Anti-vibrationsmatta för tvättmaskin

Anti-vibrationsmatta för tvättmaskin

Moderna tvättmaskiner är praktiska, ekonomiska, kvalitetsvätta och vrida ut saker, men det finns en "men". Ofta vid tvätt och vridning vibrerar maskinen så mycket att i nästa lägenhet kan du höra hur hon går. Även om tillverkaren och försäkrar att hans tvättmaskin är nästan ljudlös, visar övningen motsatsen. Ett av de enklaste sätten att eliminera vibrationer är att placera en anti-vibrationsmatta under tvättmaskinen.

Orsaker till vibrationer och metoder för eliminering

Den vanligaste orsaken till vibrationer vid tvättning och vridning är felaktig installation av tvättmaskinen.

En viktig regel för installation är användningen av nivån under installationen. Men även om installationen är jämn kan ett vibrationsproblem uppstå. Det händer i lägenheter där golvet ligger ojämnt. En skryt av perfekt platt golv i huset kan inte alla. Det är inte överkomligt att omstrukturera golven, och processen kräver tid och energi. För att försöka lösa detta problem kan du självständigt justera benen i höjd.

Justera benen enligt höjden på tvättmaskinen

Denna process är enkel och du behöver bara en skiftnyckel för detta. Moderna tvättmaskiner har sina ben anpassade separat, så delvis kommer problemet med ojämna golv att lösas. Höjdjusterbara fötter är fastsatta med en speciell mutter. För att kontrollera hur korrekt tvättmaskinen är installerad räcker det att skaka det. Om bilen står fast och inte svävar, är det gjort rätt. Men även genom att justera benens höjd är det möjligt att efter en stund kommer problemet att återvända, eftersom tvättmaskinens ben har egenskapen att lossa upp.

Skruvas tvättmaskinens fötter med en skiftnyckel

När alla benen har justerats, dra åt muttrarna till maskinens kropp

En annan orsak till vibrationer är obalansen i tvättdistributionen över trumman. Detta händer när olika tyger eller sängkläder raderas. I täcke och kuddar fylls ständigt något. Som en följd kommer från maskinen att du får en stor klump, som kommer att behöva unraveled. För att undvika detta måste du försöka tvätta kläder från liknande tyger. Duvet täcker och örngott bör vikas så att andra sängkläder inte kan komma in i sina öppningar.

tvättmaskin med linne

Ojämn fördelning av tvätt över trumman kan orsaka vibration av tvättmaskinen

Om, trots alla åtgärder som vidtas, är problemet med vibrationer faktiskt, köp en antivibrationsmatta som passar under tvättmaskinen. Vi uppmärksammar det faktum att det bara är värt att köpa det efter att ha kontrollerat att installationen av utrustningen är korrekt.

öde

Anti-vibrationsmattan är gjord av gummi och används speciellt för att installera tvättmaskiner. Den passar snyggt mot golvet och gör alla oegentligheter mjukare.

Anti-vibrationsmattor - egenskaper

På grund av detta är maskinen installerad på en jämnare yta. Mattor dämpar vibrationer, vilket kan förlänga tvättmaskinens livslängd.

Anti-vibrationsmatta under tvättmaskinen

Anti-vibrationsmatta är bättre att ligga omedelbart när du installerar en tvättmaskin

Anti-vibrationsmatta

Du kan plocka upp anti-vibrationsmatta för alla bredder på tvättmaskinen

Några av modellerna som säljs har även ett ljudundertryckande lager. Sortimentet av moderna anti-vibrationsmattor är så bred att det är möjligt att välja detta tillbehör för nästan vilken storlek som helst av tvättmaskinen. Mats som säljs i butikerna är helt ofarliga och kan användas i bostadshus vid temperaturer från -40 C till +120 C.

När ska jag installera?

Köp och börja använda mattan bättre när du köper en tvättmaskin. Idealiskt släta golv finns sällan, så mattan blir överflödig. Om du har installerat den från de första dagarna med att använda maskinen, förhindrar du eventuella skador på delar på grund av vibrationer.

Anti-vibrationsmatta under tvättmaskinen

Priser och var att köpa?

Du kan gå igenom tillbehören till tvättmaskinen i samma butik där du köpte den. Butiker av hushållsapparater och sanitetsartiklar - det är där du måste leta efter en antivibrationsmattan. Om du inte riktigt förstår vilken typ av matta du behöver för din tvättmaskin, kommer en bra butik alltid hjälpa bra konsulter. De hjälper dig att välja en matta med hänsyn till funktionerna i din tvättmaskin, dess vikt och dimensioner.

När du köper en matta måste du mäta tvättmaskinen. Mattan måste matcha den i längd och bredd.

Priset för anti-vibrationsmattor varierar i genomsnitt från tusen rubel och mer. Även om du kan köpa och den enklaste matta kostar kostnaden ca 600 rubel. Kostnaden beror på storleken, närvaron av ytterligare ljuddämpande och dämpande lager.

Anti-vibrationsmatta för tvättmaskin

recensioner

På internet hittar du många recensioner om anti-vibrationsmattor. Någon ser effekten av deras användning, och någon tror att han slösat bort pengar. Negativ återkoppling är i regel förknippad med felinstallation av tvättmaskinen. Trots närvaron av negativa recensioner uppskattas fördelarna med antivibrationsmattor av användarna. Även om för vissa är kostnaden för anti-vibrationsbeläggningen tillräckligt stor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − = 21