Cum se instalează ușile de interior glisante

În dorința sa de a face casa mai confortabilă și confortabilă, adesea ideea este înlocuirea ușii obișnuite, cu uși glisante (ele sunt de asemenea numite alunecare, alunecare, agățat). Vestea bună este că puteți instala ușile glisante cu propriile mâini fără probleme. Cel rău este că mecanismul normal costă cam la fel de mult ca o pânză de calitate. Mită în ele în momentul în care în stare deschisă aproape "mănâncă" spațiu. Ele se ascund în perete (cea mai bună, dar mai complexă în implementare) sau se deplasează de-a lungul acestuia. 

Ușile glisante interioare suspendate pot fi independente

Ușile glisante interioare suspendate pot fi independente

Toate acestea sunt adevărate, dar există un dezavantaj important - un grad foarte scăzut de izolare fonică, mai ales în versiunea coupe-ușa. Atunci când panza acoperă doar deschiderea. Când este instalat într-o cutie de creion (într-un perete), situația este puțin mai bună, dar gradul de izolare acustică a ușii balansier nu poate fi atins prin această metodă de instalare. Dacă toate acestea nu vă sperie, puteți studia sistemele, alegerea și post-editare.

Sisteme uși glisante

Există două tipuri de mecanisme: suspendarea și calea ferată. Ambele nu sunt perfecte. Pe scurt despre meritele și demersurile lor - de mai jos.

Sistemul de suspensie de pe șina superioară

Mecanismul de suspendare este o grindă portantă, la care ghidajul este atașat cu forma literei "P" cu "picioarele" pliate spre interior. Rotile la care este atașată foaia de ușă se deplasează de-a lungul acestui ghidaj. Dacă vorbim de termeni tehnici, aceasta este o ușă agățată pe șina superioară.

Aranjamentul de bază al ușilor interioare glisante pe șina superioară

Aranjamentul de bază al ușilor interioare glisante pe șina superioară

Când instalați o astfel de ușă, podeaua de sub ușă rămâne netedă, numai partea dreaptă și / sau stânga a ușii instalează rola inferioară. Se alunecă pe canelura făcută în capătul inferior al pânzei. Este necesar să se asigure că atunci când se deplasează, nu se abate vertical. Acest design este cel mai ușor de instalat. Instalarea este foarte simplă și constă în mai multe etape: