze za cvetje iz pene in dreves je lahko različnih velikosti

Mimogrede, lahko zelo zanimive skladbe prihajajo iz zelo starega in gnitega krova. Očiščena je iz zelo razpadajočega lesa. V tem primeru je notranjost enostavno odstranjena - notranji del debla se najprej razpade. Kar ostane, lahko pokrijete z lesom za les, ki za čas ustavi uničenje.

Iz gnitega krova se pridobijo zelo zanimive kompozicije

Iz gnitega krova se pridobijo zelo zanimive kompozicije

Iz takšnih votlih krovov ali pečk dobimo odlične cvetlične lončke. Nekatere oblikovne ideje so zbrane v foto galeriji.

Iz sodov in drugih izdelkov s korozijo

Najlažji način je, da cvetlične ulice za cvetje iz starih sodov, sodov in drugih posod, ki se ne uporabljajo več in jih ni mogoče uporabiti zaradi starosti, vendar je sramota, da jih zavržejo. Lahko jih rahlo obdelamo z brusnim papirjem - ročno ali s pritrditvijo ustrezne šobe na vrtalnik / žarnico. Potem so lahko pobarvane, lakirane za delo na prostem ali lesno olje. In lahko posadite rastline.

Sesede, žagane vzdolž

Sesede, žagane vzdolž

Cevi so žagane in v kateri koli ravnini. Ampak, če se strgaš skupaj, boš moral udariti plošče skupaj. Reza čez sodi sta dve enaki (ali skoraj) vaze.

Možnost domačega vrtnic za cvetove, ki izgledajo kot sod

Možnost domačega vrtnic za cvetove, ki izgledajo kot sod

Tudi starega lesa ni mogoče obdelati. Tako sestava izgleda bolj naravno. Ampak ne v vseh slogih, ki jih bo ujemal tak vason. V tem primeru uporabite posebno barvo za delo na prostem, ki lahko deluje na lesu.

S kadi ali polovicami sodov je vse na splošno preprosto

S kadi ali polovicami sodov je vse na splošno preprosto

Cvetlična ulica za cvetove iz plastike z lesenimi opažami

Če vam je navzven všeč les, vendar želite imeti nepredušno posodo, da preprečite madeže vode na mestu po zalivanju, lahko plastično posodo pokrijete z lesenimi letvami. Palice se zdravijo z antiseptiki, pobarvane, posušene. Potem lahko plastično posodo (vedro, rezervoar, sodček) pretvorite v cvetlični lonec za ulicne cvetove.

Noge namestite na dno rezervoarja

Noge namestite na dno rezervoarja

Najprej se luknje vrtijo na dnu. Od premera - 10-14 mm. Dve nasprotni coni vzdolž robov ostanejo nedotaknjeni. Tukaj pritrdimo "noge" - dve palici, obrezani tako, da ne izstopajo izven oboda cevi. Lahko ga pritrdite na vijake, izvrtajte luknjo pod glavo, tako da se zadrga »utopi«.

Prilepimo plastične sode

Prilepimo plastične sode

Vzamemo univerzalno lepilo, ki je primerno za lepljenje plastike in lesa ter lepljenje z letvami. V ožji lestvici bo bolj monolitna površina. Takšne cvetlične ulice za cvetje ne potegnejo in ne nabreknejo.

Domače betonske lončke

Beton je dober, ker ga lahko vlijemo v katero koli obliko. Primerna plastika, kozarec, kovine, lesene posode, lončene posode in celo kartonske škatle.

Cvetlične ulice za cvetje iz betona je enostavno narediti z lastnimi rokami

Cvetlične ulice za cvetje iz betona je enostavno narediti z lastnimi rokami

Najbolj primerna je za delo s plastičnimi masami - je enostavno vzeti iz njega. Še lažje s steklom, vendar so take oblike običajno za enkratno uporabo. Ni uspelo - prekinjene so.

Kateri beton uporabiti

Za izdelavo lončenih loncev lahko uporabite navaden beton, sestavljen iz cementa in peska v razmerju 1: 3/4 (kakovost portlandske cementne površine ni manjša od M 400 in čisti presežen pesek). Površina takšnega cvetličnega lonca bo monokromatična, siva. V nekaterih primerih izgleda elegantno in siva barva ne odvrača pozornosti od glavnega - od cvetja. Ampak ne vedno.

Izdelki iz dekorativnega betona so bolj zanimivi. Imenuje se tudi umetnost, umetnost, arhitekturni, akrilni, polimerni betoni. Vse to je oznaka istega izdelka. V arhitekturnem betonu, poleg cementa in peska, obstajajo polimerni dodatki, majhni delci naravnih mineralov, v nekaterih pa barve. Površina vaze iz dekorativnega betona je bolj gladka, zanimiva, z vključki naravnih kamnov. Natančna oblika je odvisna od izbrane sestave. Nekatere vrste dekorativnega betona so prikazane na spodnji sliki.

Nekatere vrste dekorativnega betona

Nekatere vrste dekorativnega betona

Površina vaze iz dekorativnega betona je bolj gladka, zanimiva, z vključki naravnih kamnov. Natančna oblika je odvisna od izbrane sestave. Nekatere vrste dekorativnega betona so prikazane na zgornji sliki.

Od tega, kako narediti plesni za prelivanje betonskega lončka

Uporabite lahko katero koli obliko, iz skoraj vseh materialov. Pomembno je, da ne namakamo in oblikujemo 4-5 ur. Potem se konkretno oprime in se že drži. Ker izdelujejo plesni tudi iz gostega pakirnega kartona, dobro lepljajo premog in vlečejo trakove iz škotskega traku. Toda iz karnona je možno izdelati obrazce samo za majhne vaze - za majhno skupino rastlin. Toda oblika je lahko katera koli.

Obrazec za izdelavo konkretnega cvetličnega lonca s svojimi rokami

Obrazec za izdelavo konkretnega cvetličnega lonca s svojimi rokami

Pravzaprav so obrazci potrebni dva - ena, da se oblikuje zunanja površina, druga pa veliko manjša - se vstavi znotraj prvega in tvori območje, v katerega se tla nato izlijejo in so posajene rastline. Notranja oblika je izbrana glede na dimenzije načrtovanega lonca, debelina sten pa ne sme biti manjša od 3 cm.

Betonski potoki za cvetje iz plastičnih kalupov

Betonski potoki za cvetje iz plastičnih kalupov

Lahko uporabite plastične sklede, kozarce, posode, pladnje, kozarce iz vode - velike in majhne. Lahko odstranite obliko plošč, vezanega lesa, kosov drugih listnih materialov. Ni pomembno. Karkoli, kaj se spomni.

Uporaba za izdelavo cvetličnega lesa iz betona lahko poljubno zmogljivost

Uporaba za izdelavo cvetličnega lesa iz betona lahko poljubno zmogljivost

Ali obstaja zanimiva skleda ali skleda? Primeren je tudi. Za oblikovanje notranjega volumna je mogoče najti nekaj težkega, po možnosti iz prave oblike, vendar to ni nujno potrebno. Tudi kegljišče bo naredila. Dobro je, da je težka in gladka - lahko jo enostavno odstranite.

Kovinska skleda in kegljišče - dobite odličen cvetlični lonček

Kovinska skleda in kegljišče - dobite odličen cvetlični lonček

Okrogle cvetlice izgledajo najboljše, vendar iskanje prave oblike ni enostavno. Običajno gre za plastične posode ali steklene kroglice, ki so po betonu odrezane / zlomljene.

Proizvodni proces

Delo s cementom je možno samo pri temperaturah nad + 5 ° C. Idealni pogoji so + 20 ° C in visoka vlažnost, vendar je temperatura pomembnejša. Mesto, kjer zapustite beton, da bi "dozorelo", mora biti v senci.

Primerne kalupe, ki ste jih našli, je bil cement mešan. Ne sme biti preveč tekoča, ne preveč debela. Z lopatico ali lopatico ne smete izprazniti, vendar ne tako suha, da lahko nekaj naredite iz njega.

Delo mora biti v rokavicah - beton hitro ruši roke. Za odstranitev zraka potrebujete loputo ali nekaj podobnega, kot je postavitev raztopine, dolga tanka palica ali kovinska palica. Še vedno pa bo potrebno veliko posodo z vodo ali kosom polietilenskega filma.

Oblikujete sami

Oblikujete sami

Vzamemo oblike, obdelamo jih z nekakšnim mazivom. To je potrebno, da se lahko vaza iz kalupa enostavno izvleče. Uporabite lahko naslednja zdravila:

  • Sprej za kuhanje brez lijaka. To je neškodljivo in učinkovito.
  • Posebni razpršilci za beton. So dražji, vendar je učinkovitost enaka.
  • Motorno olje.
  • Univerzalno mazivo VD-40.

Mogoče delujejo druge spojine, vendar so ti preverjeni.

Obdelamo obliko z eno od spojin. Velik je znotraj, majhen je zunaj. V velikem kalupu prelijemo na dno raztopine v sloju 3-4 cm, ga naravnamo. To bo dno. Če želite na dnu imeti drenažne luknje, vstavite koščke cevi. Lahko uporabite kovine, jih razrežite na koščke, dolge 3-4 cm, tudi z zunanjo mastjo. V tem primeru mora biti debelina dna enaka višini teh cevi. In jih postavite strogo pod dno druge oblike.

Kako narediti svoje roke cvetno vazo iz betona

Kako narediti svoje roke cvetno vazo iz betona

Na rešitev smo dali drugo obliko. Če je svetloba, jo napolnimo z majhnimi kamni, drobljenim kamenjem, gramozom, peskom. Reže med obema stenama napolnimo z raztopino. Če material dovoljuje, vzemite palico ali tanko palico na stene z udarnim kladivom, preluknjajte raztopino na dno in jo zavrtite stran od druge. S temi ukrepi - trkanje in izsekavanje - zračni mehurčki pridejo iz betona, se malo poravna. Ta postopek se lahko ponovi nekajkrat. Nato vzemite nekaj gladkega predmeta (žlica, na primer), ga potresite z maščobo in poravnajte vrh stene. poskušajte čim bolj gladko - potem je težko narediti nekaj z njim.

Pokrita s betonom, je oblika prekrita s kosom polietilena in v tej obliki zapuščamo najmanj dni. Dan pozneje lahko obrazec odstranite, vendar še vedno ne morete uporabiti vaze. Lahko ga spustite v posodo z vodo in pustite tam še en teden. Druga možnost - za pokrivanje s filmom in tri do štirikrat na dan, da potresemo z vodo. Spray obilno, dokler popolnoma temno. Ne pozabite vedno pokrivati ​​s filmom. Po približno 10-14 dneh lahko začnete saditi rastline. Na tem vse, zdaj konkretne cvetlične ulice za cvetje, ki jih lahko naredite z lastnimi rokami.

Dokončanje betonskega lončka

Če vam ni všeč površina cvetlice, jo lahko okrasite. Ne poskrbite, da bo lonec preveč svetel. On - le ozadje, za cvetje in zelenje, ki bo posajeno. Obstajajo tradicionalne metode - barvanje, eksotično - zaključna obdelava z mozaikom, koščki lomljenih keramičnih ploščic ali kamenčkov.

Pri barvanju izberite barvo, ki je primerna za beton, površina je predhodno pripravljena (barva bolje drži in ne kosi kosmičev).

Za zaključek s ploščicami ali kamenčki je na površini položena plast lepila za ploščice (za zunanja dela) debeline 5-6 mm, v njej pa pritisnejo kamenčki. Delo mora biti previdno, nosorogovo za brisanje sledi lepila na kamenčkih - potem se ne odstrani.

Vaze za cvetove iz betona, končane z barvnimi kamenčki

Vaze za cvetove iz betona, končane z barvnimi kamenčki

Končana vazo pustimo, da se posuši, dokler se lepilo ne posuši (čas je naveden na embalaži). Potem se šivi lahko podrgnejo s standardno fugiranje za ploščice. Za delo je neprimerno, preveč ozke vrzeli med kamni. Poskusite uporabiti tanke plastične trakove ali ozke palice za ploščice.

Vaze iz gradnje betonskih blokov

Za sajenje rastlin primerne votle betonske bloke z velikimi celicami. Celice se vlijejo v tla, posajene so cvetje. Postavitev iz teh blokov je lahko celotna stena. Recept je preprost, vendar zelo učinkovit.

Vaze iz betonskih blokov

Vaze iz betonskih blokov

In končno video-mojster razredu o tem, kako narediti lonec auto-pnevmatik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 14